top of page

Før kamp: Dudelange-Milan


Gennaro Gattuso tar med gutta til Luxemburg for sesongens første Europacup-kamp.  

Hvor: Stade Josy Barthel

Når: Torsdag 20. september kl. 21.00 norsk tid

TV: TV 2 sumo

Gjennombruddet

F91 Dudelange er, som navnet antyder, en relativt ny klubb i Europeisk målestokk. Klubben ble etablert i 1991 ved et samarbeid mellom flere klubber i byen ved samme navn helt sør i landet. Klubben tok raskt steget opp som den dominerende klubben og siden den første nasjonale tittelen i 99/00 har Dudelange vunnet serien 14 ganger og cupen ved 7 anledninger.

Solide nasjonale resultater har gitt dem muligheten til å kvalifisere seg for Europa en rekke ganger, men dette første gang på 22 forsøk at de har kommet seg forbi kvalifiseringsrundene og inn i et gruppespill. I kvalifiseringen har dem i tur og orden slått ut Drita (3-2), Legia Warszawa (4-3) og Cluj (5-2), men det skal sies at de var noe heldige med røde kort i flere oppgjør. I hjemlig serie har ting ikke gått på skinner for Dudelange, og med to tap på de fire første seriekampene er det alt 7 poeng opp til tabelltopp (med en kamp mindre spilt) for Luxemburgs gigant.

Laget er satt sammen av noen nasjonale spillere samt tyskere og franskmenn. Den store stjernen er imidlertid 35-årige Milan Bisevac som har tonnevis med erfaring fra Champions League-erfaring fra sin tid i Lyon. Serberen har også en fortid i Lazio. Deres keeper Landry Bonnefoi har også en historie i Serie A, men i løpet av sine 6 år i Juventus fikk han aldri prøve seg mellom stengene for A-laget. Franskmannen kom til klubben i august, men er ikke tilgjengelig og kommer følgelig ikke til å stille fra start på torsdag.

Laget blir ledet av tyske Dino Toppmøller som brukte mesteparten av sin aktive karriere i lavere divisjoner i Tyskland. 37-åringen tok over Dudelange for to år siden og har således allerede skapt historie for den lille klubben fra Luxemburg. Lagets utgangsformasjon er 4-2-3-1, men det er ikke utenkelig at de vil legge om til en mer defensivt orientert plan for å få et resultat hjemme på Stade Josy Barthel i det som er klubbens største kamp i historien. Hjemmebanen tar drøyt 8000 tilskuere, men med et snitt på cirka 700 solgte billetter og ingen utsolgte kamper de siste 15 årene er det langt i fra sikkert at det blir stinn brakke. Det eneste som er sikkert er at Dudelange, i en gruppe med Milan, Betis og Olympicos, er enorme underdogs i hver eneste kamp og bør være meget godt fornøyde dersom de ender gruppespillet med poeng.

Enorme favoritter

Serieåpningen har ikke vært allverdens for Milan. Etter at premieren ble utsatt røk man på et forventet tap mot Napoli etter å ha ledet med to mål, før Roma ble beseiret på San Siro. I helgen havnet Milan tidlig under mot Cagliari, og selv om Higuain sørget for uavgjort var det meget skuffende at ikke alle tre poengene ble med hjem fra Sardinia.

Milan deltok i Europa League i fjor, og hadde stort sett full kontroll gjennom kvalifiseringen og i gruppespillet. I utslagsrundene ble Ludogorets først enkelt sendt hjem, men mot Arsenal ble det bom stopp. Milan håper naturligvis å komme enda lengre i år, men motstanderen er tøffere enn i fjor med både Olympiacos og Real Betis i samme gruppe.

Den første motstanderen er dog ikke mye å snakke om, og det vil være en stor skandale om ikke Milan tar samtlige poeng mot sin motstander fra Luxemburg. Til dette oppgjøret er det ventet at Gennaro Gattuso vil slippe til flere spillere som ikke har fått vist seg skikkelig frem i Serie A, og det blir antageligvis en nykomponert backrekke samt et par nye mann inn på midten. Strinic og Conti er fremdeles ute på ubestemt tid, og det er uklart hvorvidt Cutrone blir klar eller ei.

Forventede lagoppstillinger:

Dudelange (4-2-3-1) :

Joubert; Jordanov, Malget, Bisevac, Cruz, El Jritl; Sinani, Courturler, Kruska, Stolz; Turpel

Milan (4-3-3):

Reina; Abate, Caldara, Romagnoli, Laxalt; Bakayoko, Biglia, Bonaventura; Suso, Higuain, Castillejo

Odds fra Bettson:

H: 15.00  U: 7.00 B: 1.22

1 visninger0 kommentarer

コメント


bottom of page