top of page

Før kamp: Chievo-Milan


Kampene kommer tett som hagl for et Milan-mannskap i trøbbel.

Hvor: Stadio M. A. Bentagodi

Når: Onsdag 25. oktober kl. 20.45 norsk tid

TV: Viaplay

Seks strake

Forrige sesongs nummer 14 har åpnet høsten på strålende vis og er så høyt oppe som nummer 7, to poeng foran Milan. Etter en litt trå start med to tap på de første tre kampene (mot Juventus og Lazio) er I Gialloblu ubeseirede på sine siste 6 seriekamper. Anført av en Roberto Inglese i kanonform (4 mål og 2 målgivende) kommer de flyvende eslene til å selge seg dyrt onsdag kveld og selv om de naturligvis ikke er favoritter mot Milan har nok Rolando Maran ambisjoner om minst et poeng mot sine mer meriterte motstandere. Italieneren, som for øvrig har vært manager i klubben i ganske nøyaktig tre år, har ingen forfall og kan mønstre sitt beste mannskap mot Rossoneri.

Alt eller ingenting

Der stemningen er god i Verona er det mer eller mindre krise i Milan. Kun 1 poeng på de fire siste seriekampene og på de seks siste kampene i alle turneringer har Montella sine gutter gått målløse av banen.

Før sesongen ble det uttalt at Champions League var et helt naturlig og nødvendig mål, mens de mest positive hvisket om at laget kanskje kunne være med i kampen om Scudettoen. Fasit etter 9 spilte serierunder er derimot bekmørk. Opp til serieleder Napoli er det 12 poeng og opp til den siste Champions League-plassen, som Lazio innehar, er det 9 poeng. Dersom man ikke må avskrive onsdagsfotball i den røde delen av Milano neste sesong allerede nå, må laget hente med seg 3 poeng hjem fra Verona.

Allerede til helgen er det duket for nok en storkamp når Juventus tar turen til San Siro, men dersom det ikke blir seier mot Chievo er det langt i fra sikkert at Vincenzo Montella er mannen som leder laget om fire dager.

Leonardo Bonucci sitt røde kort i helgen gjør at han naturligvis må stå over denne, i tillegg har Giacomo Bonaventura pådratt seg en skade og slutter seg til listen med utilgjengelige spillere. Den listen inneholder fra før av sidebackene Andrea Conti og Luca Antonelli.

Vincenzo Montella:

«Samholdet i troppen er bra. Resultatene de tre siste kampene har vært negative, men laget har prestert godt og jeg har sett gutter med en enorm moral. Vi må forbedre oss og bli mer kliniske, men de siste kampene har vi funnet den riktige balansen.»

«Chievo er et kompakt lag som har tonnevis med erfaring og de er vanskelige å møte. Det er ikke tilfeldig at de ikke har tapt på over en måned og jeg forventer meg et intenst oppgjør fra begge lag.»

«Jeg liker å ha alternative systemer å velge mellom, men jeg kan bekrefte at vi kommer til å spille 3-4-2-1 eller 3-4-1-2.»

«Jeg leser mye rart i avisene, men det stemmer ikke at Bonucci har ønsket å gi fra seg kapteinsbindet. Disse falske historiene er skapt for å forstyrre oss.»

Tidligere hjemmelag-spillere:

Ingen spillere i dagens Milan-tropp har tidligere spilt for Chievo.

Tidligere bortelag-spillere:

Valter Birsa spilte for Milan i 2013/14.

Spillere som har representert begge klubbene:

Mario Yepes, Francesco Acerbi, Flavio Roma, Alberto Paloschi og Paolo Sammarco.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

04.03.17 Milan-Chievo 3-1

16.10.16 Chievo-Milan 1-3

13.03.16 Chievo-Milan 0-0

28.10.15 Milan-Chievo 1-0

28.02.15 Cievo-Milan 0-0

Forventede lagoppstillinger:

Chievo Verona (4-3-1-2) :

Sorrentino; Cacciatore, Cesar, Gamberini, Gobbi; Castro, Radovanovic, Hetemaj; Birsa; Pucciarelli, Inglese

Milan (3-4-2-1):

G.Donnarumma; Zapata, Romagnoli, Rodriguez; Calabria, Kessié, Biglia, Borini; Calhanoglu, Suso; Silva

Odds fra norsk tipping:

H: 3.05 U: 3.10 B: 2.05

3 visninger0 kommentarer

Kommentarer


bottom of page