top of page

Før kamp: Hellas Verona-Milan


Milan drar til Verona på mandag for å kjempe om en ny seier mot et lag som rykker ned uten tre poeng i sin egen bakgård.

Hvor: Stadio M.A Bentegodi

Når: Mandag 25.04.2016 kl. 17.00 norsk tid

TV: Viaplay

Styrer mot Serie B

Hellas Verona har fått en tøff retur til den øverste ligaen og det blir antageligvis med en sesong i denne omgangen. Hellas ligger helt sist og har 10 poeng opp til trygg grunn, noe som betyr at de ikke har råd til å tape flere kamper. Det vil være et mirakel for et lag som har tapt halvparten av kampene i comeback-sesongen. Seire har det blitt få av og kun tre ganger, henholdsvis mot Bologna,Chievo og Atalanta, har Luigi Delneri sine menn maktet å ta tre poeng denne sesongen. Noe på lik linje med et under må til om Luca Toni og Giampaolo Pazzini skal skyte sin arbeidsgiver til fornyet liv blant de store kanonene i Italia.

Ny manager, samme melodi

Milan viste på torsdag at et managerskifte ikke trenger å bety noe som helst. I en kamp hvor vertene dominerte fullstendig mot et svakt Carpi var det ingen som evnet å få ballen i mål. Hvordan ting er blitt bedre under Brocchi er vanskelig å si, Milan har hvertfall ikke fått den effekten som ønskelig. Verona er den typen motstander som har skapt store problemer for Milan denne sesongen. Et lag som ikke har forventninger om å levere noe som helst mot Milan som er store favoritter, og kampbildet kan meget vel bli likt det på San Siro i desember. Milan styrte kampen fra start til slutt, men Brocchi´s mannskap inneholder for øyeblikket ikke spillere som er i stand til å avgjøre fotballkamper og ballbesittelse er ikke synonymt med tre poeng. I tillegg er det flere utfordringer med tanke på å ta ut et lag til mandag. Bonaventura har pådratt seg en skade mens Balotelli og Alex begge soner karantene. Mens vertene med stor sannsynlighet må tilbake til Serie B, har heller ikke Milan allverdens å spille for. Ned til Sassuolo er det 4 poeng, mens det er 6 poeng opp til Fiorentina. Det utbetales ikke store gevinster for de som setter pengene på at Milan blir nummer 6 i Serie A anno 2015/16. Kampen er derimot viktig for å bygge selvtillit og sette en ellever som skal forsøke å nedkjempe Juventus i cupfinalen om en måneds tid, en kamp som antageligvis vil være med å påvirke store deler av klubben foran neste sesong, både med tanke på spillerlogistikk og hvem som sitter i managerstolen høsten 2016.

Cristian Brocchi:

«Vi jobber hardt med den mentale biten fordi Milan har slitt mot mindre lag denne sesongen. Det er viktig at vi starter kampen med den riktige aggressiviteten for å sende en beskjed til motstanderen vår, samtidig som fansen ser hva vi ønsker. Jeg har 100% tillit til mannskapet mitt. Vi har ikke jobbet sammen så lenge men vi har allerede tatt noen små steg. Jeg er glad for at vi hadde så må ball i kampen mot Carpi fordi det er en del av vår utvikling. Vi hadde mer ballbesittelse enn Napoli, et godt lag som har jobbet sammen hele sesongen med den samme manageren. Jeg er fornøyd med laget selv om det gjenstår mye jobb. Siden vi ikke maktet å avgjøre kampen mot Carpi har vi jobbet mye med hva vi gjør på den siste tredjedelen av banen. Laget vil bruke litt tid på å få vårt treningsarbeid ut i kamp, men noen elementer bør vi se allerede på mandag.» 

Tidligere Milan-spillere:

Giampaolo Pazzini, Michelangelo Albertazzi, Urby Emanuelson og Ferdinando Coppola.

 Tidligere Verona-spillere:

Ingen i dagens Milan-tropp har tidligere representert Verona.

Spillere som har representert begge klubbene:

Massimo Oddo, Alberto Gilardino, Massimo Donati og Martin Laursen.

Se opp for:

Giampaolo Pazzini. Den italienske spissen kom gratis fra Milan til Hellas Verona før denne sesongen og har spilt fast siden hans ankomst. Gjennom høsten hadde Pazzini enorme problemer med å finne nettmaskene og noterte seg kun for 1 scoring før nyttår, men i 2016 har det løsnet for mannen som trives så godt inne i boksen. Fire ganger har den tidligere Milan-spilleren notert seg på scoringslisten siden midten av januar og er Veronas toppscorer med 5 mål i Serie A denne sesongen. Pazzini er en typisk midtspiss som trives godt i boksen, både langs bakken og i lufta. Til tross for sine 180 cm utgjør Pazzini ofte en trussel på grunn av sin posisjoneringsevne og gode timing i opphoppet.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

13.12.15 Milan-Verona 1-1

07.03.15 Milan-Verona 2-2

19.10.14 Verona-Milan 1-3

19.01.14 Milan-Verona 1-0

24.08.13 Verona-Milan 2-1

Utilgjengelige spillere:

M´baye Niang, Giacomo Bonaventura og Andrea Bertolacci er alle skadet mens Alex og Mario Balotelli soner karantene.

Forventede lagoppstillinger:

Hellas Verona (4-4-2):

Gollini; Pisano, Bianchetti, Moras, Albertazzi; Wszolek, Marrone, Ionita, Emanuelson; Gomez, Pazzini

Milan (4-3-1-2):

Donnarumma; Abate, Zapata, Romagnoli, Antonelli; Kucka, Montolivo, Mauri; Honda; Bacca, Menez

Odds fra norsk tipping:

H: 4.00, U: 3.45, B: 1.68

2 visninger0 kommentarer

Commenti


bottom of page