top of page

Før kamp: Frosinone-Milan


Hvor: Stadio Matusa

Når: 20.12.15, kl. 18.00 norsk tid

TV: Viasat Sport

Søndag ettermiddag går årets siste kamp av stabelen når Milan drar til Frosinone for å møte de nyopprykkede kanarifuglene. Her kan du lese deg opp på kampen.

Nyopprykkede verter

Frosinone ble i vår klar for Serie A for første gang i historien og kampen blir i så måte også historisk da lagene ikke har møtt hverandre i seriesammenheng tidligere. Vertene ledes av den tidligere angriperen Roberto Stellone som blant annet spilte for Napoli og Torino i sin aktive karriere og var en brukbar målscorer i Serie B og lavere divisjoner, men som aldri fikk gjennombruddet i Serie A. 38-åringen har ledet klubben siden 2012 og så langt har det vært et suksessfullt samarbeid med to opprykk av tre mulige. Så langt ligger laget på 18 plass etter 10 tap på sesongens første 16 kamper. Empoli, Carpi, Sampdoria og Hellas Verona er de eneste lagene som har gitt fra seg alle tre poengene mot Frosinone så langt, med andre ord relativt svak motstand. Det er dog verdt å merke seg at 15 av 16 poeng har kommet på hjemmebane, så det er ingen ”walk in the park” for et Milan-lag som så langt har slitt med å bryte ned svake motstandere, spesielt i de to siste seriekampene. Vertene er blant lagene som scorer minst og slipper enn mest i Serie A, og gjestene bør absolutt være i stand til å bryte dem ned, men oppgaven blir nok ikke enklere enn de andre kampene mot lag som kjemper med nebb og klør i bunnen av tabellen.

Kniven på strupen

Milan og manager Sinisa Mihajlovic fikk en etterlengtet og høyst nødvendig opptur med avansement i Coppa Italia i midtuken, og det er ventet at det, i tillegg til en seier mot Frosinone, er nødvendig for at serberen skal ha en jobb å gå til i 2016. Ligaformen er nemlig høyst begredelig, og det er kun et svakt Sampdoria som ”alle slår”, som er beseiret i ligaen siden 3-1 seieren mot Lazio for 50 dager siden. Det er riktig nok blitt to seire i Coppa Italia, men uavgjort mot Atalanta, Carpi og Hellas Verona er ikke godt nok for en klubb som ser på seg selv som en utfordrer til Champions League-spill. Milan er nummer 7 med 25 poeng, 7 poeng opp til Napoli og Fiorentina som innehar de viktige plassene bak serieleder Inter, og Milan bør vinne for at den avstanden ikke skal bli større. Det er også flere lag i mellom med samme eller større målsetninger enn Milan, blant annet Juventus som har reist seg etter en bedrøvelig start og som vil kjempe om topplasseringene gjennom våren.

Sinisa Mihjalovic

”Kampen i morgen er veldig viktig. Jeg hadde håpet at ville ha flere poeng enn det vi har på dette tidspunktet selv om vi har gjort det greit etter kampen mot Napoli. Det er fortsatt mye vi kan forbedre og det er store muligheter for å klatre på tabellen. Det blir hardt fordi vi møter et veldig godt hjemmelag, men om vi spiller slik vi kan, med både karakter og presisjon, har vi store muligheter til å vinne kampen. Jeg er fullstendig klar over at klubben brukte over € 80 millioner på å forsterke laget i sommer, men spillere som Bertolacci, Romagnoli og Bacca har gjort det veldig bra. Pengene ble brukt fornuftig og det er ikke alltid det er det som det handler om.”

Ignazio Abate

”Vi må levere jevnere prestasjoner. Sett utenfra er det naturlig at personer ser på dette som en tikkende bombe, men jeg kan forsikre alle om det ikke er tilfelle. Alle jobber hardt for hverandre og vi er en sammensveiset enhet. Ved sesongslutt er jeg overbevist om at vi vil være å finne i tetsjiktet. For øyeblikket skaper vi mye sjanser og vi er på riktig vei, vi må bare fortsette jobben. I morgen blir det en krig og vi møter et veldig aggressivt lag, men vi er klare for å kjempe for hverandre. Vi må være nøyaktige på siste tredjedel å avgjøre kampen tidlig. I 2016 vil vi vinne kamper og kvalifisere oss for Europa.”

Se opp for:

Daniel Ciofani. Nok en gang venter det en angriper på motsatt banehalvdel som har sine styrker i luften og i dueller med midtstopperne. Ciofani er med sine 192 cm en klassisk midtspiss som er god på dødballer, sterk i oppspillsfasen og har en tung høyreslegge. Han startet sin karriere i Pescara, men ble solgt til Cisco Roma (nå Atletico Roma) i 2008. Her ble spissen en stor suksess og ble solgt til den daværende Serie A-klubben Parma i 2011. Han ble raskt sendt på utlån og fikk aldri spilletid for klubben som gikk konkurs tidligere i år. Ciofani signerte for Frosinone i 2013 og scoret 13 ganger i opprykkssesongen 14/15. Så langt har det blitt 4 mål i hans første sesong på det øverste nivået og er med det lagets toppscorer.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

Frosinone spiller på øverste nivå for første gang og lagene har ikke møtt hverandre i en offisiell kamp tidligere.

Forventede lagoppstillinger:

Frosinone (4-4-2)

Leali; Ajeti, Diakite, Blanchard, Pavlovic; Paganini, Gori, Sammarco, Soddimo; Ciofani, Dionisi

Milan (4-4-2)

Donnarumma; Abate, Alex, Romagnoli, Antonelli; Niang, Bertolacci, Montolivo, Bonaventura; Adriano, Bacca

Odds fra norsk tipping:

H: 4.15, U: 3.35, B: 1.68

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page