top of page

Før kamp: Genoa-Milan


Hvor: Stadio Luigi Ferraris

Når: Søndag 27.09.15, kl. 12.30 norsk tid

TV: Ingen har kjøpt rettighetene for Serie A, men VG og sporten.com vil vise alle helgens kamper gratis på sine nettsider.

Endelig helg igjen

Snart er det helg, og på søndag møter Milan Genoa til en tidlig kamp i den sjette serierunden. Også denne runden må våre menn ut å reise, denne gangen går turen sørover til kystbyen Genova. Det er lov å håpe på at vi kun tar med oss førsteomgangen fra midtuken til denne turen.

Hyggelige opplevelser i Genova

Milan har et relativt godt grep på bortebane mot helgens motstander, med tre seire og kun et tap på de siste fem forsøkene, og 6-2-2 på de siste ti kampene om man inkluderer hjemmemøtene. Begge Milans tap kom i den katastrofale fjorårssesongen. Målforskjellen på disse ti oppgjørene er 12-7 i Milans favør, noe som vitner om tette jevne kamper som blir avgjort med minst mulig margin.

Skuffende sesongstart

Genoa gjorde sin beste plassering siden 99/00 forrige sesong, med sin 6 plass. Langt over Milan som ble nummer ti. Denne sesongen har så langt ikke svart til forventningene for ”I Rossoblu”, som har tapt fire av de fem første rundene. Deres eneste seier kom hjemme mot Verona i andre runde. Tapene har kommet mot Fiorentina, Juventus, Lazio og Palermo. Alle er gode lag, så det trenger ikke å bety at Milan får en enkel seier selv om de ligger nedi bunnen.

Mange profiler borte

Genoa mistet mange spillere i sommer, blant annet Bertolacci og Kucka som ble kjøpt av Milan, samt Niang og Matri som kom tilbake til oss etter låneopphold i klubben. Andre profiler som forsvant som bør nevnes er Mauricio Pinilla (Atalanta) og Iago Falque (Roma), samt de kjente ringrevene Alberto Gilardino (Palermo) og Marco Borriello (Carpi). I disse åtte spillerne som ikke lenger er i Genoa, forsvant også 36 av lagets 62 scoringer. Det er kanskje ikke så rart at de har slitt såpass mye i høst, etter så store endringer, i alle fall når det er snakk om såpass mange sentrale spillere.

Flere kjente fjes

Som nevnt er det flere spillere som har spilt for begge lag. I Milans tropp anno 2015 har Niang, Bertolacci, Antonelli, Kucka & Nocerino alle spilt for Genoa. For de fire første kan det sies å ha vært et positivt opphold og et springbrett til høyere nivå, men Nocerino kun spilte fem kamper på utlån høsten 2004.

I Genoa er det kun keeper Antonio Donnarumma som tidligere har vært hos Milan. Han er bror til vår nåværende tredjekeeper Gianluigi, og har en tilsvarende rolle for Genoa. Det er derfor svært tvilsomt at vi Milan vil møte noen tidligere spillere ute på matta til søndag.

Se opp for:

Nicolas Burdisso. Veteranen i Genoas midtforsvar er en typisk argentinsk midtstopper. Ikke spesielt høy, og heller ikke spesielt smart. Men en meget oppofrende spiller som alltid gir 100% og er vond å møte i nærdueller. Han har spilt sammen med Balotelli i Inter og kommer til å benytte seg av alle triksene i boka for å stoppe sin tidligere lagkamerat. Med sine 34 år har han opparbeidet seg mye rutine, og han har rundt hundre kamper både for Inter og Roma. Fra tiden i Inter har han fire scudettoer og tre cuptrofeer. Han er nok topp motivert for å stenge igjen bakover mot sine tidligere byrivaler.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

29.04.15 Milan-Genoa 1-3

07.12.14 Genoa-Milan 1-0

07.04.14 Genoa-Milan 1-2

23.11.13 Milan-Genoa 1-1

08.03.13 Genoa-Milan 0-2

Forventede lagoppstillinger:

Genoa (3-4-3)

Lamanna; De Maio, Burdisso, Marchese; Izzo, Rincon, Dzemaili, Lazalt; Perotti, Lazovic, Ntcham

Milan (4-3-1-2)

Diego Lopez; Calabria, Zapata, Romagnoli, De Sciglio; Montolivo, Kucka, Bonaventura; Honda; Bacca, Balotelli

Odds fra norsk tipping:

H: 2.85, U: 3.05, B: 2.20

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page