top of page

Før kamp: Bologna-Milan


Et Milan i miserabel form drar på besøk til Bologna som ble slaktet av Napoli på eget gress i helgen. 

Hvor: Stadio Renato Dell´Ara

Når: Onsdag 08.02.2016 kl. 20.45 norsk tid

TV: Viasat Sport

På grunn av Supercupen i desember ble dette oppgjøret utsatt, men onsdag kveld er det på tide å komme a jour med seriespillet.

Solid middelhavsfarer

Bologna leverte en plasseringsmessig grei sesong i fjor med en fjortende plass, men de var gjennom hele sesongen involvert i nedrykksstriden. Etter 22 kamper er plasseringen den samme i år, men fordi Serie A i år har tre pill råtne lag nederst er det ikke noen fare for at det ikke blir spill i den øverste divisjonen også neste sesong.

I fjor var det på bortebane at Roberto Donadoni sine gutter virkelig imponerte og plukket med seg tonnevis med poeng, blant annet fra San Siro på vårparten. Denne sesongen har de fått mer dreis på sakene på eget gress og har etter 11 kamper en helt grei statistikk på Stadio Renato Dell´Ara (5-2-4). I forrige kamp ble det dog en kjempesmell der mot Napoli (1-7) og vi bør forvente oss et hjemmelag som er interesserte i å revansjere helgens ydmykelse.

Krise for Montella

For første gang på nesten to år har Milan tapt tre seriekamper på rad og til tross for at spillet på mange måter har blitt bedre under Vincenzo Montella er det resultatene som i bunn og grunn betyr noe.

På lagets ti siste kamper i alle turneringer har det blitt 3-2-5 og to av seierne er i Coppa Italia og Supercupen. Milan har sunket ned til en 8. plass på tabellen og har for eksempel 10 poeng opp til Champions League-plass og fem poeng opp til byrival Inter som er i forrykende form (til tross for tap mot Juventus sist).  Vincenzo Montella er nødt til å få løst problemene foran begge målene, først og fremst motstanderens, om det skal bli Europacup-spill neste sesong. På 22 seriekamper har hans gutter kun scoret 32 ganger og om ikke laget finner tilbake til scoringsformen kan det bli en lang vår på Milanello.

Det er spekulert i flere endringer på laget fra forrige kamp. Ignazio er tilbake og vil spille høyreback, mens Romagnoli antageligvis erstatter Zapata i midtforsvaret og gir plass til Vangioni på venstreback. Trioen på midten ser ut til å bli Kucka, Locatelli og Pasalic. På topp kan Lapadula erstatte Bacca, men det er ikke sikkert at Montella vraker sin toppscorer til tross for flere svake opptredener.

Vincenzo Montella:

«Begge lagene ønsker å slå tilbake etter tap i forrige runde og for vår del håper jeg at laget viser mer sult og lidenskap enn sist. Bortsett fra deres forrige kamp har Bologna vært godt balanserte. Det er viktig at vi spiller godt.»

«Jeg har ikke bestemt meg for startelleveren enda, men det kan komme noen endringer. Det eneste jeg kan love dere er at dere ikke kommer til å gjette det riktige laget. Både Zapata og Paletta spilte godt sammen sist, men dessverre var de ansvarlige for baklengsmålet.»

«Jeg prøver alltid å være positiv. Min oppgave er å få fansen tilbake på stadion og jeg tror vi er i ferd med å bygge en vinner-mentalitet inn i gruppen. Det har vært og skal være en del av klubbens DNA. Vi har allerede gjort noe strålende ved å vinne Supercupen, men det er bak oss og vi jobber hardt for å fokusere på vår spillestil. Vi må beholde roen og vise sult. Det er stoltheten vår som lider og vi må snu denne negative trenden» 

«Jeg tenker ikke på hvor langt unna vi er topp seks, fem eller fire på tabellen. Vårt lag er ungt og fullt av talent, men vi må utvikle oss videre. Det er min arbeidsoppgave.»

Tidligere Milan-spillere:

Simone Verdi kom opp gjennom akademiet til Milan og etter flere utlån forlot han klubben på permanent basis til fordel for Bologna i fjor sommer. Mattia Destro på sin side spilte for Milan fra januar 2015 til juni 2015 mens Bologna-manager Roberto Donadoni spilte for Milan fra 1986 til 1996 og fra 1997 til 1999.

 Tidligere Bologna-spillere:

Ingen i dagens Milan-tropp har tidligere representert Bologna.

Spillere som har representert begge klubbene:

Roberto Baggio, Alberto Gilardino og Francesco Antonioli.

Se opp for:

Mattia Destro. Den italienske spissen, med en fortid i blant annet Roma og Milan, er lagets toppscorer med fem mål denne sesongen. Han er en typisk italiensk midtspiss som til tross for en noe beskjeden høyde (1.81m) er god i boksen og sterk i kroppen. I tillegg har 25-åringen brukbar fart som kan stelle i stand trøbbel for Paletta & Co.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

07.05.16 Bologna-Milan 0-1

06.01.16 Milan-Bologna 0-1

14.02.14 Milan-Bologna 1-0

25.09.13 Bologna-Milan 3-3

20.01.13 Milan-Bologna 2-1

Utilgjengelige spillere:

Bologna: Ori Okwonkwo, Federico Viviani, Emil Krafth og Filip Helander ser alle ut til å miste kampen.

Milan: Mattia De Sciglio, Luca Antonelli, Riccardo Montolivo og Giacomo Bonaventura er alle skadet mens Jose Sosa soner karantene for det røde kortet han pådro seg sist. Davide Calabria og Andrea Bertolacci er høyst usikre grunnet skader.

Forventede lagoppstillinger:

Bologna (4-3-3):

Mirante; Torosidis, Olkonomou, Maletta, Mbaye, Nagy, Pulgar, Dzemaili; Verdi, Destro, Krejci

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Abate, Paletta, Romagnoli, Vangioni; Kucka, Locatelli, Pasalic; Suso, Lapadula, Deulofeu

Odds fra norsk tipping:

H: 3.10, U: 3.05, B: 2.05

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page