top of page

før kamp: Fiorentina - Milan


Da er vi endelig klar for ordentlig fotball igjen! Denne gangen drar Milan til Firenze for å møte La Viola. Milan er fortsatt ubeseiret og i delt tabellledelse med Napoli. På papiret går vi nå inn i et noe lettere kampprogram, mens Napoli møter tre topplag på rad. Klarer vi å holde oppe det gode momentumet som vi har bygd opp i høst, så har vi nå sjansen til å gjøre et lite rykk på laget fra sør i Italia.


Første hinder på veien er altså Fiorentina, et lag som underpresterte i fjor, men som under ledelse av Vincenzo Italiano har fått mer sving på sakene i høst. Laget ligger på syvende plass med seks tap, men fem av dem har vært ettmålstap mot topplag. Og for alle de av dere som husker Milan bli fullstendig overløpt av Spezia i vår, så vet vi hva Italiano kan stille i stand. Milan kommer til å møte et uthvilt lag med høyt intenst presspill, og håpet er nå at Pioli har lagt en god plan for å unngå en liknende fadese som sist han møtte Italiano.


Italiano har imidlertid sitt stri med. Hans faste stopperpar i Milenkovic og Quarta er suspendert, mens første backup Nastasic er skadet. Han har derfor vært nødt til å trekke midtbanespilleren Venuti ned i midtforsvaret sammen med fjerdevalget Igor. I likhet med Milan så har han også sin førstemålvakt, Dragowski, ute med skade. Nico Gonzales har vært bra så langt i år, men etter tre uker med Covid blir han nok ikke å se fra start. Og langtidsskade Erick Pulgar blir heller ikke å se på Artemio Franchi lørdag kveld.


For Milans del så er endelig Junior Messias tilbake i troppen, og vil nå kunne sluses inn i laget i løpet av de neste kampene. Han viste lovende taker i innhoppet mot Atalanta, så det skal bli spennende å se hva han kan få til i Milandrakten, særlig med tanke på hvor brutalt svak Saelemaekers har vært i høst.


Men Milan har også fått nye skadeproblemer. Davide Calabria er ute med en leggskade, Tomori har pådratt seg en hofteskade, mens også Ante Rebic har måttet ta plass ved siden av Samu Castillejo og Mike Maignan i sykestua. Håpet om at Pioli endelig skulle kunne få velge sine menn fra en skadefri tropp, må vi foreløpig se langt etter. Særlig Leao og Kjær skulle helst fått hvile, men den gang ei.


Jeg forventer meg en fartsfylt kamp fra start, og klarer Milan å motstå presset fra Fiorentina innledningsvis, så tror jeg vi med oss tre poeng tilbake til Milano.


Antatt startoppstilling:

Tatarusanu

Kalulu - Kjær - Romagnoli - Hernandez

Tonali - Kessiè

Saelemaekers - Diaz - Leao

Ibra


Tips: 2-3


Forza Milan!

91 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page