top of page

Før kamp: Fiorentina-Milan


Champions League-håpet lever videre for Gennaro Gattuso og hans skadeskutte mannskap.

Hvor: Artemio Franchi, Firenze

Når: Lørdag 11. mai kl. 20.30 norsk tid.

TV: Strive Sport

Ingen positiv effekt med Montella

Fiorentina har, som mange spådde på forhånd, hatt en særdeles varierende sesong. En solid høst- og vinter form gjorde at laget fra Toscana hadde heng på Europa Leauge-plassene, men i slutten av mars var det tomt for luft i den lilla ballongen. Laget gikk 6 kamper uten seier i ligaen, noe som førte til at Stefano Pioli måtte ta sin hatt og forlate Viola i starten av april. Inn kom en gammel kjenning, nemlig Vincenzo Montella. Roma-legenden leverte svært gode resultater med nettopp Fiorentina i perioden 2012-15, mens han var mer uheldig som sjef over et ferskt Milan-mannskap fra sommeren 2016 til høsten 2017.

Managerbyttet har ikke fått en direkte positiv konsekvens rent resultatmessig, og etter to sterke poeng i starten har Montella levert under pari. Ett poeng i debuten mot Torino (1-1) ble etterfulgt av tap mot ett nytt sterkt poeng mot Roma (2-2), men siden har det blitt tap mot Frosinone (0-1), uavgjort mot Bologna og nye tap mot Juventus, Atalanta, Sassuolo og Empoli. Dette har plassert lørdagens verter på 13. plass, milevis unna topp 6 og med en betryggende luke til nedrykksplass (8 poeng).

Hjemme på ærverdige Artemio Franchi har Fiorentina slitt hele sesongen og de er faktisk ett av ligaens svakeste hjemmelag (5-8-4). Den forrige tre-poengeren foran egne fans kom tilbake i desember 2018 og det besøkende laget har fått med seg poeng i de 9 siste kampene (0-6-3).

Til denne kampen må Vincenzo Montella klare seg uten Veretout (suspendert), mens både Pjaca og Pezzella er usikre.

Ingenting er kjørt

Det så betryggende ut da Milan gikk opp til 2-0 hjemme mot Bologna på mandag, men et rødt kort og en sjelden scoring fra Mattia Destro skapte en kaotisk avslutning på oppgjøret. Det holdt riktignok hele veien inn, og med det lever fortsatt drømmen om Champions League for Maldini, Leonardo og de andre i klubben. Det er riktignok tre poeng opp til Atalanta på fjerdeplass, men Milan er foran på innbyrdes og Bergamo-klubben skal til Torino for å møte Juventus.

På fremmed gress har Milan trøblet stort de siste månedene, og det som lenge så ut som en sterk bortesesong er blitt erstattet av en lang ørkenvandring (5-7-5). Rossoneri står uten seier på de fire siste (0-1-3) og sist endte det med 0-2 tap mot Torino. Forrige gang Rino ledet troppene til 3 poeng på bortebane var tilbake i mars mot svake Chievo, og den gamle midtbaneterrieren kan ikke stå igjen med noe annet enn tre poeng i Firenze lørdag kveld om han skal ha et håp om å beholde jobben sin utover denne sesongen. Det kan være verdt å merke seg at den forrige seieren i Firenze kom for 5 år siden, og de to siste kampene her har endt med poengdeling.

Selv om det ble tre poeng mot Bologna kostet det for Milan som må klare seg uten Paqueta resten av sesongen (3 kampers karantene), mens både Biglia og Calhanoglu er usikre etter at de måtte forlate banen med skade. Ellers er Calabria, Caldara, Strinic og Bonaventura fortsatt ute. Det positive er at kaptein Romagnoli returnerer etter å ha sonet karantene sist.

Tidligere Milan-spillere:

Ingen av dagens Fiorentina-tropp har spilt for Milan tidligere, men utleide Ricardo Saponara (Sampdoria) har en fortid på San Siro.

Tidligere Fiorentina-spillere:

Riccardo Montolivo var en del av Fiorentina-mannskapet fra 2005 og 2012 før han signerte gratis for Milan.

Spillere som har representert begge klubbene:

Manuel Rui Costa, Roberto Baggio, Daniele Massaro, Stefano Borgonovo, Mauritzio Ganz, Christian Brocchi, Christian Vieri, Diego Fuser, Giuseppe Pancaro, Domenico Morfeo, Marco Donadel, Amarildo, Pierino Prati, Luciano Chiarugi, Aldo Maldera, Nikola Kalinic og Davide Astori.

Managere som har ledet begge klubbene:

Fatih Terim og Vincenzo Montella.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

22.12.18 Milan-Fiorentina 0-1

20.05.18 Milan-Fiorentina 5-1

30.12.17 Fiorentina-Milan 1-1

19.02.17 Milan-Fiorentina 2-1

25.09.16 Fiorentina-Milan 0-0

Forventede lagoppstillinger:

Fiorentina (4-4-3):

Lafont; Milenkovic, Ceccherini, Hugo, Biraghi; Benassi, Fernandes, Gerson ; Muriel, Simeone, Chiesa

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Abate, Musacchio, Romagnoli, Rodriguez; Kessie, Bakayoko, Mauri; Suso, Piatek, Calhanoglu

Odds fra Betsafe:

H: 3.00 U:3.30 B: 2.40

3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page