top of page

Før kamp: Chievo-Milan


Nok en landslagspause er forbi og Milan skal denne søndagskvelden på besøk til Verona for å møte Chievo i håp om å klatre opp på sølvplass i Serie A. 

Hvor: Stadio Mercantonio Bentegodi

Når: Søndag 16. oktober kl. 20.45 norsk tid

TV: Viasat Sport

Solide bakover

Chievo spiller sin fjerde hjemmekamp for sesongen, og foreløpig står dem uten tap på eget gress. De tre første kampene har endt med med seier mot sterke lag som Inter og Sassuolo, i tillegg har de delt poengene med Lazio. Borte har de for øvrig også levert varene så langt, og  Chievo ligger a poeng med Milan etter syv spilte kamper. Det er først og fremst bakover på banen at laget har sin store styrke og de har bare sluppet inn seks mål så langt, kun slått av serieleder Juventus (4) og Genoa (5). Hjemme mot Milan har Gialloblu spilt 0-0 i de tre siste oppgjørene, og de går antageligvis inn til oppgjøret med en sterk tro på at de kan holde nullen for fjerde gang på rad hjemme mot den i utgangspunktet sterke motstanderen.

Flere endringer for Milan

Et oppgjør som dette er helt vesentlig for Vincenzo Montella, ikke bare med tanke på hvor laget hans ligger etter de første kampene, men også i forhold til hva slike oppgjør har gjort med Milan de siste sesongene. Milan går til kampen som favoritter, men historien viser hvor store problemer Rossoneri har hatt mot underlegne motstandere de siste sesongene. At de tre siste kampene borte mot Chievo har endt 0-0 er et godt bilde på akkurat den situasjonen.

Milan var i dytten før spillerene dro ut for å representere sine respektive landslag, noe som ble understreket av den sterke snuoperasjonen hjemme mot Sassuolo (4-3). Foruten den kampen har laget sett relativt solide ut bakover, og det blir også en nøkkel foran denne kampen. Det er ikke sikkert at Milan vil få så mange muligheter mot et gjerrig hjemmelag.

Montella har noen utfordringer i forhold til å komponere laget sitt foran dette oppgjøret. Kaptein Montolivo røk ut med skade for Italia, og blir ikke å se på banen de nærmeste månedene. Abate kommer til å bære kapteinsbindet i denne tiden, og det er uproblematisk i morgen kveld fordi Davide Calabria har fått en smell og kommer ikke til å dra sammen med resten av troppen. Skadelisten begynner å se noe stygg ut, og det rapporteres om at toppscorer Carlos Bacca vil bli hvilt fra start i morgen. Det vil i så fall bety en sjelden sjanse fra start for Gianluca Lapadula.

Vincenzo Montella:

«Det er alltid vanskelig med disse pausene. I morgen må vi være sultne på seier og ha et sterkt ønske om å vinne kampen. Kampen mot Sassuolo gav laget et moralskt løft og vi vet at vi kan gjøre det godt.»

«Chievo er et veldig erfarent lag, uavhengig av spillernes alder. De er gode både defensivt og offensivt, og jeg liker å se på dem som et lite Juventus-lag. Det kommer til å bli en hard kamp, men vi håper vi kan vinne og dedikere tre poeng til vår skadde kaptein.»

«I forhold til lagoppstillingen har jeg en posisjon hvor jeg ikke har bestemt meg enda. Både Sosa og Locatelli er strålende spillere. Jeg stoler på Manuel og setter ham høyt. Han har kommet inn som innbytter i de siste fire kampene våre, men i den kommende tiden vil både ham og Sosa få mange muligheter. Pasalic kom tilbake på tirsdag og han forbedrer seg både fysisk og mentalt. Han er en spiller som kan bli nyttig for oss.»

«Om vi vinner mot Chievo og andre lag går på en smell vil jeg føle at vi har tatt et steg nærmere Europa.»

Tidligere spillere:

Chievo: Valter Birsa spilte for Milan i 2013/14.

Milan: Ingen tidligere spillere. 

Spillere som har representert begge klubbene:

Mario Yepes, Francesco Acerbi, Flavio Roma, Alberto Paloschi og Paolo Sammarco.

Se opp for:

Valter Birsa. Sloveneren har spilt en sesong for Milan uten at det ble noen form for suksess, men i Chievo har playmakeren funnet seg til rette. I fjor noterte han seg for seks scoringer og syv målgivende pasninger i Serie A, noe som gjorde ham til lagets beste poengsanker på børsen. Denne sesongen har han innledet på samme måte og så langt står 30-åringen med to scoringer og tre assists i seriesammenheng. Han kommer antageligvis til å vandre relativt fritt foran Milans forsvar og den som får rollen som regista må holde et ekstra øye til godeste Valter Birsa.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

13.03.16 Chievo-Milan 0-0

28.10.15 Milan-Chievo 1-0

28.02.15 Cievo-Milan 0-0

04.10.14 Milan-Chievo 2-0

29.03.14 Milan-Chievo 3-0

Utilgjengelige spillere: Calabria, Zapata, Antonelli, Montolivo, Bertolacci, Fernandez & Honda er alle skadet og utelatt fra troppen.

Forventede lagoppstillinger:

Chievo (4-4-2):

Sorrentino; Cacciatore, Spolli, Dainelli, Gobbi; Castro, Radovanovic, Birsa, Rigoni; Inglese, Meggiorini

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Abate, Paletta, Romagnoli, De Sciglio; Kucka, Susa, Bonaventura; Suso, Lapadula, Niang

Odds fra norsk tipping:

H: .2.65 U: 2.90 B: 2.40

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page