top of page

Før kamp: Inter-Milan


Det er ventet et smekkfullt Giuseppe Meazza når Inter tar i mot Milan til sesongens første Derby della Madonnina.

Hvor: Giuseppe Meazza, Milano

Når: Søndag 21. oktober kl. 20.30 norsk tid.

TV: Strive Sport

Stigning etter svak start

Da Juventus ble sendt ned til Serie B etter Calciopoli for 12 år siden var det Inter, og ikke Milan, som tok over hegemoniet i italiensk fotball. Dessverre for Nerazzurri var ikke fundamentet solid nok, og klubben havnet som Milan i et vakum. I 6 strake sesonger vaket storklubben utenfor det ypperste selskapet i Europa, noe som ei heller snudde da kinesiske Suning kjøpte klubben for drøye to år siden. Det ble investert dyrt i spillestallen, men managerbyttene kom hyppigere enn resultatene.

For et år siden ble den tidligere Roma-sjefen Luciano Spalletti ansatt som ny manager, og med noen gode signeringer som Skriniar, Vecino, Gagliardini og Valero klarte italieneren å lose Inter til den viktige fjerdeplassen. Det medførte at kineserne var villige til å bruke mer penger på klubben og i sommer har de forsterket troppen med solide og utprøvde Serie A-navn som Nainggolan, Vrsaljko, Politano, Asamoah og De Vrij, samt to lovende angripere i Martinez og Keita Balde. Troppen ser knallsterk ut og mange har spådd Inter til å være Juventus´ hardeste utfordrer til Scudettoen.

Sesongen startet svakt og det virket som Spalletti famlet i blinde etter å mønstre sitt beste mannskap i den mest effektive formasjonen. Fra kampene mot Sassuolo (0-1), Torino (2-2), Bologna (3-0) og Parma (0-1) fikk de kun med seg 4 poeng, men med full pott fra de påfølgende kampene mot Sampdoria (1-0), Fiorentina (2-1), Cagliari (2-0) og SPAL (2-1) er de i rute og ligger på tredjeplass i ligaen, to poeng bak Napoli på andreplass. Ned til Milan, som har en kamp mindre spilt, skiller det fire poeng og Inter kommer uansett til å ligge foran naboen etter oppgjøret. Inter har i tillegg fått en solid start i Champions League og står med 6 poeng av 6 mulige etter kampene mot Tottenham og PSV. Etter derbyet venter et knalltøft borteoppgjør mot Barcelona, og dette kan meget vel ligge litt i bakhodet hos søndagens verter.

Til denne kampen har det vært litt hodebry for Spalletti, men det ser ut til at både D`ambrosio, Vrasljko og Brozovic blir klare. Vecino er usikker etter at han måtte stå over landskampen forrige helg, men også han virker å være klar til dyst.

 På skuddhold

Milan har nærmest som vanlig åpnet sesongen noe varierende, men ser man bort i fra det forsmedelige tapet i Napoli (2-3) har ikke resultatene vært det største problemet for Rossoneri. Kampen i den andre serierunden er den eneste som har endt uten poeng, men både Cagliari, Atalanta og Empoli har ranet til seg poeng fra Gennaro Gattuso sine disipler, og det i kamper hvor de røde og sorte har vært det klart beste laget. Dersom det legges til grunn at Milan hadde vunnet den utsatte premieren mot Genoa ville laget lagt på fjerdeplass, 1 poeng bak Inter og 3 poeng bak Napoli. Kontakten med teten er mer enn tilstrekkelig så langt, og viktigheten av å ikke tape derbyet kan ikke bli understreket nok.

Den største utfordringen har så langt vært å omsette et spillemessig overtok til tellende resultat, noe som har gjort seg gjeldende i de nevnte kampene hvor poengene ble delt. Før landslagspausen så dette dog ut til å ha bedret seg, og Milan har scoret 10 ganger på sine tre siste kamper mot henholdsvis Sassuolo, Olympiakos og Chievo. Suso og Calhanoglu har levert flere målgivende pasninger til Cutrone og Higuain som begge har scoret godt med mål den siste tiden. Dersom en av deres fire føtter blir avgjørende på søndag vil det neppe komme som en stor bombe for de 80.000 på tribunen og flere hundre tusen foran TV-skjermene.

Milan hadde noen problemer med skader i forsvarsfireren forut for pausen, men det ser bra ut for Gennaro Gattuso som har både Romagnoli og Caldara klare til derbyet. Ivan Strinic er fortsatt ute på ubestemt tid, mens et comeback for Andrea Conti er ventet i løpet av et par uker. Med en så godt som skadefri tropp er nok førsteelleveren ganske klar, det eneste mediene er usikre på er hvem som starter på høyre back. Inn mot helgen virker Calabria å ha trukket det lengste strået fremfor Abate.

Tidligere spillere:

Ingen av spillerne i dagens tropper har tidligere representert naborivalen.

Spillere som har representert begge klubbene:

Giuseppe Meazza, Clarence Seedorf, Edgar Davids, Christian Brocchi, Andrea Pirlo, Ronaldo, Roberto Baggio, Leonardo Bonucci, Zlatan Ibrahimovic og Christian Vieri er blant de mest kjente som har spilt for begge Milano-klubbene.

Managere som har ledet begge lag:

Alberto Zaccheroni, Leonardo og Giovanni Trapattoni.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

04.04.18 Milan-Inter 0-0

15.10.17 Inter-Milan 3-2

15.04.17 Inter-Milan 2-2

20.11.16 Milan-Inter 2-2

31.01.16 Milan-Inter 3-0

Forventede lagoppstillinger:

Inter (4-2-3-1):

Handanovic; D`ambrosio, De Vrij, Skriniar, Asamoah; Brozovic, Gagliardini; Politano, Nainggolan,  Perisic; Icardi

Milan (4-3-3):

G.Donnarumma; Calabria, Musacchio, Romagnoli, Rodriguez; Kessié, Biglia, Bonaventura; Suso, Higuain, Calhanoglu

Odds fra Betsson:

H: 2.40 U: 3.25 B: 2.95

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page