top of page

Før kamp: Crotone-Milan


Endelig er det duket for seriestart i Italia og Milan er store favoritter når de drar til Calabria for å møte Crotone søndag kveld.

Hvor: Stadio Ezio Scida

Når: Søndag 20.08.17 kl. 20.45 norsk tid

TV: Viaplay

Med et nødskrik

I Pitagorici reddet plassen i vår etter en nesten mirakuløs sluttspurt der de vant 7 av de siste 10 kampene og endte på 17. plass. Det gjorde at Davide Nicola fikk beholde jobben over sommeren, og den gamle forsvarsspilleren har brukt overgangsvinduet flittig.

De har kjøpt Crociata fra Milan og Kragl fra Frosinone, begge for å styrke venstrekanten. Ellers har de brakt inn et par spillere på free transfer deriblant rutinerte Izco og den offensive backen Faraoni. I tillegg har de hentet inn noen leiesoldater i form av angriperne Marcello Trotta og Ante Budimir. Førstnevnte var også i klubben i fjor uten å utmerke seg. Av spillere som er forsvunnet er det verdt å nevne tidligere Milanista Djamel Mesbah, men tapet av Diego Falcinelli (på lån fra Sassuolo i fjor) er nok det største. Spissen ble lagets suverene topscorer med 13 mål, og nestemann på listen var nevnte Trotta med 3 mål. Likevel må de sies at de totalt sett har kommet styrket ut av overgangsvinduet, selv om det er uvisst hvem som skal score målene. Hverken Budimir, Trotta eller Tonev har levert stabilt på dette nivået. Er mannskapet sterkt nok til å ta steget bort fra nedrykksstriden, eller må klubben fra tåspissen i Italia belage seg på nok en sesong nede i gjørma?

Nicola og Crotone har i sommer spilt tre treningskamper mot svakere motstand, der det har blitt to seire og en uavgjort. I tillegg har de spilt en tellende kamp i Coppa Italia, hvor de slo Piacenza 2-1. I det oppgjøret tegnet både Budimir og Trotta seg på scoringslisten.

Et nytt lag

Det er store kontraster til hva som har skjedd i Milano, der de nye eierne har spyttet inn over € 200 millioner og hentet spillere som Bonucci, Musacchio, Kessié og Silva. Med tunge investeringer følger også større press, og alt annet enn en topp fire-plassering vil for Milan være en enorm skuffelse når vi skriver mai 2018.

Vincenzo Montella er fortsatt lagets manager og han er den første siden Massimiliano Allegri som får (angivelig) både avslutte og starte en sesong som manager for klubben. Den tidligere angriperen har et helt annet mannskap å velge i denne høsten, og han virker å ha brukt sommeren fornuftig på å teste ut ulike kombinasjoner. De tidlige rundene i Europa League har også gitt tellende kamper før seriestart.

Det har, med tanke på midtstopperne og sidebackene som er hentet inn, blitt spekulert i om Milan skulle bli et rent 3-5-2 lag, men enn så lenge virker Montella å stå støtt med sin backfirer i 4-3-3 slik han gjorde gjennom brorparten av forrige sesong.

Foran seriepremieren er det noen forfall for Montella, som må klare seg uten Biglia, Romagnoli og Bonaventura. Førstnevnte er ute i et par uker, mens Romagnoli er tilbake i trening sammen med resten av laget. Han har ikke spilt siden den nest siste serierunden og man tar neppe noen sjanser her. Bonaventura gikk ut med skade på torsdag, og det er ventet at midtbanespilleren mister de tre neste kampene. På toppen av skadene soner Gabriel Paletta for det røde kortet han pådro seg i serieavslutningen i mai, men veteranen er uønsket i klubben og hadde neppe spilt en rolle på søndag om han hadde vært tilgjengelig. M´baye Niang, Gustavo Gomez og Jose Sosa er på sin side alle utelatt på grunn av deres potensielle overganger bort fra klubben.

Vincenzo Montella:

«Jeg håper dette blir en sesong med mye glede og at vi beviser hva vi står for. Det er en vanskelig liga og Crotone leverte resultater verdig en plass i Champions League i fjor vår. Jeg forventer en lignende kamp som sist (1-1), vi må være tålmodige og vente på vår sjanse til å hugge til.»

«Jeg vil ikke høre snakk om Scudettoen. Vi har signert mange nye spillere og trenger tid på å bli et lag, og deretter et vinnende lag. Jeg føler ikke press og vi legger ikke begrensninger på oss selv, men vi må være klar over at vi møter flere lag som er godt innarbeidet.»

Tidligere Crotone-spillere:

Ingen nåværende Milan-spillere ha tidligere representert Crotone,

Tidligere Milan-spillere:

Giovanni Crociata ble solgt fra Milan til Crotone i sommer. Midtbanespilleren gikk gradene i Milan, men fikk aldri en tellende kamp for klubben.

Spillere som har representert begge klubbene:

Djamel Mesbah spilte for Milan i sesongen 12/13 og for Crotone i fjor.

Se opp for:

Mariano Izco. 34-åringen er Crotones kanskje mest spennende signering for sommeren. Argentineren har nesten 300 tellende kamper for Catania og Chievo, og kjenner i så måte italiensk fotball særdeles godt. Han er hentet inn for å stabilisere Crotones midtbane og tilføre kreativitet, men holder han fortsatt mål? Han brukte forrige sesong på å komme seg tilbake fra en kneskade som holdt ham ute i hele 15/16-sesongen. Om veteranen får tid og rom har han evnen til å diktere tempoet i kampen og høyrefoten er en fryd for øyet, men spørsmålet er hva slags arbeidsforhold han får av Franck Kessié.

Siste møter mellom lagene i Serie A:

30.04.17 Crotone-Milan 1-1

04.12.16 Milan-Crotone 2-1

Forventede lagoppstillinger:

Crotone (4-4-2) :

Cordaz; Faraoni, Ceccherini, Cabrera, Martella; Rohden, Izco, Barberis, Stoian; Tonev, Budimir

Milan (4-3-3):

G.Donnarumma; Conti, Bonucci, Musacchio, Rodriguez; Kessié, Montolivo, Calhanoglu; Suso, Silva, Borini

Odds fra norsk tipping:

H: 5.15 U: 3.75  B: 1.48

3 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page