top of page

Før kamp: Hellas Verona-AC Milan


Etter den skuffende forestillingen mot Carpi forrige helg venter nå en om mulig enda lettere kamp (på papiret) mot tabelljumbo Hellas Verona. Les alt om kampen her!

Hvor: San Siro, Milano

Når: Søndag 13.12.15, klokken 15.00 norsk tid

TV: Viasat Fotball

Soleklar jumbo

Etter opprykket i 2013 har Hellas Verona imponert og blitt nummer 10 og nummer 13 i ligaen, men i år har det gått vesentlig tyngre for Gialloblu. Laget ligger helt sist og har fortsatt til gode å vinne en kamp i Serie A. Seks fattige poeng og hele ni tap på de første femten kampene er foreløpig fasiten for Luigi Delneri og hans menn i 2015/16. Sesongen startet dog ikke så fryktelig dårlig og laget fikk med seg poeng i tre av de fire første kampene, deriblant 1-1 mot topplaget Roma. Etter seriestarten ble Luca Toni skadet, og laget har kun tatt tre poeng på de påfølgende elleve kampene. Alt kan selvfølgelig ikke rettet mot kraftspissens skade, men det har definitivt vært en påvirkende faktor. Legger vi til at laget har scoret færrest i ligaen (10) og har tredje flest innslupne (25) ligger det meste til rette for en ny tung dag på jobben for helgens gjester.

På tide å reise kjerringa

Milan skuffet mange i forrige kamp borte mot Carpi da det kun ble 0-0 og et poeng med hjem til Milano. Når Verona kommer på besøk er samtlige involverte fullstendig klar over at Milan igjen vil være enorme favoritter, men da må det leveres en helt annen forestilling enn det som var tilfelle sist. Etter en relativt god periode står Milan nå med kun en seier på de fire siste, og den kom i tillegg hjemme mot et fryktelig tafatt Sampdoria-mannskap som er i fritt fall. Da er ikke cup-seieren mot Crotone regnet med, men den prestasjonen som laget gjorde da de beseiret Serie B-klubben etter ekstraomganger havner uansett ikke på pluss-siden selv om det ble avansement til slutt. Kun tre kamper gjenstår i 2015 og om man skal ha håp om bedring i klubben generelt og i form av en topp 3-plassering bør alle kampene vinnes ( De to resterende er Frosinone B i serie og Sampdoria B i cupen).

Tidligere Milan-spillere

Tre mann i dagens Hellas Verona-tropp har en fortid i Milan, noen mer glansfylte enn andre. Ferdinando Coppola er dagens tredjevalg i Hellas-buret og har vært Milans eiendom i tre forskjellige perioder uten å spille en eneste kamp. Han var under kontrakt med klubben i periodene 06-08, 10-13 og i sesongen 13/14. Michelangelo Albertazzi er et Milan-produkt, men maktet aldri å tilegne seg en plass på Milanello og står uten førstelagskamper for Milan. Forsvarsspilleren dro på lån til Hellas Verona i 2012 og signerte en permanent avtale med klubben i 2014. Giampaolo Pazzini er sistemann ut med en fortid i Milan. Spissen kom fra rivalene Inter i en særdeles interessant bytteavtale som sendte Antonio Cassano pluss en feit bunke med euros til den blåsorte delen av Milanello. Pazzini spilte for Milan i tre sesonger og gikk vederlagsfritt til Hellas Verona foran årets sesong. Bortsett fra den første sesongen som endte med 15 seriemål på 30 seriekamper var Pazzinis Milan-karriere preget av skader, benkesliting og måltørke.

Sinisa Mihajlovic:

”Vi har satt oss noen mål for sesongen og i lys av den siste tidens resultater føler jeg at vi er i rute. Basert på den nåværende formen har vi det tredje beste forsvaret og vi er det femte beste laget i angrep så langt denne sesongen. Og vi har faktisk bare tapt en av de åtte siste kampen, og det var borte mot Juventus. I de siste par/tre kampene har vi slitt med å score mål selv om vi har spilt med en rekke offensive spillere samtidig. Dette er noe vi må forbedre umiddelbart. Om vi slår Hellas Verona i morgen har vi et poengsnitt som i fjor ville holdt til Champions League-kvalifisering. Hellas vil antagelig spille på samme måte som Carpi og stenge igjen bak. Vi må være tålmodige og ta vare på sjansene vi får. Så lenge det står målløst vil det være enn jevn kamp. Spillerne våre er klare over at hvis vi ikke gir alt mot de mindre lagene vil vi heller ikke få med oss tre poeng.”

Nigel De Jong: ”Jeg er alltid klar. Jeg vil gjerne spille fra start, men det er managerens avgjørelse. Vi har endret formasjonen vår, men det endrer lite for min del og jeg vil fortsette å gi alt for laget. Det er helt vitalt at vi tar tre poeng i morgen. Jeg ønsker ikke å spekulere i fremtiden min fordi det er kort tid siden jeg signerte en ny kontrakt med Milan.”

Se opp for:

Luca Toni. For alle som har en forkjærlighet for de gamle klassiske ”spissene” er det vanskelig å ikke sette denne mannen høyt oppe på listen. Den nå 38 år gamle kapteinen slo gjennom i særdeles voksen alder. Han spilte i Serie A for første gang i en alder av 23 år, men det var først da han signerte for Palermo i 2003 at karrieren tok av. Der feide spissen inn 50 mål på 2 sesonger før Fiorentina åpnet sjekkheftet og betalte € 10 millioner for den da 28 år gamle Toni. To sesonger og 47 seriemål senere gikk turen til Tyskland og gigantene Bayern Munchen. Her fortsatt suksessen i 2 sesonger hvor han scoret 38 seriemål på 56 kamper. Det siste halvåret i Tyskland gikk spissen stort sett skadet, og forlot klubben til fordel for et låneopphold i Roma i januar 2010. De tre neste årene spilte han for blant annet Genoa, Fiorentina og Juventus før Toni signerte for Verona før 2013/14-sesongen. I løpet av sine første to sesonger ble det 42 mål på 72 kamper og var en særdeles viktig bidragsyter til klubbens flotte plasseringer. Denne sesongen har Toni vært preget av skader, men er nå skadefri og klar for kamp. Det er en enorm oppgave for våre stoppere som venter til søndag. Toni på sine 193 cm er en enorm trussel i boksen, han er både sterk i kroppen og har en strålende timing.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

07.03.15 Milan-Verona 2-2

19.10.14 Verona-Milan 1-3

19.01.14 Milan-Verona 1-0

24.08.13 Verona-Milan 2-1

28.04.02 Verona-Milan 1-2

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-4-2)

Donnarumma; Abate, Alex, Romagnoli, Calabria; Niang, Kucka, Montolivo, Bonaventura; Bacca, Adriano

Hellas Verona (4-3-3)

Gollini; Sala, Moras, Bianchetti, Pisano; Greco, Viviani, Ionita; Wszolek, Toni, Siligardi

Odds fra norsk tipping:

H: 1.28, U: 4.40, B: 8.00

1 visninger0 kommentarer

留言


bottom of page