top of page

Før kamp: Fiorentina-Milan


Etter to strake seire venter en skikkelig utfordring når Milan gjester Fiorentina på Artemio Franchi søndag kveld. 

Hvor: Artemio Franchi, Firenze

Når: Søndag 25. september kl. 20.45 norsk tid

TV: Viasat Sport

Etter seire mot Sampdoria og Lazio får Vincenzo Montella og hans gutter en virkelig tøff utfordring i form av Fiorentina på bortebane, et lag som har til gode å gi bort poeng på eget gress så langt.

Et stykke opp

Fiorentina har fått en oppskriftsmessig start på sesongen med tap borte mot Juventus, seire hjemme mot Chievo og Roma før de spilte 2-2 borte mot Udinese på onsdag.

Laget fra Firenze ønsker å være med å kjempe om Champions League, men i fjor var de langt unna den tredjeplassen de ønsket seg ( 16 poeng).  Til tross for det var Viola et godt stykke foran Milan og havnet på en respektabel femteplass. Det er neppe nok denne sesongen om Paulo Sousa ønsker en lengre fremtid i Viola.

Som så mange andre italienske lag er heller ikke Fiorentina spesielt stabile på hjemmebane og fjorårets 11-5-3 er et godt bilde på det. Dog er det ikke mange som vinner på Artemio Franchi og i fjor var det kun Juventus, Lazio og Milan som maktet å stikke av med alle tre poengene.

Noen spillere forlot klubben i sommer, deriblant Mati Fernandez (Milan), Giuseppe Rossi (Celta) og Marcos Alonso, men ingen av disse var uerstattelige for Viola og Paulo Sousa (manager).

På tross av en grei start på årets sesong vil det nok overraske mange om Fiorentina klarer sin målsetning om å bli topp tre i Serie A, for både Napoli, Inter, Juventus og Roma har sett vesentlig sterkere ut så langt. I tillegg har nok Montella og hans Milan lyst til å utfordre de andre favorittene til en topplassering.

To på rappen

For første gang på et halvt år maktet Milan å vinne to seriekamper på rad, men er det lov å håpe på den tredje? Vi må tilbake til i fjor høst og serierunde 9,10 og 11 for å finne forrige gang Milan klarte et hattrick i seriesammenheng. Den gang var det Sassuolo, Chievo og Lazio som fikk unngjelde, og det fins store muligheter for en ny trepoenger på søndag.

Gjennom de siste sesongers elendighet er det nettopp denne typen oppgjør som har gitt Milan-fans grunn til å smile. Det har virket som man har klart å motivere seg ekstra når man møter bedre motstand, i tillegg til at de respektive managerene ofte har truffet med kampplanen.

Vincenzo Montella har fått noen kamper som manager for Milan og det har vært en klar forbedring siden seriestarten. Mot Torino vaklet laget fryktelig mot slutten, det samme kan sies om Napoli-kampen. I de tre siste oppgjørene har det blitt stadig tettere bakover, i tillegg til at angrepsspillet har forbedret seg noe gjennom de to siste seirene.

For de som husker tilbake til fjorårets oppgjør i Firenze (0-2) kan nøkkelen fort bli den samme på søndag. Ligge lavt og kompakt, holde lagdelene samlet og skyve godt sideveis i tillegg til å ta kontringsmulighetene 100% når de kommer.

Cristian Zapata, Mati Fernandez og Andrea Bertolacci mister alle oppgjøret, og for sistnevnte ser det verre ut enn antatt. Han burde vært tilbake rundt disse tider, men midtbanespilleren gjør lite fremskritt og strekken ser ut til å skape store problemer for € 20 millioners-mannen.

Vincenzo Montella:

«Jeg har mange minner fra Firenze. Jeg var skuffet med hvordan mitt samarbeid med klubben endte, men vi hadde forskjellige meninger og jeg valgte å forlate klubben før kontrakten gikk ut. Jeg har et veldig godt forhold til deres fans, og Borja Valero var en av mine nøkkelspillere.»

«De to seirene har vi nå lagt bak oss og fokuserer på kampen mot Fiorentina, en kamp som blir en viktig test for oss. Vi må fortsette å forbedre oss. Disse kampene kan være vanskelige, men jeg vil at gutta går ut på banen med et ønske om å dominere.»

«Det er mulig at jeg starter med det samme laget som mot Lazio, men selv om det skjer betyr det ikke at jeg ikke vurderer andre muligheter.»

«Det er veldig positivt at vi har mange unge, italienske spillere på laget. Klubben må være stolte av disse guttene som kommer fra akademiet. Våre unggutter er gode taktiske og har en sterk mentalitet, men de har selvfølgelig mye å jobbe med. Presidenten nevnte et ungt og italiensk Milan når jeg kom, og han er meget godt fornøyd med den nåværende situasjonen.» 

Tidligere Milan-spillere:

Midtstopperen Davide Astori er den eneste tidligere Milanista som nå er i Fiorentina. 29-åringen er et akademi-produkt og var Milans eiendom frem til 2008 da han ble solgt til Cagliari. Han gikk på lån til Fiorentina før fjorårssesongen og signerte en permanent kontrakt med klubben i sommer. Han er dog skadet og blir ikke å se i søndagens oppgjør.

 Tidligere Fiorentina-spillere:

Milans kaptein Riccardo Montolivo var en del av Fiorentina-mannskapet fra 2005 og 2012 før han signerte gratis for Milan. Mati Fernandez er på lån fra nettopp Fiorentina, men er skadet og får ikke muligheten til å møte gamleklubben sin på søndag.

Spillere som har representert begge klubbene:

Manuel Rui Costa, Roberto Baggio, Daniele Massaro, Stefano Borgonovo, Mauritzio Ganz, Christian Brocchi, Christian Vieri, Diego Fuser, Giuseppe Pancaro, Domenico Morfeo, Marco Donadel, Amarildo, Pierino Prati, Luciano Chiarugi og Aldo Maldera.

På managersiden har Fatih Terim ledet begge klubbene,  Fiorentina sesongen 2000/01 og i Milan de første månedene av sesongen 2001/02.

Også dagens Milan-manager har en fortid i Fiorentina hvor han fikk jobben i 2012. Sommeren 2015 fikk Montella sparket på grunn av «svake» resultater. Han ledet Firenze til tre strake fjerdeplasser, men maktet ikke å ta dem til Champions League.

Se opp for:

Federico Bernardeschi. Den hurtige kantspilleren fikk sitt gjennombrudd i fjor med 2 scoringer og 4 målgivende pasninger på 33 seriekamper. Selv om det ikke ble allverdens med målpoeng i hans første hele sesong på øverste nivå er Bernardeschi et uromoment hver eneste kamp med tekniske ferdigheter til å lure enhver sideback. Venstrefoten hans er gullbelagt og Milan må virkelig passe på når han skjærer inn fra sin høyrekant, der han pleier å spille. Selv om han er mest kjent for sine offensive egenskaper er han meget hardtarbeidende og tar stort sett jobben hjemover, noe som ofte tvinger motstandere til å sende backer i angrep og vingene ned i forsvar. 22-åringen stiller store krav til De Sciglio og Niang på Milans venstreside, og Milan bør til en viss grad temme landslagsspilleren om man skal få med seg alle tre poengene fra Artemio Franchi.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

17.02.16 Milan-Fiorentina 2-0

23.08.15 Fiorentina-Milan 2-0

16.03.15 Fiorentina-Milan 2-1

26.10.14 Milan-Fiorentina 1-1

26.03.14 Fiorentina-Milan 0-2

Utilgjengelige spillere:

Cristian Zapata, Alberto Bertolacci og Mati Fernandez er fremdeles ute med skade.

Forventede lagoppstillinger:

Fiorentina (3-4-2-1):

Tatarusanu; Tomovic, Rodriguez, Salcedo; Bernardschi, Sanchez, Badelj, Oliveira; Valero, Ilicic; Kalinic

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Calabria, Paletta, Romagnoli, De Sciglio; Kucka, Montolivo, Bonaventura; Suso, Bacca, Niang

Odds fra norsk tipping:

H: 2.10 U: 3.00 B: 3.10

2 visninger0 kommentarer

Σχόλια


bottom of page