top of page

Før kamp: Cagliari-Milan


Milan avslutter sesongen borte mot middelhavsfarer Cagliari.

Hvor: Stadio Sant’Elia

Når: Søndag 28. mai kl. 15.00 norsk tid

TV: Viaplay

Lekk som ei sil

Cagliari har for lengst sikret seg en plass i neste sesongs toppdivisjon og har i så måte nådd sin målsetning. De har dog en del å spille for. Hvis alle resultater går Rastelli sin vei kan de bli nummer 11, mens de kan falle ned til femtendeplass om de taper og lagene rundt vinner.

På eget gress er Cagliari gode og står med 10-3-5, og har dermed kun tatt fem færre poeng hjemme enn hva Milan har gjort på San Siro. Både Lazio, Roma og Atalanta  har dratt fra Stadio Sant’Elia uten tre poeng denne sesongen. Cagliari scorer også bra med mål og har gode angripere i Farias, Borriello og Sau, men bakover ser det ikke like bra ut. Før siste serierunde har det blitt 75 baklengs, kun tabelljumbo Pescara kan «skryte» av å være svakere. Noe av årsaken kan selvfølgelig være at de har byttet keeper flere ganger og hele 4 forskjellige målvakter har fått prøve seg uten at det har hjulpet nevneverdig, deriblant våre egne keepere Marco Storari og Gabriel (på lån).

Uten press

For Milan har kampen enda mindre betydning. Etter seieren hjemme mot Bologna sist er det meislet i stein at man ender som nummer seks og skal ut i kvalifisering til Europa League neste sesong. Søndag kveld er dermed en perfekt mulighet til å vise seg frem og slippe seg løs for å vise at man har noe å bidra med også neste sesong.

På fremmed gress har Milan levert en høyst varierende sesong og står med 6-7-5 før siste kamp. I det siste har laget virkelig trøblet og står uten seier på de fem siste bortekampene. Forrige seier kom mot Sassuolo 26 februar, så det er liten tvil om at det på ny er rom for å hente med seg tre poeng hjem til Milano.

Vincenzo Montella må fortsatt klare seg uten Antonelli, Abate, De Sciglio og Bonaventura, men samtlige bør være tilbake i full trening når laget starter oppkjøringen i juli.

Flere unggutter satt på benken i forrige kamp og Patrick Cutrone fikk også sin debut i Serie A. Det er lov å hope på at vi får se flere lovende spillere i aksjon søndag kveld.

Vincenzo Montella:

«Vi drar til Cagliari uten press, men vi vil vinne kampen. Denne uken hadde vi et par dagers pause etter kampen mot Bologna, men så returnerte vi til treningsfeltet for å forberede oss til denne kampen. Startoppstillingen? Jeg bestemmer meg i morgen som vanlig».

«Det har vært en positiv sesong, lage har prestert bra, stabilt, selv om det har vært noen tunge perioder. Den tyngste var i januar med to tap. Men jeg har alltid vært positiv, og jobbet for å ha et åpent og sunt arbeidsmiljø uten press. Vi vil avslutte sesongen bra etter noen dårlige prestasjoner i det siste».

«Jeg har alltid visst at vi kom oss til Europa, jeg har alltid vært positiv. Jeg hadde faktisk troen på at vi skulle bli nummer fire i ligaen. Vi spilte bra, ikke alltid med kontinuitet, men laget har alltid hatt en tydelig spillestil».

«Vi har blitt en sammensveiset gjeng, lagmoral, tilhørighet, på og utenfor banen. Dette har hjulpet os mye og jeg ser på det som en personlig seier. Jeg er veldig stolt. Vi kommer godt over ens. Seieren i Doha var en av de beste seirene som trener. Mange spillere i stallen har forbedret seg».

«Bonaventura har kommet tilbake i trening med resten av gruppa for noen dager siden, han er helt frisk, han trenger bare å bli kampklar igjen, samt å få tilbake selvtilliten. Han vil fortsette å trene på Milanello de neste dagene: jeg overbeviste han og jeg tror han er glad for å avslutte sesongen mot Cagliari ved å bli med resten av gruppa og se kampen fra benken. Donnarumma er en ressurs for klubben og laget: han er ikke til salgs. I har ertet han litt i det siste på grunn av at jeg føler for ham: vi ønsker alle han drar på ferie glad og utkvilt, hvilket betyr at vi kan være rolige også: jeg håper han bruker hodet. Ledelsen jobber med å beholde han. Han er ikke en normal spiller, fordi han skal være klubbens bærebjelke i fremtiden».

«Jeg ønsker Rino Gattuso alt godt og jer er alltid til hans disposisjon. Jeg rangerer han høyt. Vi har allerede snakket sammen og vi er enige om mye. Jeg føler meg ikke truet av han, han vil være av verdi for juniorene våre. Jeg vil takke Stefano Nova for hans arbeid, for ungdommene har utviklet seg og vokst opp med han: vi hadde et utmerket arbeidsforhold».

«Min nye kontrakt?  Jeg håper vi kan bli enige om en avtale neste uke, før vi drar på ferie. Jeg føler jeg er blitt en mer rutinert trener og jeg håper å forbedre med neste sesong: det er målet».

«Det er for tidlig å snakke om overgangsvinduet, selv om vi allerede har sett på alternativer. Jeg skal trene de spillerne som blir gjort tilgjengelig av klubben. Jeg snakker med Mirabelli hver dag: jeg håper å ha en komplett tropp når vi kommer tilbake fra ferie, men det blir ikke lett fordi ting utvikler og det er ikke sikkert vi har det klart før mot slutten av overgangsvinduet. Jeg er virkelig rolig».

Tidligere Milan-spillere:

Davide Di Gennaro, Roberto Colombo, Marco Borriello, Bartosz Salamon & Gabriel har alle vært i Milan. Sistnevnte er for øvrig på lån i Cagliari ut sesongen og har stått 3 kamper i Serie A siden januar.

Tidligere Cagliari-spillere:

Marco Storari var på lån fra Milan til Cagliari våren 2008. Sommeren 2015 ble han hentet tilbake på permanent basis, før han i januar 2017 vendte tilbake til Milan. Avtalen innebar at Gabriel gikk på lån motsatt vei.

Se opp for:

Diego Farias. Brasilianeren har vært i Italia siden han var 15 år, men har slitt med å slå igjennom. I Chievo fikk han aldri prøve seg på A-laget, men måtte heller ta til takke med utlån til lavere divisjoner. I 2014 la Cagliari € 1.25 millioner på bordet og hentet angriperen, men det hele endte med seks scoringer og nedrykk til Serie B. I den nest øverste divisjonen ble det 14 scoringer og opprykk, men comebacksesongen har dessverre vært preget av skader og 27-åringen har gått glipp av 15 kamper. Til tross for det har det så langt blitt 7 mål, hvorav tre har kommet i mai. Det er ingen tvil om at den lille teknikeren har funnet formen i tide, og sammen med velkjente Marco Borriello danner han et interessant angrep.

Siste fem seriekamper mellom lagene:

08.01.17 Milan-Cagliari 1-0

21.03.15 Milan-Cagliari 3-1

29.10.14 Cagliari-Milan 1-1

26.01.14 Cagliari-Milan 1-2

01.09.13 Milan-Cagliari 3-1

Forventede lagoppstillinger:

Cagliari (4-2-3-1):

Rafael; Padoin, Pisacane, Salomon, Murru; Tachtsidis, Murgia; Farias, Pedro, Ionita; Borriello

Milan (3-5-2):

Donnarumma; Gomez, Paletta, Romagnoli; Suso, Pasalic, Montolivo, Bertolacci, Deulofeu ;Bacca, Lapadula

Odds fra Norsk Tipping:

H: 3,30 U: 3,60 B: 1,80

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page