top of page

Før kamp: Inter-Milan


På selveste påskeaften spilles en av de virkelige klassikerne i Europa og denne gangen står det mye på spill. 

Hvor: Stadio Giuseppe Meazza, Milano

Når: lørdag 15. april kl. 12.30 norsk tid

TV: Viasat Sport

Derby della Madonnina. Alle som kjenner til ordene «fotball» og «rivaleri» vet hva det betyr. I en av Europas største byer finnes to av de største fotballklubbene gjennom historien, to lag som en gang var ett, to lag som deler samme stadion og to lag med samme struktur på draktene. «Det er så deilig å ha noen å hate» synger Raga Rockers, og det ligger definitivt noe i det. Selv om det gir en herlig følelse å valse over Palermo, betyr det noe helt annet å slå Inter. Det bør gjelde både for spillere, ledere og fans. Lørdagens oppgjør betyr så mye mer enn bare tre poeng. Men denne gangen kan de tre poengene vise seg å bli helt avgjørende.

Milan og Inter har nemlig nærmet seg hverandre fra alle kanter denne sesongen, bokstavelig talt. Der Montella fikk en solid start på karrieren og på et tidspunkt var nummer tre i Serie A, famlet Inter i blinde. Mancini forlot klubben like før seriestart mens De Boer aldri fikk sving på sakene. Foran forrige oppgjør var Milan på Champions League-plass mens Inter knapt var topp 10.

Deretter kom hverdagen tilbake til den røde delen av Milano og resultatene normaliserte seg noe, i hvertfall med tanke på hva vi har blitt vant med de senere sesongene. Samtidig svingte det virkelig av Pioli sitt mannskap og Inter var plutselig med i diskusjonen om en mulig Champions League-plass. Etter et poeng på de tre siste kampene er det ingen som snakker om det lengre, men det har ført lagene nærme hverandre.

Status før lørdag er at Milan er nummer seks med to poeng opp til Atalanta og ytterligere et poeng opp til Lazio på fjerdeplass. Opp til Champions League er det 10 poeng og det må et under til på linje med da Jesus mettet 5000 mennesker med to fisk og fem brød, så det kan vi bare glemme. To poeng bak Milan er Inter, og en seier på lørdag vil være et langt steg mot både Europa League neste høst og ende over Inter for første gang siden Stephan El Shaarawy (høst) og Mario Balotelli (vår) herjet i 2012/13.

I og med at årets finale i Coppa Italia spilles mellom Juventus (nr. 1) og Lazio (nr. 4) gir en sjetteplass etter alle solemerker spill i Europa neste høst.

Lukten av Europa

Etter smellene mot Udinese &  Sampdoria i månedsskiftet januar/februar har Milan funnet frem til en fin vårform og står med 6-2-1 på de ni siste. Tapet kom borte mot Juventus og var i så måte meget oppskriftsmessig, styrkeforholdene mellom lagene tatt i betraktning.

Forrige helgs seier mot Palermo er friskt i minnet, både på godt og vondt. Hvis Milan makter å få en tidlig scoring slik at det åpner seg rom er kontringsstyrken meget god. En lignende kampbilde på lørdag vil være svært godt nytt for Montella. På den andre siden kan man ikke regne med å få like mange sjanser mot Inter som man gjør mot Palermo, og måten laget misbrukte 8-10 store målsjanser er bekymringsverdig. Det som kanskje var mest gledelig var Bacca sin evne til å komme i gode posisjoner gang på gang, selv om det bare ble en scoring på colombianeren. Suso sin retur til laget etter skade er selvfølgelig også av enorm betydning, noe vi så sist. Det var nok godt at spanjolen fikk en positiv gjennomkjøring før derbyet.

Vincenzo Montella har selv sagt at denne kampen kan bli helt avgjørende for å bringe klubben til Europa League, og det var naturligvis et skår i gleden at en meget frisk Mario Pasalic pådro seg et gult kort sist og må stå over her. På skadefronten er det ingen forandringer i forhold til forrige helg og Milan må klare seg uten Abate, Bertolacci,Bonaventura og Montolivo.

Svak form

Da lagene møttes i november var situasjonen en helt annen også for Inter. Laget lå på midten av tabellen og hadde nettopp ansatt Stefano Pioli som ny manager. Nå, fem måneder etter 2-2 kampen, kan man slå fast at det var en klok avgjørelse av ledelsen i klubben. Bortsett fra mer logiske nederlag mot tetlagene, Juventus Napoli og Roma vant Pioli samtlige seriekamper frem til 18 mars. Da ble det et poeng mot Torino, et resultat som er fulgt opp med tap både mot Sampdoria og Crotone. Det bør med andre ord være en revansjelysten gjeng som står på motsatt banehalvdel lørdag etter lunch.

Pioli kan velge mellom en bortimot skadefri tropp denne gangen, det eneste fraværet er Roberto Gagliardini som skadet ankelen i det nevnte tapet mot Sampdoria.

Vincenzo Montella:

Mye av dagens pressekonferanse omhandlet overtakelsen av klubben og Montella poengterte at timingen kunne vært bedre med tanke på helgens storkamp. Det ble ikke så mange spørsmål rundt derbyet som det normalt ville vært, men Milans manager hadde følgende å si.

«Jeg og spillerne har fullt fokus på det som skal skje på banen, og vi ser frem til en kamp hvor millioner vil ha sine øyner rettet mot denne kampen. Vi har 100% fokus til tross for denne historiske dagen og ser frem til en tøff og spennende kamp.»

«Inter har mange tekniske og raske spillere, hvilket fører til at vi må være aggressive i å hindre dem i et raskt pasningsspill. Hvordan vi skal stoppe Icardi? Icardi skal ikke få ballen. Vi er klar over Inters styrker, og vi vet at når det er et derby finnes det ingen svakheter hos noen av lagene.»

«Jeg vil takke Galliani og Berlusconi for den fantastiske jobben de har gjort for denne klubben, og for at de har gitt meg sjansen til å lede dette laget. Vi har allerede skapt historie denne sesongen ved å vinne Supercupen som det siste trofeet i Berlusconis æra, men dette er også en historisk dag.»

«Jeg har hørt på Berlusconis råd, men han har vært svært opptatt med salget i lang tid og vi har derfor ikke snakket så mye sammen. Jeg beundrer ham og holder ham svært høyt.»

«Min fremtid har jeg ikke fokusert så mye på foreløpig, da kampen er det viktigste for meg. Det er viktig for meg å holde fokus på fotballen selv om det foregår mye rundt klubben, men jeg er klar for å møte de nye eierne og bidra til at Milan skal komme tilbake til toppen.»

Tidligere Milan-spillere:

Ingen av dagens Inter-spillere har tidligere representert Milan.

 Tidligere Inter-spillere:

Andrea Poli spilte for Inter i sesongen 2011/12.

Spillere som har representert begge klubbene:

Det er en bråte med spillere som har spilt for begge Milano-klubbene, for eksempel Giuseppe Meazza, som Inter i tillegg har kalt opp San Siro etter. Blant de mest kjente i moderne tid finner vi Andrea Pirlo, Christian Vieri, Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic, Giampaolo Pazzini, Antonio Cassano og Mario Balotelli.

Se opp for:

Mauro Icardi. Inters kaptein og suverene toppscorer med 20 mål på 29 kamper i ligaen, noe som gir ham en fjerdeplass på toppscorerlisten, kun slått av Belotti, Dzeko og Higuain. Milans toppscorer heter til sammenligning Carlos Bacca og har scoret 13 ganger på 26 kamper.

Til tross for at kanskje ikke alle Inter-supportere setter 24-åringen høyest etter både tidligere uttalelser og valg er han en strålende spiller å ha på laget. Icardi har både fart, fysikk og taktiske egenskaper som er i det ypperste sjiktet og når vi snakker om en klassisk nummer 9 er han helt der oppe.

Det har han dog ikke vært mot Milan, og det er statistikkene vi støtter oss på denne gangen. På åtte kamper har målgarantisten fortsatt til gode å finne veien til nettmaskene mot Milan og vi krysser fingrene for at det statistikken lever lenge etter at vi har funnet de bortgjemte påskeeggene som forhåpentligvis er fylt til randen med Freia melkesjokolade, rødsorte scoringer og tre poeng i lomma til Montella. Om så skal skje må Icardi nøytraliseres.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

20.11.16 Milan-Inter 2-2

31.01.16 Milan-Inter 3-0

13.09.15 Inter-Milan 1-0

19.04.15 Inter-Milan 0-0

23.11.14 Milan-Inter 1-1

Forventede lagoppstillinger:

Inter( 4-2-3-1):

Handanovic; D´Ambrosio, Murillo, Miranda, Ansaldi; Medel, Kondogbia; Candreva, Banega, Perisic; Icardi

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Calabria, Zapata, Romagnoli, De Sciglio; Kucka, Sosa, Locatelli; Suso, Bacca, Deulofeu

Odds fra norsk tipping:

H: 2.10 U: 3.30 B: 2.80

3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page