top of page

Før kamp: Crotone-Milan


Milan får ingen enkel kamp borte mot formlaget Crotone. 

Hvor: Stadio Ezio Scida

Når: Søndag 30. april kl. 15.00 norsk tid.

TV: Viaplay

Ligaens formlag

For noen uker siden så det fullstendig bekmørkt ut for Crotone, og deres første besøk i Serie A noen sinne så ut til å bli kortvarig. Men ut av ingenting, sett utenfra, har laget funnet frem en form som i det minste gir supporterne lov til å drømme om en ny sesong i landets øverste divisjon.

Det hele startet borte mot Chievo da de sikret seieren i sluttminuttene etter en scoring fra lagets toppscorer Diego Falcinelli. Deretter har det blitt tre poeng mot både Sampdoria og Inter, i tillegg til poengdeling mot Torino. Det gjør Crotone til det definitive formlaget i Serie A, og kun de to tetlagene Juventus og Roma kan matche debutantenes poengfangst på de fire siste rundene.

Fra å være fortapt i slutten av mars er Crotone nå «kun» fem poeng bak Empoli på sikker grunn, men dessverre for Davide Nicola og hans menn er også Milans overmenn forrige helg i slag. Poeng hjemme mot Milan kan dermed bli helt avgjørende for om de kan ha et reellt håp om å beholde plassen. Crotone har nemlig et langt tøffere kampprogram i mai og skal blant annet i aksjon mot Juventus og Lazio, mens Empoli sin på papiret tøffeste motstander er Atalanta på bortebane i nest siste serierunde.

Nytt bananskall

Stemningen var flott i Milano etter å ha banket Palermo 4-0 og reddet et poeng i derbyet mot Inter etter to sene scoringer. Så kom kampen mot Empoli og mange kjente igjen laget fra de senere sesongene. Milan makter ofte ikke å motivere seg godt nok til kamper mot dårligere lag og selv om det er mulig å argumentere for at man hadde fortjent mer i den kampen, scoret Empoli flest mål.

Crotone er en tilsvarende motstander og i det forrige oppgjøret havnet Milan under, brente et straffespark og reddet tre poeng i sluttminuttene. Laget kjemper alltid hardt på tampen av kampene der man ikke leder, men med spillernes uttelling foran mål er det ikke gitt at Milan klarer å snu hver eneste kamp.

Kampen om en plass i Europa er i ferd med å utvikle seg til en voldsom batalje, men takket være en cupfinale mellom Juventus og Lazio gir også sjetteplassen spill på kontinentet. Den er det Milan som for øyeblikket innehar, men kun to poeng bak lurer Inter som dog ikke har vunnet på de fem siste kampene. Atalanta åpnet den 34. serierunden ved å spille uavgjort mot serieleder Juventus på fredag, så Milan kan med seier kutte avstanden til tre poeng.

Vincenzo Montella har noen utfordringer til denne kampen ettersom både Sosa og De Sciglio pådro seg gule kort som førte til karantene i forrige kamp. I tillegg har Romagnoli litt trøbbel og er utelatt. Fra før av mangler Abate, Antonelli og Bonaventura, men Bertolacci er endelig tilbake i troppen og kan få spilletid for første gang siden 18. mars.

Vincenzo Montella:

«Vi opplever distrahering fra alle kanter og jeg er virkelig misfornøyd med det, men jeg har ingen å legge skylden på. Det oppstår fordi vi er i den situasjonen vi er i. Jeg ønsker at laget skal isolere seg mentalt og kun fokusere på våre arbeidsoppgaver for å få klubben til Europa etter en positiv sesong. Vi vil utvikle oss og bestige fjell, og da har vi hverken råd til distraheringer eller å gi opp. Nå vil virkelige det psykologiske aspektet utgjøre forskjellen.»

«For å vinne kampen må vi være besluttsomme og tålmodige. Vi er et bedre lag enn Crotone, men vi må bevise det ute på gresset og matche dem på deres styrker. Fysisk sett har vi lagt bak oss en av de beste treningsukene gjennom hele sesongen, og laget er sikker på suksess i en kamp som er helt avgjørende. Vi må vinne kampen.»

«Crotone er et lag som aldri gir opp, og jeg liker dem godt. Jeg kommer til å stemme på Davide Nicola som årets manager fordi han har skapt en flott gruppe, de er godt organiserte og spiller fin offensiv fotball. De har tatt 10 poeng på de siste 4 kampene og spiller med stolthet, noe fansen deres viser å sette pris på.»

«Atalanta har levert en sensasjonell sesong og er vanskelige å spille mot, men vi fokuserer på oss selv og i morgen kan vi knappe innpå to poeng. De er en direkte konkurrent til en plass i Europa, men det er mot lagene på nedre halvdel vi har gitt vekk for mange poeng.»

Tidligere Milan-spillere:

Djamel Mesbah spilte for Milan i sesongen 12/13.

 Tidligere Crotone-spillere:

Ingen spillere i dagens Milan-tropp har tidligere representert Crotone.

Se opp for:

Diego Falcinelli. Leiesoldaten fra Sassuolo tegnet seg ikke på scoringslisten før i runde nummer 8, selv om 25-åringen var et ubestridt førstevalg på topp fra start. Frem til nyttår scoret han fem ganger, deriblant en gang i tapet mot Milan. Deretter var det stille før italieneren feide inn tre baller mot Empoli i slutten av januar. Den strålende prestasjonen var starten på en ny måltørke, men i april har spissen vært utilnærmelig for Crotone. Først sikret han tre poeng mot Chievo før han scoret begge målene i seieren mot Inter. Forrige helg sendte han Crotone i ledelsen borte mot Sampdoria, en kamp de til slutt vant 2-1.

Falcinelli er ikke blant de beste duellspillerne, men han beveger seg lurt og er ofte spillbar i farlige situasjoner. Det blir en interessant duell med Milans stoppere, spesielt med tanke på at Alessio Romagnoli ikke er med til Crotone.

Siste møter mellom lagene i Serie A:

04.12.16 Milan-Crotone 2-1

Forventede lagoppstillinger:

Crotone (4-4-2):

Cordaz; Rosi, Ceccherini, Ferrari, Martella; Rohden, Barberis, Crisetig, Stoian; Trotta, Falcinelli

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Calabria, Zapata, Paletta, Vangioni; Kucka, Locatelli, Pasalic; Suso, Lapadula, Deulofeu

Odds fra norsk tipping:

H: 3.60 U: 3.30 B: 1.80

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page