top of page

Før kamp: Empoli-Milan


Milan gjester et formsvakt Empoli-lag i midtuken. 

Hvor: Stadio Carlo Castellani

Når: torsdag 27. september kl. 21.00 norsk tid

TV: Strive

Ingen seier siden premieren

Gjennom sin 98 år lange historie har Empoli i stor grad befunnet seg på andre og tredje nivå i Italia, men har med jevne mellomrom dukket opp i Serie A og var på starten av 2000-tallet ett meget habilt lag. De kvalifiserte seg for Europa flere ganger før de vendte tilbake til Serie B i 2008. De påfølgende sesongene ble fryktelig vanskelige og Empoli var ved flere anledninger nære ved å ta enda et steg ned, men klubben mobiliserte og høsten 2014 var de igjen en del av det ypperste selskapet. De spilte i Serie A i tre strake sesonger og tok en sterk 11. plass i 15/16, men våren 2017 rykket dem igjen ned til Serie B etter en dramatisk sesongavslutning.

Oppholdet på nivå to ble denne gangen kortvarig og Empoli sikret opprykket fire runder før slutt etter en imponerende sesong med mange scoringer og et spisspar i Caputo (26) og Donnarumma (23) det luktet svidd av.

Mannen som ledet dem opp, Aurelio Andreazzoli, tok over i desember 2017 og tapte faktisk ikke en eneste seriekamp i sitt første halvår. Som seg hør og bør gjorde Empoli en del endringer i troppen etter opprykket, men det mest overraskende var at Alfredo Donnarumma, storscoreren, ble solgt rimelig til Brescia og forble dermed i Serie B. Ellers mistet ikke Andreazzoli noen spillere og har istedet brukt mercatoen på å forsterke seg. Inn har blant annet La Gumina (Palermo), Mraz (Zilina), Antonelli (Milan), Rasmussen (RBK), Silvestre & Capezzi (begge Sampdoria) kommet og laget ser spennende ut.

Før startskuddet for Serie A gikk av spilte Empoli første runde i cupen hvor de på eget gress ble sendt på hodet ut av Serie B-klubben Cittadella. I seriepremieren ble det tre poeng hjemme mot Cagliari (2-0), men deretter har det gått trått for Andreazzoli sine gutter. På de påfølgende kampene har det kun blitt 1 poeng mot Genoa, Chievo, Lazio og Sassuolo, og laget har plassert seg i det nedre sjiktet.

Til denne kampen har Empoli store utfordringer og Andreazzoli må antageligvis klare seg uten både Rodriguez, Antonelli, Acquah, Pasqual og Polvani.

Bedre poengfangst mot samme motstand

Milan tok ledelsen to ganger hjemme mot Atalanta på søndag, men Bergamo-klubben kom tilbake ved begge anledninger og fikk som vanlig med seg poeng på San Siro. Poengdelingen gjorde at det nå er 5 poeng opp til topp 4, men Milan har spilt en kamp mindre og det er i så måte ingen krise selv om sesongstarten har vært under pari.

Ser man på fjorårets oppgjør mot de motstanderne Milan har hatt så langt har årets poengfangst vært bedre (5 poeng versus 3 i fjor), men Gattuso sine gutter slipper inn for mange mål dersom målet skal være å utfordre topp 4. Torsdagens motstander kan være ekle å møte og Empoli scoret mye i Serie B i fjor, men det har vist seg noe tøffere på det øverste nivået.

Allerede på søndag venter overraskelseslaget Sassuolo, og det er derfor ventet at Gattuso vil gjøre noen endringer i startoppstillingen mot Empoli. Det som er helt sikkert er at Ivan Strinic og Andrea Conti er uaktuelle, men man håper i det lengste at Patrick Cutrone skal være tilgjengelig. Calabria og Caldara har begge slitt gjennom uken, men bør være aktuelle for en plass i startoppstillingen.

Tidligere Milan-spillere:

Veteranene Luca Antonelli & Matias Silvestre har begge en fortid i Milan.

 Tidligere Empoli-spillere:

Ignazio Abate og Jose Mauri har vært på lån hos Empoli.

Spillere som har representert begge klubbene:

Gabriel, Alberto Gilardino, Riccardo Saponara, Simone Verdi, Marco Borriello, Luca Antonini, Luca Saudati, Lino Marzorati, Nicola Pozzi, Massimo Maccarone og Massimilliano Cappellini har alle spilt for begge klubbene.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

23.04.17 Milan-Empoli 1-2

26.11.16 Empoli-Milan 1-4

23.01.16 Empoli-Milan 2-2

29.15.15 Milan-Empoli 2-1

15.02.15 Milan-Empoli 1-1

Forventede lagoppstillinger:

Empoli (4-3-1-2):

Terracciano; Di Lorenzo, Silvestre, Maietta, Veseli; Bennacer, Capezzi, Krunic; Traore; Caputo,La Gumina

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Calabria, Musacchio, Romagnoli, Laxalt; Kessie, Biglia, Bonaventura; Suso, Higuain, Calhanoglu

Odds fra Betsson:

H: 5.05 U: 3.85 B: 1.68

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page