top of page

Før kamp: Bologna-Milan


Lørdag kveld braker det løs igjen og Milan skal forsøke å hevne ett av de verste nederlagene denne sesongen når Brocchi tar med seg laget til Stadio Renato Dell´Ara for å møte Roberto Donadoni og hans Bologna.

Hvor: Stadio Renato Dell´Ara

Når: Lørdag 07.05.2016 kl. 20.45 norsk tid

TV: Viasat Sport

Sterk poengfangst i 2016

Delio Rossi fikk jobben som manager i Bolgna for ganske nøyaktig et år siden og på sesongens tre siste kamper fikk han de resultatene som skulle til for å sikre opprykk til Serie A. Oppholdet ble dog kortvarig og etter 2 seire og 8 tap i Serie A ble han erstattet av Roberto Donadoni i oktober. Den gamle Milan-helten hadde hatt 3.5 år i kaos-klubben Parma og hadde levert flere gode sesonger til tross for utenomsportslig støy og pengeproblemer som til slutt kostet klubben livet. Etter Donadoni sin inntog i Bologna har ting sett mye lysere ut og laget har levert brukbare 9-8-9 og holdt nullen i 10 av kampene. Det har ført Bologna opp på 41 poeng og Donadoni sine gutter har i realiteten ikke vært i nedrykkstrøbbel denne våren.

Hjemme på Stadio Renato Dell´Ara har dog ikke resultatene vært så gode som de skulle ønsket, og det er kun Palermo og Hellas Verona som har sanket færre poeng på eget gress denne sesongen.

Europa brenner

Milan har klart det kunststykket å gå fra det som så ut som en sikker 6. plass under Sinisa Mihajlovic til å måtte jage Sassuolo under Cristian Brocchi. Det som så ut som et middelmådig lag ser nå enda verre ut og det kan meget vel gå mot en ny høst uten europacup-spill for Milan.

På bortebane har Milan  5-6-7, noe som passer godt med tabellplasseringen. Det ble seier borte mot Sampdoria i Brocchi sin debut for fire runder siden, men det var lagets første borteseier siden 2-0 mot nedrykkstruende Palermo i starten av februar. En borteseier på 95 dager er ikke slikt man jubler over i den rødsorte delen av Milano.

I Milans forrige seriekamp, som endte 3-3 mot Frosinone, fikk man i det minste se et lag som hadde evnen til å snu om på elendighet etter at gjestene ledet både 0-2 og 1-3. Det man også fikk se var et porøst forsvar som ville gitt Mihajlovic magesmerter og et lag som sløste bort ett lastebillass med målsjanser.

Milan tapte overraskende 0-1 hjemme mot Bologna i januar, og om Brocchi skal få til et bedre resultat er forsvarsarbeidet være av en helt annen karakter enn hva som var tilfelle sist. Om angrepsspillerne fortsetter å skape store sjanser vil målene komme, men det nytter ikke å slippe inn 3 mål slik som de gjorde sist.

Noen timer før Milan løper utpå gressmatta i Bologna møtes Frosinone og Sassuolo til dyst på Stadio Matusa. Alle Milanistas bør heie på vår forrige motstander, for om Sassuolo vinner den er det kun Inter i siste serierunde som kan hjelpe Milan til Europa League gjennom en topp 6-plassering.

Cristian Brocchi:

«Kampen i morgen blir en syretest for laget mitt. Jeg er manageren her og jeg vil alltid beskytte mine spillere om de viser den riktige besluttsomheten og viljen til å vinne, samtidig er det mitt ansvar å få ut det beste av dem. Honda gjorde det jeg ba han om når han fikk muligheten forrige uke. Jeg satte også innpå Luiz Adriano for å komme tilbake i kampen og vi ønsket å prøve med en angriper som kunne stikke i bakrom. Der og da tror jeg det var et riktig valg. For øyeblikket kan vi ikke spille 4-4-2 eller 4-3-3 fordi vi mangler Bonaventura. Vi har testet ut 4-3-1-2 og nå jobber vi med 4-3-2-1. Uansett er ikke formasjonen avgjørende for om vi vinner kamper eller ikke, det er hvordan du angriper hver enkelt oppgave mentalt og fysisk som avgjør hva vi ender opp med.»

Tidligere Milan-spillere:

Mattia Destro spilte for Milan fra januar 2015 til juni 2015, mens Bologna-manager Roberto Donadoni spilte for Milan fra 1986 til 1996 og fra 1997 til 1999.

 Tidligere Bologna-spillere:

Ingen i dagens Milan-tropp har tidligere representert Bologna.

Spillere som har representert begge klubbene:

Roberto Baggio, Alberto Gilardino og Francesco Antonioli.

Se opp for:

Antonio Mirante. Til tross for at Bologna har kjempet en kamp på nedre halvdel hele sesongen har laget holdt buret rent i 10 seriekamper, og deres sisteskanse må ha mye av æren for det. Som så mange andre unge italienere ble Mirante sendt «hit og dit» på forskjellige låneopphold, men siden 2009 har han vært et førstevalg i den italienske toppserien. Han kom  gratis fra konkursklubben Parma i sommer og har vært en viktig bidragsyter til at Bologna styrer unna nedrykk i år. Spesielt på avslutninger fra distanse har den italienske veteranen ofte god kontroll, men kan også skilte med flere gode feberredninger fra kort hold, så forsøkene fra Milans angrepsrekke må være presise om ikke mannskapet som kun har 8 lag foran seg på færrest innslupne mål denne sesongen skal få sin 11. kamp uten baklengs.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

06.01.16 Milan-Bologna 0-1

14.02.14 Milan-Bologna 1-0

25.09.13 Bologna-Milan 3-3

20.01.13 Milan-Bologna 2-1

01.09.12 Bologna-Milan 1-3

Utilgjengelige spillere:

Bologna: Kevin Constant, Dejan Stojanovic, Luca Rizzo, Franco Zuculini, Archimede Morleo & Mattia Destro er alle ute med skade.

Milan: Ignazio Abate, Luca Antonelli, Rodrigo Ely, Giacomo Bonaventura & M´baye Niang er alle ute med skade.

Forventede lagoppstillinger:

Bologna (4-5-1):

Mirante; Mbaye, Maietta, Gastaldello, Masina; Brighi, Diawara, Mounier, Brienza, Giaccherini; Floccari

Milan (4-3-1-2):

Donnarumma; Calabria, Romagnoli, Mexes, De Sciglio; Kucka, Montolivo, Mauri; Honda; Bacca, Balotelli

Odds fra norsk tipping:

H: 3.30, U: 3.30, B: 1.90

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page