top of page

Før kamp: Chievo-Milan


Milan gjester svake Chievo på Bentegodi.

Hvor: Stadio Marc´Antonio Bentegodi, Verona

Når: Lørdag 9. mars 2019 klokken 20.30 norsk tid

TV: Strive Sport

Kaos i bunn

Alt har gått på tverke for de gule eslene fra Verona og sesongen har vært en katastrofe fra første spark, og dersom ikke 11 strake sesonger i toppdivisjonen etterfølges av ett nedrykk til Serie B vil vi om 100 dager ha vært vitne til en snuoperasjon uten like.

Klubblegenden Lorenzo D`Anna, med over 350 seriekamper for Verona, var mannen som stod bak spakene da de startet sin sesong med minus 3 poeng (plusvalenza) og han beholdt styringen helt frem til det forrige møtet mellom disse lagene. To dager etter nederlaget på San Siro (3-1) måtte han dog ta sin hatt og gå. Inn kom den utskjelte veteranen Gian Piero Ventura, men 71-åringen maktet på ingen måte å skape hverken en bedre atmosfære eller bedre resultater i klubben. Etter kun 4 kamper, som for øvrig resulterte i 1 poeng og 11 baklengs, trakk han seg fra sin stilling. Han ble erstattet av Domenico Di Carlo, som i fjor vår rykket ned til Serie B med Novara.

Resultatene lot seg ikke vente på seg, men dessverre for eslene klarte de sjeldent å bikke kampene i egen favør. I løpet av de første 6 kampene under Di Carlo tapte de kun 1 gang, men de resterende endte med poengdeling.

I januar virket det nesten som om klubbledelsen gjøre de første tiltakene for å forberede klubben på nedrykk. De hentet inn midtstopperen Andreolli (Cagliari) gratis og gav ham en kontrakt ut sesongen, i tillegg til at de hentet tre spillere på lån. Ut gikk rivjernet Radovanovic, den offensive drivkraften Birsa, vingen Kirilov og angriperne Jallow og Sowe, samt et par andre spillere på lån.

Åtte av tretten poeng, inkludert den eneste seieren, har kommet på hjemmebane for Chievo. Til tross for at dem ligger helt sist har I Gialloblu spilt uavgjort mot Roma, Lazio, Napoli og Inter samt knepent tap mot Juventus, så mot topplagene har Chievo levert varene. Forrige hjemmekamp spilte de 0-0 mot Genoa, mens de sist stod igjen med tre poeng i desember (Frosinone).

Etter at den defensive strukturen var bedre etter det forrige trenerbyttet, har det de siste kampene vært åpent som ei låvedør og på de siste 7 seriekampene har det blitt 16 baklengs, inkludert 3-0 mot Torino for ei uke siden.

Til dette oppgjøret må de gule eslene unnvære suspenderte Rigoni samt de skadde spillerne Pellissier, Frey, Seculin, Tomovic og Scheletto.

Best i byen

Milan surfer på en medgangsbølge som og ting er lysere enn på lenge i den rødebydelen. Forrige helg ble det tre nye poeng mot Sassuolo (1-0), hvilket betyr at Milan står med fire strake seire og ni kamper uten tap i Serie A. Innimellom her er det også spilt tre kamper i Coppa Italia mot tøff motstand, uten at det har vippet Milan av limpinnen. Den solide formen, sammen med Inters vaklende mannskap, har ført Rossoneri opp på tredjeplass, 1 poeng foran byrivalen. Ned til Roma på femteplass, som for øvrig sparket sin manager tidligere i uken, skiller det fire poeng.

På fremmed gress er ikke Milan blant de aller ypperste hva poengfangst gjelder, men med sine to bortetap er det kun Juventus (ubeseiret) som taper sjeldnere. Vi må helt tilbake til premieren for å finne forrige seriekamp Milan tapte utenfor San Siro (Napoli). Ellers ble det et nederlag i forrige Derby della Madonnina, men de siste 7 bortekampene har endt med poeng (3-4-0).

Skadesituasjonen er bedre enn på lenge og det er faktisk bare Zapata og Bonaventura som er skadet, mens Rodriguez soner for gule kort. Det er litt usikkert rundt Caldara, men midtstopperen er med i troppen. Det er dog ventet at Gattuso vil gjøre flere endringer på elleveren, men blant andre Biglia og Borini inn fra start.

Tidligere hjemmelag-spillere:

Ingen spillere i dagens Milan-tropp har tidligere spilt for Chievo.

Tidligere bortelag-spillere:

Ingen spillere i dagens Chievo-tropp har tidligere spilt for Milan.

Spillere som har representert begge klubbene:

Mario Yepes, Francesco Acerbi, Flavio Roma, Alberto Paloschi, Valter Birsa og Paolo Sammarco.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

07.10.18 Milan-Chievo 3-1

18.02.17 Milan-Chievo 3-2

25.10.17 Chievo-Milan 1-4

04.03.17 Milan-Chievo 3-1

16.10.16 Chievo-Milan 1-3

Forventede lagoppstillinger:

Chievo Verona (4-3-1-2) :

Sorrentino; Depaoli, Bani, Barba, Jaroszynski; Leris, Diousse, Hetemaj; Giaccherini; Meggiorini, Stepinski

Milan (4-4-3):

G.Donnarumma; Conti, Musacchio, Romagnoli, Laxalt; Kessié, Biglia, Paqueta; Suso, Piatek, Borini

Odds fra norsk tipping:

H: 6.10 U: 3.90 B: 1.58

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page