top of page

Før kamp: Inter – MilanTo shoppingglade, sovende giganter barker sammen på San Siro når det er klart for sesongens første Derby della Madonnina.

Hvor: San Siro, Milano

Når: Søndag 15. oktober kl. 20.45

TV: Viasport 2

Revolusjon

Etter mange år med svake sportslige prestasjoner og spillerflukt satses det i Milano. Både Inter og Milan er nå eid av kinesere som har spyttet inn frisk kapital til klubbkassa. Fassone og Mirabelli har hentet spillere for 175 millioner pund (tall hentet fra transfermarkt) i sommer, uten at resultatene har rettferdiggjort den summen. Nerazzurri på sin side satset stort foran 2016/17-sesongen med spillerinvesteringer verdt 142 millioner pund, men endte likevel på en skuffende 7. plass. De Boer startet fryktelig svakt som ny manager, mens Pioli ikke greide å redde sesongen som arvtaker etter nederlenderen. Nå er det derimot en ny sjef på plass som har gitt interisti ny tro på suksess.

Spalletti-effekten

Etter å ha ført Roma til 2. plass i Serie A i fjorårets sesong – kun slått av Juventus – følte nok Spalletti at han hadde fått det meste ut av hovedstadslaget. Derfor gikk han i juni til den sovende giganten Inter. Inter-laget han overtok var en underpresterende gjeng som trengte en sjef ved roret som kunne sette sakene i system. Det ser nå ut – etter 7 seriekamper – som om 58-åringen har fått skikk på de blåsvarte. 6 seire og 1 uavgjort gir 3. plass på tabellen, 2 poeng bak Napoli, á poeng med Juventus. Spillere som Brozovic, Perisic og Candreva har blomstret under italienerens ledelse og er naturlige trusler som må stoppes hvis Milan skal stå igjen med poeng på søndag.

Selv om det resultatmessig har godt bra for Inter har de, bortsett fra Roma, ikke møtt den tøffeste motstanden og Spalletti håper nok at tvilsomme Brozovic blir klar. Bortsett fra kroaten kan Inter mønstre et skadefritt mannskap.

Presset øker på Montella

Mens Inter har imponert i innledningen av sesongen sliter Milan noe mer. Etter to tap på rad mot Sampdoria og Roma begynner avstanden opp mot topp 4 å bli bekymringsverdig stor. Fire poeng skiller Milan og Lazio som innehar den siste plassen som gir spill i Champions League.

Opp til motstander og rival Inter er gapet på hele 7 poeng. Det gir søndagens oppgjør et ekstra spenningsmoment, da Montella vil ligge 10 poeng bak byrivalen etter kun 7 seriekamper. Da begynner det virkelig å se mørkt ut for treneren som kun har vært sjef i litt over ett år, for det er lite tvil om at resultatene så langt ikke står i stil med klubbens ambisjoner. Managersituasjonen er blitt diskutert i media, men etter Roma-tapet sa Mirabelli at Montella sitter trygt, men det skal bli vanskelig å frede italieneren hvis det blir nok et tap. Fassone var noe mer forsiktig i sine uttalelser onsdag. I følge han er ikke kampen mot Inter avgjørende for Montella, men han vil heller ikke utelukke noe rundt managersituasjonen ved et eventuelttap.

Milan må dessverre klare seg uten Calhanoglu som soner karantene etter det røde kortet sist, mens Conti er langtidsskadet. Antonelli og Kalinic er høyst tvilsomme, men det er ventet at hvertfall sistnevnte vil få en plass på benken.

Vincenzo Montella:

«Jeg syns ikke at vi er 7 poeng dårligere enn Inter, både med tanke på våre prestasjoner og mulighetene vi har fremover på banen. Vi må fokusere på å ‘være Milan’, utnytte våre styrker og vinne».

«Inter er godt balansert og erfarent lag. De vet når de skal sette opp å roe ned på tempoet, det er kvalitet og hurtighet i angrepsspillet. Vi må være forsiktige så vi ikke tillater dem å løpe inn i rom bak oss, spesielt med tanke på dere innleggsstyrke. Jeg er imponert over deres taktikktilnærming i kampene.»

«Luciano Spalletti er en utmerket taktiker. Han tok over en tropp med gutter som er ivrige på å forbedre seg. Jeg har blitt trent av han og jeg har sett hvordan han har forandret seg oppgjennom årene. Jeg kan bare håpe at jeg vil vokse og forbedre meg slik han har gjort… men jeg foretrekker å beholde håret mitt!»

«Det vil være sneversynt og urettferdig å si at Inter har vært heldige så langt. De har fortjent poengene sine og jeg ville elsket å hatt de selv også. Hvis jeg kunne ha fjernet en spiller fra laget deres i morgen, så må det være Ivan Perisic.»

Montella trente Borja Valero i Fiorentina, men nå møter han spanjolen som skal duellere med Biglia på midtbanen.

«Det kan fort bli en midtbaneduell mellom to tenkere og playmakere.»

«Innstillingen vi trenger vi derbyet er målbevissthet sammen med fokus og iver. Det er et viktig derby for begge lag, reinkarnasjonen av de to klubbene. Uansett hva som skjer i morgen så vil ikke det være det som avgjør sesongen, for det er lenge igjen.»

«Jeg forventer mye av Suso og Bonaventura, siden de har jobbet hardt de siste ukene og begynner å tilpasse seg 3-5-2 systemet. Med tanke Susos kvaliteter, så må han få frie tøyler til å tolke sin egen rolle.»

Siden Kalinic er skadet, så kan de se ut som at Andre Silva kan få en sjelden start i Serie A.

«Han er en god spiller og har scoret 9 mål på 10 VM-kvallikkamper for Portugal, så han er vant til press. Når han kom var han ‘den kjekke’ og må nå bli mer direkte, fokusere på mål og ikke så mye på å være fiks i det oppbyggende spillet. Jeg er overbevist om at han vil gjøre seg bemerket i Italia, på grunn av hans kvalitet og potensial».

Leonardo Bonucci har ikke levd opp til forventingene siden ankomsten fra Juventus i sommer.

«Bonucci er ok fysisk og vi forventer mer av han med tanke på prestasjoner», innrømmet Montella.

«Jeg er overbevist om at han vil forbedre seg. For øyeblikket får han skylden for alle små feil som blir gjort, men han er sterk og vet hvordan dette fungerer. Han kan forsvare seg selv, så det er jeg ikke bekymret for».

«Leonardo er en spiller vi aldri vil angre på å ha signert, siden han vil være verdifull både nå og i fremtiden».

Montella ble spurt om de konstante ryktene og Berlusconis klager på at treneren valgte å ikke høre på rådene hans forrige sesong.

«Klubben har vært fantastisk mot meg. Jeg har sett flere rykter og teorier utvikle seg. Jeg er klar over at en trener er populær når han vinner, men jeg tar dette med knusende ro.»

«Sønnen min gir meg også råd, noen ganger gode, andre ganger dårlige, men det er avgjørelse å ta. Jeg er manager på grunn av lidenskapen, og hvis jeg ikke hadde 100 % ansvar for mine avgjørelser så ville jeg ikke vært komfortabel med det. Jeg har alltid etterspurt total kontroll».

«Klubben behandler meg på en perfekt måte, så jeg kan ikke bruke det som en unnskyldning, siden de støtter meg i alt jeg gjør og det er jeg som må stå til ansvar for de feilene jeg gjør.»

Tidligere Milan-spillere:

Ingen av dagens Inter-spillere har spilt for naborivalen.

Tidligere Inter-spillere:

Leonardo Bonucci var i Inter fra 2005 til 2006, men spilte ingen kamper for Nerazzurri.

Spillere som har representert begge klubbene:

Giuseppe Meazza, Clarence Seedorf, Edgar Davids, Christian Brocchi, Andrea Pirlo, Ronaldo, Roberto Baggio, Zlatan Ibrahimovic og Christian Vieri er blant de mest kjente som har spilt for begge Milano-klubbene.

Managere som har ledet begge lag:

Alberto Zaccheroni, Leonardo og Giovanni Trapattoni.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

15.04.17 Inter-Milan 2-2

20.11.16 Milan-Inter 2-2

31.01.16 Milan-Inter 3-0

13.09.15 Inter-Milan 1-0

19.04.15 Inter-Milan 0-0

Forventede lagoppstillinger:

Milan (3-5-2):

G.Donnarumma; Musacchio, Bonucci, Romagnoli; Borini, Kessié, Biglia, Bonaventura, Rodriguez; Suso, Andre Silva

Inter (4-2-3-1):

Handanovic; D’ambrosio, Skriniar, Miranda, Dalbert; Borja Valero, Vecino; Candreva, Joao Mario, Perisic; Icardi

Odds fra norsk tipping:

H: 2.00 U: 3.20 B: 3.10

18 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page