top of page

Før kamp: Genoa-Milan


Milan møter Genoa som er uten sin toppscorer

Hvor: Stadio Luigi Ferraris, Genova

Når: Mandag 21. januar 2019 kl. 15,00 norsk tid

TV: Strive Sport

Nok et bytte på benken

Den første halvdelen av sesongen har i stor grad handlet om to personer for Genoa, og vi starter på toppen med Enrico Preziosi. Presidenten startet sesongen med Davide Ballardini bak spakene, men i midten av oktober måtte han gå for tredje gang (Ansatt/sparket i både 2011 & 2013). Inn kom Ivan Juric, men etter kun 8 kamper fikk kroaten beskjed om å pakke sakene sine, også han for tredje gang i klubben. Juric ledet laget i 2016 og i 2017. I han siste opphold ble det ingen seire, fire uavgjorte og fire nederlag før Preziosi altså sendte sin manager på dør. Presidenten har for øvrig ansatt ny manager 23 ganger (!) siden han kjøpte klubben i 2003.

Inn kom Cesare Prandelli, en anerkjent manager som har gode resultater å vise til i Serie A frem til 2010. Han valgte da å ta over det italienske landslaget og ledet dem til EM-finalen to år senere. Han forlot jobben etter et mislykket VM i 2014, og har siden den gang hatt korte opphold i Galatasaray, Valencia og Al.Nasr.

Suksessen har ikke kommet umiddelbart, men Genoa har i alle fall fått en seier igjen og Prandelli står med 1-2-2 på sine første fem. Bakover har de strammet inn og Genoa har kun sluppet inn 2 mål på de tre siste kampene, men det er fremover på banen at den store snakkisen opererer.

I sommer kom ukjente Krzysztof Piatek fra Cracovia Krakow til Genoa for € 4.5 milioner. Den 23 årige polakken hadde en flott sesong bak seg i polsk toppdivisjon hvor han hadde notert seg for 21 scoringer på 36 kamper, og spissen fant seg umiddelbart tilrette i sin nye klubb.

På de 7 første serierundene fant Piatek nettet hver gang (9 mål) og Genoa så ut til å ha skutt gullfuglen, men det varte ikke evig. De neste fem seriekampene forble polakken målløs, men på tampen av 2018 fant han frem scoringsformen og på sine syv siste seriekamper står han med fire mål. Så langt har det blitt 13 mål i debutsesongen og han er kun 1 scoring bak Ronaldo som troner øverst på toppscorerlisten. Piatek står dog uten nettkjenning på Genoa sine to siste kamper, og sist pådro han seg sitt femte gule kort for sesongen og er ikke med mot Milan.

Piatek sine sterke prestasjoner har gjort at han har dukket opp på radaren til større klubber, og italienske medier virker samstemte i at han kommer til å erstatte Higuain i Milan. Hans siste tellende kamp for Genoa kan derfor ha vært mot Fioretina før jul.

Genoa røk tidlig ut av Coppa Italia denne sesongen, noe som betyr at deres forrige tellende kamp ble spilt 29. desember og det blir spennende å se hvordan vertene har respondert på nesten tre uker med trening, samt en treningskamp mot Wurzburger Kickers. De har i skrivende stund god klaring til nedrykksstriden (7 poeng), samtidig som at det begynner å bli litt avstand til Parma på 12. plass (5 poeng).  På hjemmebane er Genoa faktisk et av de sterkere lagene, og etter 10 kamper står de notert med 4-4-2 på Luigi Ferraris og er ubeseiret på de fire siste.

Prandelli må klare seg uten nevnte Piontek som soner karantene for fem gule kort. I tillegg er Sandro og Hiljemark ute med skade.

Få seire på fremmed gress

Ei heller Milan har spilt seriefotball i 2019, men til gjengjeld har det blitt to cupkamper med vekslende hell. I Coppa Italia ble det avansement etter ekstraomganger hvor Cutrone ble den store helten med sine to scoringer, men i Supercoppa-finalen trakk Juventus det lengste strået etter flere kontroversielle dommeravgjørelser.

Sesongen har på mange måter vært skuffende så langt, men Milan har dratt fordel av at de argeste rivalene til en topp 4-plassering også har variert stort i sine prestasjoner. Når vi er halvspilt i Serie A er det Lazio som innehar fjerdeplassen med 32 poeng, mens Milan og Roma følger med hhv. 1 og 2 poeng mindre. Denne runden skal Lazio på besøk til Napoli mens Roma får besøk av bortesterke Torino.

På fremmed gress står Milan kun med to tap på 9 kamper så langt, noe kun Juventus og Torino som er ubeseirede kan slå. Dessverre for Gattuso har de øvrige 7 kampene kun gitt to seire og hele fem uavgjorte, så poengfangsten er overhodet ikke noe å skryte av. De tre siste har endt med poengdeling, men på den annen side har ikke Milan tapt på bortebane siden derbyet mot Inter i oktober (fire kamper). Statistikk er til for å tolkes.

Etter den nye dommen fra UEFA ble den forventede aktiviteten tonet noe ned på Milanello, men den spennende brassen Paqueta var allerede signert og har fått rikelig med spilletid både mot Sampdoria og Juventus. Allerede nå virker det klart at han kommer til å bli en viktig brikke denne våren. Ellers er det ventet at Higuain blir byttet ut med Piatek i løpet av kort tid, og derfor er neppe argentineren med i troppen. Suso, som har slitt med skade i tillegg til å ha vært suspendert mot Juventus, meldes å være klar til dyst.

På skadefronten begynner det virkelig å lysne for Gennaro Gattuso, som nå kun har Caldara, Biglia og Bonaventura på skadelisten. Dessverre pådro både Romagnoli, Calabria og Kessie seg suspensjoner i Supercoppa-finalen mot Juventus og må stå over her.

Tidligere Milan-spillere:

Gianluca Lapadula har tidligere spilt for Milan. Angriperen ble hentet til Milan for to år siden etter en forrykende sesong i Serie B, men til tross for en oppofrende spillestil lyktes han aldri helt for Rossoneri og ble sendt på lån til Genoa for et år siden. Han fikk kun 13 kamper fra start forrige sesong, men overgangen ble gjort permanent for totalt € 13 millioner som klubbene avtalte i 2017.

Tidligere Genoa-spillere:

Andrea Bertolacci spilte for Genoa i perioden 12-15, før han ble hentet til Milan for €20 millioner. Forrige sesong ble han lånt tilbake til samme klubb, men er nå en del av Gattuso sitt mannskap. I tillegg var det hos Genoa spanske Suso fikk sitt gjennombrudd i italiensk fotball da han ble sendt ut på lån våren 2016, mens nyervervelsen Diego Laxalt spilte nesten 100 kamper for klubben i perioden 14-18.

Spillere som har representert begge klubbene:

Andrea Paloschi, Alexander Merkel, Stefano Eranio, Christian Panucci, Kakhaber Kaladze, Kevin Constant, Valter Birsa, Marco Amelia, Alberto Gilardino, Stephan El Shaarawy, Salvatore Bocchetti, Mattia Destro, Marco Borriello, Juraj Kucka, Lucas Ocampos, Alessio Cerci, Adel Taraabt og Luca Antonelli.

Siste fem møter i Serie A:

31.10.18 Milan-Genoa 2-1 11.03.18 Genoa-Milan 0-1 22.10.17 Milan-Genoa 0-0 17.03.17 Milan-Genoa 1-0 25.10.16 Genoa-Milan 3-0

Forventede lagoppstillinger:

Genoa (4-4-2):

Radu; Biraschi, Romero, Zukanovic, Criscito; Lazovic, Veloso, Rolon, Bessa; Favilli, Kouame

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Abate, Musacchio, Zapata, Rodriguez; Mauri, Bakayoko, Paqueta; Suso, Cutrone, Calhanoglu

Odds fra Betsson:

H: 3.30 U: 3.10 B: 2.35

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page