top of page

Før kamp: Genoa-Milan


Rusen fra helgens seier har ikke rukket å legge seg enda, men Montellas gutter står foran en ny tøff oppgave tirsdag kveld. 

Hvor: Stadio Luigi Ferraris, Geneve

Når: Tirsdag 25.10.16 kl. 20.45 norsk tid

TV: Viasat Sport

Milan leverte en på mange ellevill kamp mot Juventus i helgen, hvor man ble stående igjen med alle tre poengene. På tirsdag skal det på nytt deles ut poeng i Serie A, men for Montella sitt lag er det en helt annen utfordring som venter.

Jevnt ujevne 

Genoa er det mest ujevne laget i Serie A og har ikke tatt to seire på rad siden seriestarten (Cagliari og Crotone). Siden den gang har de levert 1-3-2, og tapte 2-1 borte mot Sampdoria i helgen(hvor vertene atpåtil brente et straffespark). På lik linje som i fjor ser laget ut til å være avhengige av Leonardo Pavoletti. I de tre kampene spissen var ute maktet laget kun å score to mål, men spissen var tilbake i helgen og bør være klar til å starte mot Milan. Å finne nettmaskene har vært lagets største utfordring totalt sett også, om man ser bort i fra de to første kampene hvor de totalt scoret seks ganger. På de resterende seks kampene har det blitt skarve tre mål, og da er det en mager trøst at det har sett relativt solid ut bakover. Det er kun de tre lagene under streken som har scoret færre, men på den andre siden er kun Juventus som har sluppet inn mindre enn hva Genoa har gjort så langt.

Genoa ligger på 12. plass i Serie A og kan plassere seg mellom 5-16. plass på tirsdag, alt ettersom hvordan de selv og andre lag gjør det i midtuken.

De tre siste årene har laget fra Geneve blitt nummer 10, 6 og 14 i Serie A og det er ventet at Genoa, ledet av den nye manageren Ivan Juric, vil få en ny sesong rundt midten av tabellen.

Fin flyt på gjestene

Ting ser lyst ut med Milan-briller om dagen og laget har ikke hatt en bedre seriestart siden man tok Scudettoen hjem for fem år siden. Tre strake seiere og ubeseiret på de siste seks vitner om et lag i form, men Genoa er en annen type utfordring for Montella. Dette er et oppgjør hvor man antageligvis må ta større ansvar selv i form av å styre kampen og skape sjanser mot etablert forsvar, noe Milan har trøblet med i de senere år. Man klarte dog å komme unna med tre poeng i Verona (1-3), men da var det mer at man traff godt på langskuddene og var litt heldig i avgjørende situasjoner, enn at Milan spilte ut et organisert lag.

Selv om Milan får ha ballen mer, noe Montella også ønsker, er det viktig at laget fortsetter å spille på de styrkene som finnes i troppen. M´baye Niang er en konstant trussel mot ethvert lag, og med sin enorme fart og fysikk kan hvem som helst havne i ubalanse. Det er vanskelig å tro at Genoas venstreback Jacopo Sala gleder seg mye til å møte franskmannen. I tillegg til det trenger Carlos Bacca å spilles bedre enn hva som var tilfelle sist. Juventus er helt klart en tøff motstander, men Milan maktet knapt å sette opp sin toppscorer i en farlig posisjon kampen gjennom. Gjennom snart halvannet år har vi sett hva spissen er i stand til, men også hva som er hans svakheter i spillet. Bacca er nødt til å bli foret i og rundt sekstenmeteren for at det skal være noe poeng i å ha han på banen, og hele laget må ta ansvar for å få det beste ut av en potensiell toppscorer i Serie A.

Med Riccardo Montolivo sin skade var det flere potensielle scenarioer, men det vi har fått er til å juble over. Ikke bare turte Montella å sette inn en 18-åring fra akademiet, han har vartet opp med to helt avgjørende scoringer fra øverste hylle i tillegg. Når det kommer til selve kontrollen over midtbanen har Locatelli selvfølgelig mye å jobbe med, og spesielt mot Juventus ble unggutten stresset såpass at han slo flere stygge feilpasninger man meget vel kunne blitt straffet for. Det gjorde man heldigvis ikke, og det er ingen grunn til å tro at Locatelli ikke lærer av det og kommer til å bli en bedre spiller. Med ballen i beina slår han hardere, mer solide og mer skapende pasninger enn hva som er tilfelle med Montolivo, og i så måte er han viktigere for den offensive spillet enn hva den skadde kapteinen evnet å være.

Forsvarsspillet ser bare bedre og bedre ut, og mot Juventus hang til og med backene med på leken. Abate og kanskje spesielt De Sciglio har spilt seg opp, og det er lov til å forvente at de fortsetter den samme utviklingen i dette oppgjøret. Midtstopperparet til Milan ser bunnsolid ut, noe som selvfølgelig er litt trist for nyinnkjøpte Gomez. Men så lenge Paletta leverer på det nivået han har gjort så langt er det ingen grunn til å plassere ham noe annet sted en til høyre for purunge Alessio Romagnoli. Keeperplassen gidder vi ikke engang å nevne, for enhver kommentar er overflødig. Vi har nemlig Gianluigi Donnarumma.

Vincenzo Montella:

«Alle feiret på lørdagskvelden, men nå er vårt eneste fokus på Genoa. Jeg tror kampen blir veldig tøff og vi må virkelig ønske å vinne, i tillegg til å være på topp både fysisk og mentalt.»

«Både vi og Genoa har brukt den samme energien i helgen, men psykologisk har vi et annet utgangspunkt. Det mentale er dog vanskelig å kontrollere. Det kommer til å bli en hard kamp, og taktisk meget utfordrende. Teknisk sett er vi sterkere enn Genoa, og det må vi utnytte til vår fordel.»

«Det er synd at vi ikke har hatt mer tid til å forberede oss, men vi vil se på flere videoer av Genoa for å holde vår egen konsentrasjon oppe. Det er sant at laget vårt er ungt, men flere har mye internasjonal erfaring og de er klar over hvor viktig fysikk og mentalitet er foran denne kampen.»

«Det var min avgjørelse å ta Niang av banen mot Juventus, ikke det medisinske apparatet. Han var ikke 100% og jeg ønsket ikke å risikere å spille mot Juventus med en spiller for halv maskin, men han spilte strålende i en time.»

Tidligere Milan-spillere:

Ingen i troppen til Genoa har tidligere spilt for Milan.

 Tidligere Genoa-spillere:

Luca Antonelli (I Genoa fra 2011-15), Juraj Kucka (I Genoa fra 2011-15), Andrea Bertolacci (I Genoa fra 2012-15), M´baye Niang (På lån hos Genoa fra januar 2015 til juni 2015) og Suso (på lån i Genoa våren 2016).

Spillere som har representert begge klubbene:

Andrea Paloschi, Alexander Merkel, Stefano Eranio, Christian Panucci, Kakhaber Kaladze, Kevin Constant, Valter Birsa, Marco Amelia, Alberto Gilardino, Stephan El Shaarawy, Salvatore Bocchetti, Mattia Destro, Marco Borriello og Alessio Cerci.

Se opp for:

Leonardo Pavoletti. Den italienske spissen fikk sitt store gjennombrudd forrige sesong, som til tross for et langt skadeavbrekk noterte seg for 14 scoringer og 3 målgivende pasninger i Serie A. Det førte til store spekulasjoner om en overgang i sommer, deriblant ble han nevnt som en potensiell erstatter for Carlos Bacca flere ganger. Nå valgte til slutt Bacca å bli, og det samme gjorde Pavoletti. Så langt har det blitt 2 mål i ligaen på spissen, som har mistet flere kamper grunnet skade. Han kom inn mot Sampdoria sist og bør være klar på tirsdag, dermed har Milans midtstoppere en solid oppgave foran seg. Pavoletti er med sin høyde (188 cm) en konstant trussel i luftrommet og har en meget god timing. Han er veldig viktig for Genoa og kan holde på ballen mens resten av laget kommer etter. Det kan bli matchavgjørende for Milan at man kommer tidig og tett opp i den italienske spissen slik at han ikke får tid til å lete etter sine mer kreative lagkamerater. Starter trolig på benken, men er mannen å se opp for om/når han entrer gressteppet.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

25.10.16 Milan-Genoa 2-1

27.09.15 Genoa-Milan 1-0

29.04.15 Milan-Genoa 1-3

07.12.14 Genoa-Milan 1-0

07.04.14 Genoa-Milan 1-2

Utilgjengelige spillere:

Genoa: Gapke er skadet for vertene.

Milan: Vangioni, Calabria, Antonelli, Montolivo, Fernandez og Bertolacci er alle skadet.

Forventede lagoppstillinger:

Chievo (3-4-3):

Perin; Izzo, Burdisso, Orban; Lazovic, Rincon, Veloso, Laxalt; Rigoni, Simeone, Ocampos

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Abate, Paletta, Romagnoli, De Sciglio; Poli, Locatelli, Bonaventura; Honda, Bacca, Niang

Odds fra norsk tipping:

H: 2.60 U: 3.05 B: 2.35

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Комментарии


bottom of page