top of page

Før kamp: Cagliari-Milan


Etter fjorten dagers vinterpause ruller Serie A-fotballen videre og Milan skal til Sardinia for å møte ett nytt bunnlag.

Hvor: Sardegna Arena

Når: Søndag 21. januar 2018 kl. 18.00 norsk tid.

TV: Viaplay

Bytte til ingen nytte

Fjorårssesongen ble en stor opptur for Cagliari som etter opprykket i 2016 endte på en meget sterk 11. plass. Samtidig som de møtte Milan hjemme i sesongavslutningen var Stadio Sant´Elia i ferd med å rives, og denne sesongen spilles hjemmekampene på en midlertidig stadion med navnet Sardegna Stadion.

Før inneværende sesong var laget betydelig svekket etter at flere av de beste spillerne forsvant, og Massimo Rastelli fikk ikke inn like gode erstattere. Det førte til langt svakere resultater og mot slutten av oktober måtte han forlate sin post på Sardinia. Inn kom Luis Diego Lopez, klubblegenden med over 300 kamper på 1990- og 2000-tallet, til sin andre periode som manager for Cagliari. Da han la opp som spiller i 2010 tok det ikke mer enn to år før han var tilbake i I Rossoblu, den gang som juniortrener. Før 13-14-sesongen tok han over A-laget, men av klubbeier Massimo Cellino (som for øvrig hadde et enormt forbruk av managere) fikk han kun sitte en sesong til tross for at Cagliari styrte unna nedrykk. Deretter ventet opphold i Bologna og Palermo før han i oktober 2017 fikk tilbake sin gamle jobb.

Det har ført til høyst varierende resultater i ligaen (4-2-6) og en smell mot tredjedivisjonslaget Pordenone i Coppa Italia (1-2). På de siste syv seriekampene har Cagliari kun vunnet en gang (borte mot Atalanta) og før møtet med Milan er de nummer 16, fem poeng over nedrykksstreken.

Lopez må til denne kampen klare seg uten Joao Pedro som er suspendert og Miangue som er skadet, ellers velger uruguayaneren i ett skadefritt mannskap.

På bedringens vei

Milan startet det nye året på best tenkelig vis med seier over Crotone på eget gress, og om de skal melde seg på i kampen om en plass i Europa bør selvfølgelig Cagliari beseires her. Før sesongen ble det snakket om det naturlige comebacket i Champions League, men det ser ut som en fjern drøm for opp til Lazio (som har en kamp mindre spilt) er det 12 poeng. Bak der følger også Roma hakk i hæl. Den realistiske målsetningen bør per dags dato å havne på sjetteplass (2 poeng opp med en kamp mer spilt), men det er mange lag som må gås forbi. Etter seieren i forrige runde gjorde Milan ikke noe annet enn å befeste sin 11.plass i ligaen.

Siden Gennaro Gattuso tok over ansvaret har Milan gått bort fra å spille med tre bak og laget har i de siste kampene sett litt mer stabilt ut enn tidligere. På de tre siste i alle turneringer har Milan kun sluppet inn et mål og sist kom motstanderen kun til 2 skudd på mål. Samtidig er man ubeseiret og er ikke i den resultatmessig beste perioden siden midten av september i fjor.

På skadefronten er det hyggelig lesing og Gattuso kan glede seg over en tilnærmet skadefri tropp. Bortsett fra langtidsskadde Andrea Conti og reservekeeper Marco Storari kan manageren velge fritt. Det er ventet at Gustavo Gomez, hvis en overgang til Boca er nært forestående, blir utelatt fra troppen.

Gennaro Gattuso:

«Gjennom pausen har spillerne gjort som de har fått beskjed om og det gleder oss. Vi trengte denne friperioden for å få en pust og til å lade batteriene. Det gjelder både fysisk og mentalt. Spillerne har vært profesjonelle, men vi så at det var på tide med et avbrekk. Nå må vi fortsette i samme spor som før pausen. Jeg har likt hvordan laget har fremstått i de siste kampene og håper vi viser noe av det samme i morgen.»

«Cagliari spiller god fotball og er gode på overganger. De er hurtige og har mange interessante unggutter. Fra et fysisk ståsted er de et annerledes lag. De er i god form og leverte solide prestasjoner mot både Atalanta og Juventus. For oss blir det viktig å vinne duellene og spille en strålende kamp dersom vi skal ha håp om 3 poeng.»

Tidligere hjemmelag-spillere:

Ingen nåværende Milan-spillere har tidligere representert Cagliari.

Tidligere Cagliari-spillere:

Marco Storari var på lån fra Milan til Cagliari våren 2008, og ble hentet permanent til klubben sommeren 2015. I januar 2017 ble han hentet tilbake til Milan.

Spillere som har representert begge klubbene:

Davide Di Gennaro, Roberto Colombo, Marco Borriello, Bartosz Salamon & Gabriel har alle spilt for begge klubbene.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

27.08.17 Milan-Cagilari 2-1

28.05.17 Cagliari-Milan 2-1

08.01.17 Milan-Cagliari 1-0

21.03.15 Milan-Cagliari 3-1

29.10.14 Cagliari-Milan 1-1

Forventede lagoppstillinger:

Cagliari (4-3-1-2):

Cragno; Romagna, Ceppitelli, Pisacane; Farago, Ionita, Cigarini, Barella, Padoin; Farias, Pavoletti

Milan (4-3-3) :

Donnarumma; Abate, Bonucci, Romagnoli, Rodriguez; Kessiè, Biglia, Bonaventura; Suso, Kalinic, Calhanoglu

Odds fra norsk tipping:

H: 3.35 U: 3.15 B: 1.93

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page