top of page

Før kamp: Empoli-Milan


Etter at to poeng forsvant på overtid mot Inter drar Milan til Toscana for å sloss om en ny seier mot hjemmesvake Empoli.

Hvor: Stadio Carlo Castellani

Når: lørdag 26. november kl. 20.45 norsk tis

TV: Viasat Sport

Scoringsvegring

Etter å ha blitt nr femten i Serie A i comebacksesongen 14/15 (under ledelse av Sarri som forsvant til Napoli ved sesongslutt) tok Giampaolo laget et steg videre og ledet Toscana-klubben til en flott ellevteplass i fjor. Dessverre for Empoli klarte de heller ikke å holde på den suksessmanageren, som forsvant til Sampdoria for å erstatte Vincenzo Montella. Giovanni Martusciello rykket opp i systemet fra sin rolle som assistenttrener, men så langt har ikke 45-åringen fått sving på sakene i like stor utstrekning som sine forgjengere.

Empoli ligger på 17-plass etter 13 kamper, med kun tre poeng ned til nedrykksplass. Etter seieren hjemme mot nyopprykkede Crotone har det kun blitt ytterligere en seier, borte mot Pescara (0-4) hvor de tidligere Milanspillerne Maccarone og Saponara herjet vilt. Utover det har laget kun skrapt sammen fire poeng fordelt på like mange kamper, så det er liten tvil om hvem favoritten kommer til å være lørdag kveld. At de kun har slått to nyopprykkede lag som begge ligger under streken lover ikke godt, til tross for at de har tatt sterke poeng mot Torino borte (0-0) og Roma hjemme (0-0).

Det som kjennetegner Empoli anno 16/17 er at de ikke slipper inn veldig mye mål (best av de 13 nederste lagene), men de har store problemer med å score mål selv. Hvis man ser bort i fra nedsablingen av delfinene fra Pescara og seieren hjemme mot Crotone har Martusciello sine ingen andre nettkjenninger å vise til.

Massimo Maccarone, Riccardo Saponara og Manuel Pucciarelli leverte alle solid i fjor og samarbeidet dem i mellom så ut til å fungere godt, men i år har det lugget noe mer og samlet har de scoret fire ganger til tross for at alle tre har vært fast inventar og er svært lite skadeutsatt.

Det, sett i sammenheng av at de ofte har forholdsvis lite ball og knapt kommer til avslutninger på mål, tilsier at Milan bør ha gode muligheter til å ta sin fjerde seier av syv mulige på fremmed gress denne høsten.

Jakten på Europa

Vincenzo Montella og hans Milan har fått en veldig god sesongstart, bedre enn hva mange hadde forventet etter flere års kaos og en sommer uten de helt store innkjøpene. Den tidligere storscoreren har jobbet med de spillerne han har hatt til rådighet og spesielt Suso og Bonaventura har virkelig stått frem denne høsten. Milan ligger a poeng med Roma på plassene bak Juventus, men både Napoli og Lazio er på skuddhold om noen der fremme skulle feile.

Mot «lag som Empoli», grovt sagt svakere motstandere, har Milan trøblet stort de siste årene. Det har forsåvidt vært en gjentagende problem også i år med tap mot Udinese og Genoa. Det siste kan sies å være delvis et arbeidsuhell fra Montella sin side da han valgte å gjøre to endringer på en førsteellever som fungerte godt, atpåtil på samme side. Bortsett fra det har det blitt en del seire mot lag som Chievo, Torino, Palermo og Sassuolo, hvor de to sistnevnte kampene viste en enorm vilje og evne til å komme tilbake etter å ha fått en på tryne. Alt i alt fremstår laget som bedre sammensatt en på lenge og nevnte enkeltspillere som har ferdigheter til å skape ubalanse hos motstanderen gjør dette spennende med tanke på fremtiden. Samtidig har det vist seg at hvis ikke Bonaventura, Niang eller Suso har dagen, er det ikke mange andre i dagens tropp som har ferdigheter til å utrette stort på egenhånd.

Til tross for at det føltes som et ran når utligningen til Inter kom sist, var det etter spill og sjanser helt fortjent at rivalen fikk med seg et poeng fra derbyet. Vincenzo Montella virket å ha innsett det tidlig og var på ingen måte bitter i intervjuene etter kampslutt. Hvis de klarer å ta med seg den samme innstillingen som sist bør Milan ha alle muligheter til å slå et svakt Empoli-lag.

Etter Empoli-kampen har Milan en i utgangspunktet enkel kamp hjemme mot Crotone før overraskelseslaget Atalanta og sterke Roma står for tur til årets siste ligakamp. Det er dermed viktig med tre poeng på lørdag for å være med helt der oppe også når vi skriver 2017. Året avsluttes med finale i Supercoppa Italia mot Juventus på lille juleaften.

Vincenzo Montella:

«Derbyet er nå historie og jeg ønsker at laget skal være klare for morgendagens batalje. Det blir en vanskelig lag mot et velorganisert lag, spesielt defensivt. De har slitt med å vinne kamper selv om de spiller gode kamper og vi må være 100% konsentrerte.»

«Jeg tror vi må endre vår egen mentalitet i sluttminuttene. Når vi mangler energi må vi ikke gi motstanderen så mange muligheter. Vi må være i stand til  å stå i mot og få med oss et positivt resultat.»

«Vi spiller alltid for å score. Det er sjeldent at vi scorer i starten av kampene våre, men det er uansett viktigst å vinne.»

«Romagnoli er klar til å spille og Bertolacci er endelig tilbake i troppen. Han er en viktig spiller for oss og vi er veldig glade for å ha ham tilbake.»

President Silvio Berlusconi gikk nylig ut å sa at Montellas taktikk var feil, men manageren selv bryr seg ikke så mye om det.

«Det er ikke taktikken som gir deg tre poeng. Det viktigste er gode spillere, en god manager og godt lederskap. Jeg hører likevel alltid på hva Presidenten sier til meg. Vår plan på lørdag er å spille 4-3-3, men med ballen er Suso mer som en offensiv midtbanespiller. Det er fordi han er mer som en nummer 10 mens Niang er mer som en ren angriper.»

Tidligere Milan-spillere:

Massimo Maccarone (Kom gjennom akademiet og forlot Milan i 1999), Alberto Gilardino (spilte for Milan i perioden 05-08), Riccardo Saponara (I Milan fra 2013 til 2015) og Jose Mauri som er på lån hos Empoli denne sesongen.

 Tidligere Empoli-spillere:

Ignazio Abate var på lån hos Empoli i sesongen 2007/08.

Spillere som har representert begge klubbene:

Simone Verdi, Marco Borriello, Luca Antonini, Luca Saudati, Lino Marzorati, Nicola Pozzi og Massimilliano Cappellini.

Se opp for:

Massimo Maccarone. Spissen med det blankpolerte hodet kom til Milan som 17-åring, men i løpet av sine fire år i klubben ble det ingen kamper og kun et par utlån. Han gikk til Prato i et deleierskap hvor han scorte såpass med mål at Empoli hentet spissen. Der skjøt han laget tilbake til Serie A samtidig som han herjet for Italias U21-lag. Dette sikret ham en stor overgang til Middlesbrough, men i løpet av sine 4.5 år i England ble han aldri noen stor suksess og hadde to utlån tilbake til hjemlandet før Siena hentet ham permanent i 2007.

Der var han i 3.5 år og scoret en hel hau med mål, langt flere enn Tore-Andre Flo som de hadde hatt som frontmann tidligere. Det hele endte riktignok med nedrykk i 2010, og da 31 år gamle Maccarone dro videre til Palermo. Det ble ingen suksess og etter en sesong signerte han for Sampdoria. Heller ikke i Doria kom målene på løpende bånd og det ble med en sesong i Genova. Derfra gikk turen til Empoli hvor han har vært en ubetinget suksess i ferden tilbake til italiensk toppfotball. I de to forgående sesongene har angriperen notert seg for et tosifret antall scoringer.

Tidligere hadde Maccarone stor fart og utfordret ofte ute fra kanten, men på sine eldre dager er han en utelukkende midtspiss som kan avslutte med hodet og begge ben. Han er god til å holde på ballen og mange av hans scoringer kommer etter smarte bevegelser inne i boksen. Det er viktig at midtstopperne holder et øye med 37-åringens blanke skalle.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

23.01.16 Empoli-Milan 2-2

29.15.15 Milan-Empoli 2-1

15.02.15 Milan-Empoli 1-1

23.09.14 Empoli-Milan 2-2

09.03.08 Empoli-Milan 1-3

Utilgjengelige spillere:

Luca Antonelli, Carlos Bacca, Davide Calabria, Riccardo Montolivo & Leonel Vangioni er alle skadet og ikke med til Toscana.

Forventede lagoppstillinger:

Empoli (4-3-1-2):

Skorupski; Veseli, Bellusci, Costa, Pasqual; Krunic, Diousse, Croce; Saponara; Pucciarelli, Maccarone

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Abate, Paletta, Romagnoli, De Sciglio; Kucka, Locatelli, Bonaventura; Suso, Lapadula, Niang

Odds fra norsk tipping:

H: 3.30 U: 3.05 B: 1.98

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page