top of page

Før kamp: Empoli-Milan


Endelig er det helg igjen og etter søndagens forestilling mot Fiorentina er stemningen positiv foran borteoppgjøret i Toscana. Alt om kampen kan du lese her.

Hvor: Stadio Carlo Castellani

Når: Lørdag 23.01.16 kl. 20.45 norsk tid

TV: Viasat Sport

Sesongens første oppgjør mellom lagene

Lagene møttes på San Siro i den andre serierunden og det var Milan som tok alle tre poengene etter en 2-1 seier. Carlos Bacca gav vertene ledelsen før eks-Milanista Riccardo Sapponara utlignet til 1-1 kort tid senere. Luiz Adriano avgjorde kampen 20 minutter før slutt med sin 2-1 scoring.

Sterk sesong så langt

Empoli rykket opp til Serie A foran sesongen 14/15, og om den sesongen var en tøff kamp for å overleve (ble nr. 15) har årets sesong vært en eneste stor opptur. Etter 20 serierunder er lørdagens verter nummer 8, kun 1 poeng bak Milan på 6.plass. Heldigvis for Milans del er det først og fremst på bortebane Empoli har imponert så langt og hjemme har det foreløpig kun blitt 4 seire på 9 forsøk. Bakover på banen har Empoli imponert i det siste og har kun sluppet inn 4 mål på sine 7 siste seriekamper. Totalt står laget med 25-24 i målforskjell denne sesongen.

Et Milan med selvtillit

Milan tok en sterk hjemmeseier mot Fiorentina sist og har til en viss grad heng på lagene som ligger over på tabellen. Avstanden opp til 3.plass er nå 8 poeng mens det skiller 6 poeng til Fiorentina på fjerde. Selv om ikke helgens seier var en spillemessig fantastisk prestasjon fikk laget vist at evnen og viljen til å følge en kampplan absolutt er tilstede samtidig som man evnet å score på de sjansene som bød seg, noe som har vært en stort problem tidligere. Denne kampen mot Empoli vil stille større krav til Milan om å styre kampen og holde tempo i ball på en annen måte enn mot Fiorentina, og det blir helt avgjørende at man evner å spille ut et Empoli-lag som antagelig ønsker å inneha en litt mer forsiktig rolle i kampen og satse mer på kontringsfasen.

Sinisa Mihajlovic:

«Empoli har overrasket stort denne sesongen. De har 20 poeng på sine 10 siste kamper og har bare tapt mot Juventus og Inter. De spiller åpent og går for seieren hver gang, så det blir svært vanskelig for oss. Jeg må gratulere Giampaolo fordi de spiller veldig godt, men vi har kvalitetene som skal til for å vinne. Vi må vise viljen til å vinne på samme måte som vi gjorde mot Fiorentina. Vi tar ikke lett på motstanderen, men om vi spiller slik som vi kan er vi gode nok til å vinne kampen.»

Riccardo Montolivo:

«Atmosfæren i og rundt laget er selvfølgelig avhengig av de resultatene vi leverer, og vi vil fortsette på det arbeidet vi har lagt ned. Det har vært mange muligheter som vi ikke har tatt vare på tidligere, men vi ønsker å vise at de andre tar feil og at vi kan ta et steg videre. Vi slo et lag som lå over oss på tabellen og det var veldig tilfredsstillende. Min egen spillestil har forandret seg gjennom årene ettersom jeg har blitt eldre. Før spilte jeg høyere i banen, mens nå spiller jeg mer som en ballvinner som holder igjen. Jeg prøver alltid å hjelpe laget mitt, spesielt når motstanderen kommer på overganger. Jeg kan kanskje gjøre mer for laget offensivt, men jeg forsøker å gjøre de oppgavene jeg får tildelt og er veldig godt fornøyd med det.»

Tidligere spillere:

Empoli: Massimo Maccarone (Kom gjennom akademiet og forlot Milan i 1999) og Riccardo Saponara (I Milan fra 2013 til 2015).

Milan: Ignazio Abate ( På lån hos Empoli i sesongen 2007/08)

 Spillere som har representert begge klubbene:

Simone Verdi, Marco Borriello, Luca Antonini, Luca Saudati, Lino Marzorati, Nicola Pozzi og Massimilliano Cappellini.

Se opp for:

Riccardo Saponara. Den offensive midtbanespilleren ble veid og funnet for lett i Milan, men har virkelig funnet tilbake til seg selv etter hjemkomsten til Empoli. Denne sesongen står 24-åringen med 5 scoringer og 6 målgivende pasninger i ligaen og står bak veldig mye av det Empoli foretar seg i det offensive spillet. Det blir viktig for Milans midtbaneduo å komme tett opp i italieneren for at ikke Saponara skal få diktere tempoet og sette opp medspillere i alt for stor grad. Denne spilleren kan fort være årsaken til at flere medier melder at Kucka starter for Milan på bekostning av lagkaptein Riccardo Montolivo, som har en lavere frekvens på beina.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

29.15.15 Milan-Empoli 2-1

15.02.15 Milan-Empoli 1-1

23.09.14 Empoli-Milan 2-2

09.03.08 Empoli-Milan 1-3

21.10.07 Milan-Empoli 0-1

Milans kamptropp:

Keepere: Abbiati, Donnarumma, Liveri

Forsvar: Abate, Alex, Antonelli, Calabria, De Sciglio, Romagnoli, Zapata

Midtbane: Bertolacci, Boateng, Bonaventura, De Jong, Honda, Mauri, Kucka, Montolivo, Poli

Angrep: Adriano, Bacca, Balotelli, Niang

Forventede lagoppstillinger:

Empoli (4-3-1-2)

Skorupski; Laurini, Tonelli, Barba, Rui; Ziellinski, Diousse, Buchel; Saponara; Maccarone, Pucciarelli

Milan (4-4-2)

Donnarumma; Abate, Romagnoli, Alex, Antonelli; Honda, Kucka, Bertolacci, Bonaventura, Bacca, Balotelli

Odds fra norsk tipping:

H: 2.70, U: 2.95, B: 2.35

1 visninger0 kommentarer

Commentaires


bottom of page