top of page

Før kamp: Carpi-Milan


Førstkommende søndag er det duket for en historisk begivenhet når Milan gjester Carpi til tidenes første seriekamp mellom lagene. Kan Milan bygge videre på den flotte forestillingen hjemme mot Sampdoria i forrige kamp? Les alt om helgens oppgjør her!

Hvor: Stadio Alberto Braglia

Når: Søndag 06.12.15 kl. 20.45 norsk tid

TV: Viasat Fotball

Tøff debut

Sesongen 2015-16 er Carpi sin første sesong på Italias øverste nivå noensinne, og det har klubben fra Modena virkelig fått kjenne på. Etter fjorten seriekamper står laget med fattige to seire og tre uavgjorte, noe som gjør at de ligger på nedrykk med sin 19.plass. Men selv om det foreløpig ser ut som en sesong hvor det blir en kamp om å overleve i Serie A, er laget inne i sin beste periode så langt. En seier i ligaen borte mot Genoa har blitt etterfulgt av avansement i cupen etter seier mot Vicenza. Begge oppgjørene ble vunnet med 2-1. Mannen med ansvaret heter Fabrizio Castori, en 61 år gammel italiener som har vært manager på lavere nivå i Italia siden starten av 80-tallet Carpi sparket Castori i slutten av september 2015, etter den svake seriestarten. Han ble erstattet v Giuseppe Sannino, en annen italiensk ringrev med en fortid i blant annet Siena, Palermo og Watford. For en drøy måned siden fikk den nye manageren sparken og Castori ble igjen ansatt i som manager for Carpi. Gresset var tydeligvis ikke grønnere på andre siden for Carpi og styreformann Claudio Caliumi. Ordtaket ”italienske klubbledere er ikke som andre klubbledere” kunne vel ikke passet bedre.

God form

For Milans del var November en god måned, sett bort i fra oppgjøret mot Atalanta som endte 0-0. Det ble tap borte mot Juventus, men det bør Milan leve greit med slik situasjonen i klubben er og har vært de siste årene. Bortsett fra det har det blitt seire mot Lazio og Sampdoria, før Crotone ble beseiret 3-1 E.E.O i midtuken. Et skuffende oppgjør spillemessig, men med tanke på at hele laget ble hvilt og laget gikk videre til neste runde er kanskje ikke det så farlig. I 2015 gjenstår det tre seriekamper som alle bør vinnes om laget presterer opp mot det de gjorde mot Sampdoria. Milans største fare foran disse kampene er å senke skuldrene for mye å ta lett på motstanderne.

Tidligere Milanistas

Carpi stiller med tre mann som har en fortid i Milan, og antageligvis spiller alle tre fra start søndag kveld. Midtstopperen Simone Romagnoli var Milans eiendom mellom 2007-11, men fikk aldri noen offisielle kamper for klubben og forlot Milanello til fordel for Pescara. Har spilt for Carpi siden 2013. Til informasjon er han ikke i nær slekt med vår egen Alessio. Forsvareren Christian Zaccardo er et kjent navn for mange, og italieneren fungerte som backup på høyreback og stopperplass for Milan mellom 2013-15. Femten seriekamper og et mål ble det for 33-åringen i rød-sort. Den siste spilleren med en fortid i Milan er Marco Borriello som har hele tre forskjellige opphold i klubben. Han startet i Milan som 14-åring, men dro videre til Trevisio som 19-åring. I 2002 var spissen tilbake og var Milans eiendom frem til 2007. I denne perioden var han stort sett på utlån og fikk bare 16 seriekamper. Sommeren 2007 ble han solgt til Genoa for rundt 1.8 € millioner. Etter en god sesong i Genoa i 07/08 kjøpte Milan Borriello tilbake for rundt € 8 millioner. Oppholdet varte i to år og var meget varierende både i kvalitet, spilletid og mål. Sommeren 2010 gikk den nå 33 år gamle spissen til Roma. Han kom til Carpi foran årets sesong.

Sinisa Mihajlovic:

”På papiret er vi et bedre lag, men vi er nødt til å vise det utpå banen også. Vi ønsker å opprettholde snittet på to poeng per kamp frem til ferien. Coppa Italia er et av målene våre for sesongen, men før det må vi fokusere på de kommende seriekampene. Laget er kompakt, sammensveiset og avslappet for øyeblikket. Jeg har stor respekt for treneren deres, Fabrizio Castori. Vi må passe godt på den tidligere Milan-spissen Marco Borriello. Vi må spille vårt spill. Bonaventura gjør det godt og kan spille i flere posisjoner, men han er best ute på kanten. Han er en spiller som kan utgjøre forskjellen og han forbedrer seg på hver eneste trening.”

Nigel De Jong:

”Jeg er skadefri og klar til dyst om treneren trenger meg. Laget spilte bra mot Sampdoria og vi må fortsette i samme spor. Jeg vil ikke snakke om fremtiden min. Det er ikke enkelt når du ikke spiller jevnlig, men det er treneren som avgjør det. Jeg er profesjonell og alltid tilgjengelig om han skulle trenge meg.”

Milans skadesituasjon

Nigel De Jong og Rodrigo Ely har trent for fullt denne uken og bør være på benken søndag kveld. Mario Balotelli er tilbake i trening, men er ikke kampklar. Luca Antonelli er skadet og ikke med i troppen. Det samme kan sies om Andrea Bertolacci, Jeremy Menez og Diego Lopez som er fortsatt skadet.

Se opp for:

Marco Borriello. Den tidligere Milan-angriperen er Carpis toppscorer så langt denne sesongen, med tre scoringer på ni kamper. 33-åringen med syv kamper for det italienske landslaget er en fysisk sterk spiller som kan bli en håndfull for Alex og Romagnoli i luftrommet. Han er også viktig for Carpi i kamper hvor de blir presset hardt bakover, det vil si de fleste kamper i ligaen. Da kan italieneren brukes i en oppspillsfase, Marco er meget god til å holde på ballen. Det blir viktig å komme tett opp i ryggen og forstyrre Borriello mest mulig slik at han ikke får mulighet til å flikke ballen videre til medspillerne sine.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

Carpi debuterer på dette nivået og ingen tidligere seriekamper mellom lagene er spilt.

Forventede lagoppstillinger:

Carpi (4-4-1-1)

Belec, Zaccardo, Romagnoli, Gagliolo, Silva; Pasciuti, Cofie, Lollo, Martinho; Matos; Borriello

Milan (4-4-2)

Donnarumma; Abate, Alex, Romagnoli, De Sciglio; Cerci, Montolivo, Kucka, Bonaventura, ;Bacca, Niang

Odds fra norsk tipping:

H: 4.50, U: 3.25, B: 1.65

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page