top of page

Før kamp: Cagliari-Milan


Etter to ukers landslagspause venter en tett program for Milan som starter med en tur til Sardinia for å møte en av favorittmotstanderne.

Hvor: Sardegna Arena

Når: Søndag 16. september 2018 kl. 20.30 norsk tid.

TV: Strive

Rett fra solid trepoenger

Fjorårets manager, Diego Lopez, ble hentet inn i oktober 2017 for å redde en svak start hvor laget tapte 6 av de 8 første kampene. Uruguayaneren økte snittet noe, men 39 poeng og en 16. plass var ikke nok til å beholde jobben.

I sommer er han erstattet av Rolando Maran, som ble sparket i Chievo til tross for en respektabel 13. plass. På overgangsfronten har Cagliari foretatt seg mye spennende og spillere som Pavoletti (Napoli), Castro (Chievo), Klavan (Liverpool), Cerri (Juventus) og Srna (Shakhtar) kan alle bli profiler for Cagliari anno 18/19.

Cagliari åpnet høsten med å slå Palermo ut av Coppa Italia (2-1), men gikk på et forsmedelig tap borte mot Empoli i seriepremieren (2-0). De fulgte opp med ett poeng hjemme mot Sassuolo (2-2) som har imponert så langt. I den siste kampen før pausen klinket Cagliari til og slo forhåndsfavorittene Atalanta på bortebane (0-1).

Gjennom fjorårssesongen var Cagliari relativt svake på eget gress og endte med 6-3-10. Det gikk bedre på bortebane og Maran må få til bedre resultater på Sardinia dersom de skal unngå en ny sesong i bunn av tabellen.

Til dette oppgjøret må hjemmelaget fortsatt klare seg uten midtstopper og kaptein Ceppitelli, som måtte ut med skade i premieren. I tillegg er den brasilianske veteranen Rafael usikker, men keeperen starter neppe om han blir klar.

God statistikk på Sardinia

Etter at premieren mot Genoa ble utsatt fikk Milan en verst tenkelig start på sesongen med tap borte mot Napoli. Resultatet var fullt fortjent, men meget surt etter at Bonaventura og Calabria hadde gitt Milan en tomåls-ledelse. Mot Roma var Milan på et helt annet nivå og jubelen stod i taket da Cutrone avgjorde kampen på overtid. Etter to kamper mot to topp 4-kandidater er fasiten dermed 3 poeng, noe som må kunne sies å være godkjent for Gennaro Gattuso.

Milan vaklet en del på bortebane i fjor og endte med 8-5-6, men i 2018 er det kun det nevnte tapet mot Napoli og bortekampen mot Juventus som har endt uten poeng for Rossoneri. Statistikken lyver derfor noe, og det er ingen tvil om hvem som er favoritten søndag kveld.

Til tross for flere nye spillere står Gennaro Gattuso relativt støtt med den elleveren har drillet i fjor, med unntak av Higuain som naturligvis har gått rett inn på laget. Mattia Caldara aspirerer til plassen ved siden av Romagnoli, men enn så lenge ser det ut til å bli argentinske Musacchio som står ved siden av lagets kaptein.

Landslagspausen har ikke medført noen store problemer i forhold til skader og det er ventet at Gennaro Gattuso sender utpå de samme elleve som beseiret Roma for to uker siden. Patrick Cutrone fikk en smell i ankelen i U21-kampen for Italia, og de siste rapportene er at man ikke tar noen sjanser med den unge angriperen. Det eneste alternativet til Higuain er dermed Fabio Borini dersom ingen Primavera-spillere blir tatt ut. Ellers er Strinic og Conti fremdeles ute på ubestemt tid, mens både Zapata og Montolivo kan rekke kampen.

Tidligere Cagliari-spillere:

Ingen nåværende Milan-spillere har tidligere representert Cagliari.

Tidligere Milan-spillere:

Jherson Vergara var Milans eiendom fra 2013 til i sommer, men midtstopperen var stort sett utlånt og fikk ingen offisielle kamper for klubben.

Spillere som har representert begge klubbene:

En rekke spillere, deriblant Alessandro Matri, Davide Astori, Davide Di Gennaro, Roberto Colombo, Marco Borriello, Bartosz Salamon, Marco Storari & Gabriel har spilt for begge klubbene.

Head to head

Cagliari rykket opp til den øverste divisjonen for første gang på midten av 60-tallet, men svevde mellom divisjonene i rundt 40 år. Siden opprykket i 2004 har de med unntak av et par sesonger vært et fast innslag i Serie A, og Milan har i denne perioden hatt et meget godt tak på søndagens verter. På de siste 26 kampene lagene imellom har Milan vunnet 21, spilt 4 uavgjorte og kun tapt 1 gang. Nederlaget kom i mai 2017 da Pisacane scoret 2-1 målet langt inne i overtiden på Stadio Sant`Elia.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

21.01.18 Cagliari-Milan 1-2

27.08.17 Milan-Cagilari 2-1

28.05.17 Cagliari-Milan 2-1

08.01.17 Milan-Cagliari 1-0

21.03.15 Milan-Cagliari 3-1

Forventede lagoppstillinger:

Cagliari (4-3-1-2):

Cragno; Srna, Klavan, Romagna, Padoin; Castro, Bradaric, Barella; Ionita; Sau, Pavoletti

Milan (4-3-3) :

Donnarumma; Calabria, Musacchio, Romagnoli, Rodriguez; Kessiè, Biglia, Bonaventura; Suso, Higuain, Calhanoglu

Odds fra Betsson:

H: 4.75 U: 3.50 B: 1.80

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page