top of page

Før kamp: Fiorentina-Milan


Etter oppturen i Coppa Italia venter en tøff bortekamp i Firenze.

Hvor: Artemio Franchi

Når: lørdag 30. desember 19. februar kl. 12.30 norsk tid.

TV: Viasport 2

Seks strake uten tap

Før sesongen forlot portugisiske Paulo Sousa Fiorentina og inn i sjefsstolen kom ringreven Stefano Pioli, med en bakgrunn hos blant andre Inter, Lazio og Bologna. 52-åringen fikk et forferdelig utgangspunkt med en spillerflukt av en annen verden. I tur og orden forlot Bernardeschi (Juventus), Vecino, Valero (begge Inter), Kalinic (Milan), Tatarusanu (Nantes), Ilicic (Atalanta) og Rodriguez (San Lorenzo) klubben. Etter hvert dukket spillere som Simeone, Benassi og Veretout opp, men det tok lang tid og Firenze-klubben fikk en tøff start på sesongen.

Mange dømte dem nord og ned, men Pioli fikk sving på sakene og i skrivende stund står Viola med seks strake seriekamper uten tap. I den rekken er det riktignok fire poengdelinger, men at de er vanskelige å slå er det ingen tvil om. På den samme rekken av kamper har førstekeeper Sportiello kun sluppet inn 2 mål. Totalt er det kun de fire topplagene som har sluppet inn færre mål enn hva Fiorentina har gjort.

Den siste rekken med kamper har ført laget opp på åttendeplass, to poeng foran Milan. Hjemme på Artemio Franchi har de 4-2-2 og de har kun tapt en kamp på eget gress siden andre serierunde.

På skuddhold til Europa

Milan fikk etterlengtet pusterom med seieren i Derby della Madonnina i midtuken, men nå starter på mange måter alvoret igjen og de tre poengene trengs sårt.

Lagets form gikk fra å være varierende til å bli begredelig, og på de seks siste seriekampene har det kun blitt en trepoenger. Begge de to siste kampene har endt med tap og på bortebane er det kun blitt med et poeng hjem til Milano på de tre siste turene.

På tabellen er Milan ramlet helt ned på en ellevteplass og det er i skrivende stund kortere vei til Serie B enn Champions League. Alt håp er dog ikke ute, for det er kun 3 poeng opp til Sampdoria på sjetteplass. Opp til Lazio på femteplass er det ytterligere 5 poeng og at Milan tar igjen dem er nok for mye å håpe på selv om det gjenstår 20 kamper.

Gennaro Gattuso: 

«Vi har fortsatt de samme problemene som tidligere. Det var et viktig derby som gav oss mye styrke. Det kommer godt med når vi møter Fiorentina som er i fin form.»

«Vi har endel slitne spillere etter 120 minutter mot Inter, jeg håper ikke vi fremstår som det jeg så på trening i dag.»

«Vi har blitt mer direkte etter at jeg tok over. Vi liker å ha ballen, men når vi kommer på den siste tredjedelen ser vi mer etter en ving eller en angriper å spille ballen til.»

«Gianluigi Donnarumma trente i dag og jeg tror han er klar til i morgen.» 

Tidligere Milan-spillere:

Davide Astori og Riccardo Saponara har begge en fortid i Milan uten å utmerke seg spesielt, men har hatt en fin utvikling etter at de forlot klubben.

Tidligere Fiorentina-spillere:

Riccardo Montolivo var en del av Fiorentina-mannskapet fra 2005 og 2012 før han signerte gratis for Milan, mens Nikola Kalinic er på lån denne sesongen. Overgangen gjøres permanent for € 20 millioner neste sommer.

Spillere som har representert begge klubbene:

Manuel Rui Costa, Roberto Baggio, Daniele Massaro, Stefano Borgonovo, Mauritzio Ganz, Christian Brocchi, Christian Vieri, Diego Fuser, Giuseppe Pancaro, Domenico Morfeo, Marco Donadel, Amarildo, Pierino Prati, Luciano Chiarugi og Aldo Maldera.

På managersiden har Fatih Terim ledet begge klubbene,  Fiorentina sesongen 2000/01 og i Milan de første månedene av sesongen 2001/02.

Også dagens Milan-manager har en fortid i Fiorentina hvor han fikk jobben i 2012. Sommeren 2015 fikk Montella sparket på grunn av «svake» resultater. Han ledet Firenze til tre strake fjerdeplasser, men maktet ikke å ta dem til Champions League.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

19.02.17 Milan-Fiorentina 2-1

25.09.16 Fiorentina-Milan 0-0

17.02.16 Milan-Fiorentina 2-0

23.08.15 Fiorentina-Milan 2-0

16.03.15 Fiorentina-Milan 2-1

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Abate, Bonucci, Romagnoli, Rodriguez, Kessié, Biglia, Bonaventura; Suso, Kalinic, Borini

Fiorentina (3-5-2):

Sportiello; Milenkovic, Hugo, Astori; Chiesa, Benassi, Badelj, Veretout, Biraghi; Thereau, Simeone

Odds fra norsk tipping:

H: 2.05 U: 3.10 B: 3.10

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page