top of page

Før kamp: Chievo-Milan


Etter det forsmedelige tapet mot Sassuolo forrige helg skal Milan ut på nok en bortereise når de besøker Chievo til den 29. runden. 

Hvor: Stadio M.A Bentogodi

Når: Søndag 13.03.16 kl. 12.30 norsk tid

TV: Viasat Sport

Blant de svakeste hjemmelagene

Chievo Verona er nå så uvanlig som et lag som har tatt halvparten av sine poeng på bortebane. av 34 poeng totalt er det kommet 17 poeng hjemme i Chievo og 17 poeng ute på fremmed gress. På 13 hjemmekamper er det kun blitt 4 seire for Gialloblu, og det mot såpass svake motstandere som Genoa, Atalanta og Torino, i tillegg til at de feide Lazio av banen med 4-0 i den andre serierunden. Av lagene som ligger på topp 6 har Chievo hatt besøk av Juventus, Napoli, Roma og Inter, og har totalt fått med seg 1 poeng på disse 4 kampene. Det er faktisk bare Carpi og Hellas Verona, som Chievo deler stadion med, som har vunnet færre kamper på eget gress.

Det har bidratt til at Chievo foreløpig ligger på en 14. plass, 5 poeng unna nedrykk til Serie B. Plasseringen er synonymt med der klubben har endt de siste sesongene, med plass nr. 14, 12 og 16 ved sesongslutt de tre siste årene. Den flotte tiendeplassen i 2011/12 ser ikke ut til å kunne bli gjentatt i år, og med 33 scorede mål på 28 kamper er det liten tvil om hvor skoen trykker for laget fra nord. Deres toppscorer, tidligere Milan-angriper Alberto Paloschi, forlot klubben til fordel for Swansea og Premier League for €8 millioner i januar. Etter italienerens avreise til Wales har Chievo kun klart å finne nettet 6 ganger på 7 seriekamper og har ingen angriper av noe som kan kalles «klasse.»

Colombianerens tørke

Gjestene Milans Champions League-håp fikk seg en real knekk i bortekampen mot Sassuolo som endte med 2-0 tap. At man nå skal klare å ta 10 poeng mer enn Roma på de ti siste seriekampene virker utenkelig, spesielt med tanke på Gladiatorenes form etter Spallettis inntreden i den evige stad. Et annet faktum som legger lokk på de drømmene er Milans angrepsduo, eller mangel på det sådan. Carlos Bacca og M´baye Niang så lenge ut som en dynamisk duo som evnet å jobbe i forskjellige områder med ulike arbeidsoppgaver. Så ble Niang skadet i en bilulykke og er ute resten av sesongen. I tillegg har ikke Carlos Bacca scoret på de tre siste seriekampene og ser virkelig ikke komfortabel ut om dagen. Jeremy Menez, fjorårets Milan-toppscorer, og Mario Balotelli burde begge vare kapable til å erstatte en umerittert franskmann. Dessverre ser begge ut til å være utrente og høye på seg selv, uten noe særlig ønske om å legge ned innsatsen som kreves for at Milan skal heve seg. Sinisa Mihajlovic har en stor oppgave foran seg når det kommer til å sette sammen et par på topp som kan jobbe sammen mot lagets beste.

Formen til Milan er det dog ikke noe å si på selv om man gikk på et tap sist. Det forrige nederlaget kom for 3 måneder siden og Milan gikk 12 kamper uten tap i serie og cup. Tapet mot Sassoulo førte Milans overmenn opp i ryggen i kampen om 6.plassen, og de grønnkledde er nå kun 3 poeng bak. For Milans del er det nå 4 poeng opp til Inter på 5. plass og ytterligere 1 poeng opp til Fiorentina på plassen over. Opp til Roma på den lukrative 3. plassen er det 9 poeng, men det er, med mindre vi blir vitne til et mirakel på lik linje med Hellas anno 2004, ikke noe poeng i å tenke på.

Det er flere aspekter av helgens kamp som blir meget interessante å følge med på. Hvem starter på topp og hvordan klarer de å samarbeide? Vil Bacca finne tilbake til scoringsformen? Vil Mihajlovic sette inn Romagnoli i midtforsvaret etter et par kamper ute? I tillegg blir det spennende å se om laget opptrer annerledes uten den temperamentsfulle serberen på sidelinjen, all den tid han må sone en kamps karantene etter å ha blitt bortvist i oppgjøret mot Sassuolo.

Sinisa Mihajlovic:

«Jeg har gjort noen feil, men nøkkelen er at mine valg og ideer alltid har vært til lagets beste. Jeg ser på treningene og velger laget ut i fra de spillerne som er best egnet for å vinne kampen. Jeg har alltid vært rettferdig. Det viktigste er å ta best mulige valg og gjøre så få feil som mulig. Midtstopperne våre er i god form, og i forrige kamp valgte jeg Alex og Zapata fordi Sassuolo har mye fart på topp. I morgen får vi se hva som blir valgt. Bertolacci har vært uheldig så langt, fordi hver gang han kommer i form blir han skadet. Han er en viktig spiller som er god til å forsvare seg og til å angripe. Han har også spilt som anker i løpet av sin karriere. I tillegg har vi unggutten Locatelli, som har overrasket meg. Han er kanskje ikke klar for intensiteten i Serie A enda, men på grunn av sin intelligens er han en del av fremtiden til Milan og i løpet av noen få kamper kan han være klar. Han blir etter hvert vant til rytmen og kan bli et viktig alternativ. I forhold til det fysiske aspektet blir ikke så mye forandret fra kamp til kamp, og i forrige kamp løp vi like mye som motstanderen. Det er noen som løper mye, slik som backer og kanter. Når de spiller jevnlig er det normalt at de mister litt av skarpheten. Jeg vet ikke om vi fortjener mer eller mindre enn det vi har fått så langt. Resultatene i år er uansett bedre enn tidligere sesonger. Maldini analyserte situasjonen godt, vi har forbedret oss i år. Det vil alltid være rom for forbedringer, men det har vært store endringer både i laget og med resultatene våre.»

Ignazio Abate:

«Vi har spillere med en stor karakter i dette laget og de spilte mot Sassuolo sist. Vi må bli mer kyniske i åpningsminuttene, men sesongen endte ikke ved forrige tap. Vi har trent godt denne uken og går for alle tre poengene i morgen. Vi vil jage lagene foran oss og trenger en seier i morgen, koste hva det koste vil.»

Tidligere spillere:

Chievo: Valter Birsa spilte for Milan i 2013/14.

Milan: Ingen tidligere spillere. 

Spillere som har representert begge klubbene:

Mario Yepes, Francesco Acerbi, Flavio Roma, Alberto Paloschi og Paolo Sammarco.

Se opp for:

Valter Birsa. Sloveneren ble aldri noen suksess i Milan og etter en sesong ble han sendt videre på lån til Chievo. Overgangen ble gjort permanent i sommer og Birsa har funnet seg godt til rette denne sesongen, hvor han har notert seg for 5 scoringer og 6 målgivende pasninger i Serie A. Selv om ikke så mange Milan-fans er fan av spilleren har han en god pasningsfot, gode innlegg og et blikk for spillet som Chievo nyter godt av. Det blir viktig å fange opp 29-åringen slik at han ikke får vandre fritt i rommet foran midtstopperne.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

28.10.15 Milan-Chievo 1-0

28.02.15 Cievo-Milan 0-0

04.10.14 Milan-Chievo 2-0

29.03.14 Milan-Chievo 3-0

10.11.13 Chievo-Milan 0-0

Milans tropp:

Keepere: Abbiati, Diego Lopez og Donnarumma.

Forsvar: Abate, Alex, Antonelli, Calabria, De Sciglio, Mexes, Romagnoli, Simic og Zapata.

Midtbane: Bertolacci, Boateng, Bonaventura, Honda, Mauri, Kucka, Locatelli og Poli.

Angrep: Adriano, Bacca, Balotelli og Menez.

Forventede lagoppstillinger:

Chievo (4-3-1-2)

Bizzari; Cacciatore, Dainelli, Cesar, Gobbi; Castro, Rigoni, Radovanovic; Birsa; M´Poku, Pellissier

Milan (4-3-3)

Donnarumma; Abate, Alex, Romagnoli, Antonelli; Poli, Bertolacci, Kucka; Honda, Bacca, Bonaventura

Odds fra norsk tipping:

H: 3.35, U: 3.15, B: 1.92

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page