top of page

Før kamp: Bologna-Milan


Milan drar østover for å snu en svak trend.

Hvor: Stadio Renato Dall’Ara

Når: søndag 29. april kl. 15.00 norsk tid

TV: Viasport 2

På trygg grunn 

I sin tredje sesong for Bologna er Roberto Donadoni i ferd med å løfte laget ut fra det nedre sjiktet i ligaen. I de to foregående sesongene har laget havnet på henholdsvis 42 og 41 poeng, men i år har laget allerede 39 poeng med fire kamper igjen å spille. I tillegg er det 10 poeng ned til streken og et nedrykk har i bunn og grunn aldri vært et tema i Bologna siden seriestart i fjor høst. Laget hadde en meget god start og selv om de har gått på noen smeller har det blitt plukket jevnt med poeng. Laget har vært gjerrig og sluppet inn langt mer mål enn hva lagene bak dem har gjort, men på den annen side har det blitt scoret relativt lite mål og savnet av en målfarlig spiss er stort. Toppscoreren er tidligere Milanista Simone Verdi som har funnet veien til nettet 8 ganger.

Formen til Bologna er svak og etter to seire på rappen i februar har det de to siste månedene kun blitt en trepoenger (mot Hellas Verona). På de resterende syv kampene er det blitt tre uavgjorte og fire tap, noe som har gjort at de er hektet av i kampen om en plass på øvre halvdel. Det er først og fremst på eget gress de seneste poengene er kommet og I Rossublu har 3-1-1 på de fem siste på Stadio Renato Dall’Ara, deriblant et sterkt poeng mot Roma.

Til dette oppgjøret må Roberto Donadoni klare seg uten flere sentrale spillere, deriblant Pulgar, Helander, Torosidis og Destro.

Utenfor Europacup-plass

Da lagene møttes før jul var det Gennaro Gattuso sin tredje kamp som manager og han kunne juble for sin første seier i sjefsstolen da Milan vant 2-1 på eget gress. Han fikk se laget vingle litt i et par kamper før formen inntraff, men frem til starten av mars så det meget lyst ut for den røde delen av Milano.

Gjennom de siste kampene har det vært fryktelig langt mellom høydepunktene, og nedturen toppet seg på mange måter da Milan spilte sin sjette strake seriekamp uten seier mot Benevento for en uke siden (1-2). Det siste lille håpet om Champions League forsvant med stor sannsynlighet ned til Serie B sammen med poengene, og Milan har i skrivende stund mer enn nok med å kapre en sjetteplass. Den overtok et formsterkt Atalanta og tre poeng bak Milan lurer både Sampdoria og Fiorentina. Topp fem i Serie A har på sin side seilt i fra og det er 12 poeng opp til Inter.

Gennaro Gattuso kan antageligvis regne med Hakan Calhanoglu som har stått over de to siste kampene, men Lucas Biglia pådro seg en ryggskade sist og er ute resten av sesongen. Det samme gjelder Andrea Conti, mens Alessio Romagnoli rapporteres å være i fin fremdrift. Denne kampen kommer nok litt for tidlig, men midtstopperen er ventet å være tilbake til cupfinalen mot Juventus 9. mai.

Tidligere Milan-spillere:

Simone Verdi, Mattia Destro og Andrea Poli har alle spilt for Milan. Det samme gjelder deres manager Roberto Donadoni som spilte for klubben i to perioder mellom 1986 og 1999. Italieneren fikk nesten 300 kamper for Rossoneri.

Tidligere Bologna-spillere:

Ingen i Milantroppen har tidligere spilt for Bologna.

Spillere som har representert begge klubbene:

Roberto Baggio, Alberto Gilardino og Francesco Antonioli.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

10.12.17 Milan-Bologna 2-1

21.05.17 Milan-Bologna 3-0

08.02.17 Bologna-Milan 0-1

07.05.16 Bologna-Milan 0-1

06.01.16 Milan-Bologna 0-1

Forventede lagoppstillinger:

Bologna (4-3-3):

Mirante; Mbaye, De Maio, Gonzalez, Masina; Poli, Crisetig, Dzemaili; Verdi, Palacio, Di Francesco

Milan (4-3-3):

G.Donnarumma; Calabria, Zapata, Bonucci, Rodriguez; Kessié, Montolivo, Bonaventura; Suso, Cutrone, Calhanoglu

Odds fra Betsson:

H: 5.30 U: 3.70 B: 1.68

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page