top of page

Før kamp: Genoa-Milan


En tøff bortekamp venter Milan i havnebyen Genova. 

Hvor: Stadio Luigi Ferraris

Når: Søndag 11. mars kl. 18.00 norsk tid

TV: Viasport 2

Ansatt for tredje gang

Bortelaget fra Genova åpnet sesongen på svakt vis og plukket kun med seg 2 poeng fra de første syv rundene før de slo Cagliari og spilte uavgjort mot Milan, begge på bortebane. Oppturen ble dog kortvarig for på de påfølgende tre kampene ble det tre tap og manager Ivan Juric måtte gå. Det var nederlaget i derbyet mot Sampdoria som ble tungen på vektskålen for kroaten.

Inn kom Davide Ballardini til sitt tredje (!) manageroppdrag i klubben og det fikk umiddelbar effekt med to seire og en uavgjort på de tre første kampene. Siden den gang har Genoa ikke klart å stabilisere resultatene hverken positivt eller negativt og står med 5-2-4 på de elleve siste seriekampene. Sist ble det tap med 0-2 borte mot Bologna. Det har plassert Genoa på en 13. plass med tilsynelatende god klaring til nedrykksstriden, men med en svak vår kan alt skje i Genova.

På eget gress er I Rossoblu et av ligaens svakeste lag og kun tre ganger har det blitt full pott. Det har imidlertid vært i løpet av de siste fire kampene på Stadio Luigi Ferraris og hjemmelaget bør i så måte være stinn av selvtillit før Milan kommer på besøk.

Til dette oppgjøret må Ballardini klare seg uten den skadde midtstopperen Izzo og midtbanestrategen Veloso, men utenom de to meldes det om et skadefritt hjemmelag.

Sterke borte

Milan fikk seg en nesestyver av Arsenal på torsdag og det ble meget tydelig at laget har en vei å gå før man igjen kan utfordre de større europeiske klubbene, men nå er det tilbake til den hjemlige serien og da er historien en annen.

På de siste åtte seriekampene ha det blitt seks seire og to uavgjorte kamper, og avstanden opp til Champions League er blitt betraktelig mindre. Før jul var luken på et tidspunkt på 16 poeng, men før helgens kamper er det kun 8 poeng opp til Lazio som har spilt en kamp mer. Denne runden har Roma allerede vunnet sin kamp og Lazio har en stor sjanse til tre poeng borte mot Cagliari, men Inter har Napoli på Giuseppe Meazza og Milan har alle muligheter til å knipe poeng på minst en av rivalene.

På fremmed gress er Milan uten tap på de fem siste kampene, men Stadio Luigi Ferraris har ofte vært en vrien bane å besøke for Milan når Genoa har stått på motsatt halvdel (de deler stadion med Sampdoria). De tre siste oppgjørene har endt med seier til hjemmelaget og Milan har ikke scoret mot Genoa her på fire år. I april 2014 vant Rossoneri 2-1 etter scoringer av Taarabt og Honda, mens nåværende team-manager Abbiati scoret selvmål.

Gennaro Gattuso må som sist klare seg uten forsvarerne Antonelli, Conti og Musacchio. I tillegg er det ventet at han vil gi hvile til Cutrone, Biglia og Calhanoglu.

Tidligere Genoa-spillere:

Luca Antonelli spilte over 100 seriekamper for Genoa før han ble hentet hjem til Milano i januar 2015. I tillegg var det hos Genoa Suso fikk sitt gjennombrudd i italiensk fotball da han ble sendt ut på lån våren 2016.

Tidligere Milan-spillere:

Adel Taraabt, Gianluca Lapadula og Andrea Bertolacci har spilt for Milan. Bertolacci er nå utlånt til Genoa og returnerer til Milano etter sesongen mens Lapadula sitt utlån blir gjort permanent.

Spillere som har representert begge klubbene:

Andrea Paloschi, Alexander Merkel, Stefano Eranio, Christian Panucci, Kakhaber Kaladze, Kevin Constant, Valter Birsa, Marco Amelia, Alberto Gilardino, Stephan El Shaarawy, Salvatore Bocchetti, Mattia Destro, Marco Borriello, Juraj Kucka, Lucas Ocampos og Alessio Cerci.

Siste fem møter i Serie A:

22.10.17 Milan-Genoa 0-0 17.03.17 Milan-Genoa 1-0 25.10.16 Genoa-Milan 3-0 14.02.16 Milan-Genoa 2-1 27.09.15 Genoa-Milan 1-0

Slik gikk det sist

Undertegnede satt like ved Curva Sud da Genoa kom på besøk i fjor høst, men det gikk ikke som man hadde håpet og kanskje forventet. Milan førte kampen innledningsvis, men da lagkaptein Leonardo Bonucci ble utvist etter drøyt 20 minutter ble det vanskelig for Milan. Ingen av lagene klarte å skape de helt store sjansene og det endte 0-0 å på San Siro.

Forventede lagoppstillinger:

Genoa (3-5-2):

Perin; Biraschi, Spolli, Zukanovic; Rosi, Rigoni, Bertolacci, Hiljemark Laxalt; Pandev, Galabinov

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Calabria, Bonucci, Romagnoli, Rodriguez; Kessie, Montolivo, Bonaventura; Suso, Kalinic, Borini

Odds fra norsk tipping:

H: 2.75 U: 2.80 B: 2.40

3 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page