top of page

Før kamp: Bologna-Milan


Milan må gjenvinne tilliten etter flausen i Europa League. 

Hvor: Stadio Renato Dall’Ara

Når: Tirsdag 18. desember kl. 20.30 norsk tid

TV: Strive sport

Fyr under føttene

I sommer gav Donadoni seg i Bologna etter tre stabile sesonger på nedre halvdel (14, 15, 15). Det så lenge ut til at Milan-legenden i vår skulle løfte dem opp på øvre halvdel, men med kun to seire på de siste 17 kampene ble det istedet hektisk i forhold til å beholde plassen i Serie A. Etter at plassen var sikret ble de enige om å avslutte arbeidsforholdet, og Filippo Inzaghi fikk oppgaven med å løfte laget høyere opp på tabellen.

Superpippo mistet sin klart beste offensive spiller i Simone Verdi (Napoli), Di Francesco (Sassuolo) som bekledde motsatt flanke samt den solide backen Masina (Watford). Inn kom blant andre Falcinelli, Skorupski, Santander og Svanberg, men enn så lenge ser det heller mørkt ut for den gamle storscoreren.

Etter 15 runder er det kun blitt to seire (Roma og Udinese), fem uavgjorte (Frosinone, Torino, Sassuolo, Chievo & Fiorentina) 8 tap (SPAL, Inter, Genoa, Juventus, Cagliari, Atalanta, Sampdoria & Empoli). Bologna har ikke sluppet inn spesielt mye, men sliter foran mål og det er kun de to lagene bak dem på tabellen som har scoret færre. Tidligere København-spiss er lagets toppscorer med fattige 4 mål.

Det er på hjemmebane Bologna har vist seg fra sin beste side så langt. De to første kampene endte uten poeng, men på de fem siste har de kun tapt en gang i Bologna. I femte runde slo de Roma på eget gress, så det er ikke tvil om at de har kapasitet til å plukke poeng mot de beste lagene når alt klaffer.

Det ble spekulert i om Inzaghi ville miste jobben etter forrige helg hvor de tapte mot Empoli, men enn så lenge sitter 45-åringen fortsatt i setet på Stadio Renato Dall’Ara. Spørsmålet er om han er ferdig i klubben dersom det blir en stygg smell mot sin tidligere arbeidsgiver.

Filippo Inzaghi kan glede seg over et så godt som skadefritt mannskap og det er kun Pulgar som mister dette oppgjøret.

Bedring i troppen

Milan kommer rett fra en flause borte mot Olympiacos hvor Gennaro Gattuso så 11 fryktelig tafatte spillere som til slutt tapte 3-1 og røk ut av Europa League allerede i gruppespillet.

Forrige helg hadde man en alle tiders mulighet til å knappe innpå Inter og få en luke bak seg, men Milan måtte jobbe hardt for det ene poenget hjemme mot Torino. Dermed er det fortsatt tre poeng opp til Inter og et poeng ned til Lazio, men dersom Milan klarer å holde på fjerdeplassen gjennom desember vil det være mer enn godkjent med alle skadefraværene.

I skrivende stund har de andre topplagene, herunder Juventus, Napoli, Inter og Roma spilt og vunnet sine kamper denne runden. Lazio har en tøff bortekamp mot Atalanta mandag kveld.

På fremmed gress har Milan variert mye og står med 2-3-2, men med en positiv målforskjell (10-8). Nederlagene har kommet mot Napoli og Inter, og er i så måte ikke direkte svakt gitt at det er en viss klasseforskjell på lagene. Det er helst mot Cagliari, Empoli og Lazio, hvor seieren glapp i sluttminuttene, det skulle blitt tre poeng. Seirene har kommet mot Sassuolo og Udinese og det bør naturlig nok bli tre nye poeng mot en presset Inzaghi.

Den lange skadelisten er i ferd med å krympe noe for Gattuso, som kan glede seg over at både Musacchio og Romagnoli er tilgjengelige (neppe fra start), i tillegg vil nok Conti igjen sitte på benken.  Rino må dog fortsatt klare seg uten Caldara, Strinic, Biglia og Bonaventura, mens Suso og Borini blir vurdert inn mot avspark.

Tidligere Milan-spillere:

Simone Verdi, Mattia Destro og Andrea Poli har alle spilt for Milan. Det samme gjelder deres manager Roberto Donadoni som spilte for klubben i to perioder mellom 1986 og 1999. Italieneren fikk nesten 300 kamper for Rossoneri.

Tidligere Bologna-spillere:

Ingen i Milantroppen har tidligere spilt for Bologna.

Spillere som har representert begge klubbene:

Roberto Baggio, Alberto Gilardino, Simone Verdi og Francesco Antonioli.

Managere som har ledet begge klubbene:

Nåværende Bologna-manager, Filippo Inzaghi, er en sann legende i Milan etter flere hundre kamper og en rekke scoringer, deriblant to i finalen da klubben vant sin forrige Mesterliga-tittel i 2007. Han fikk ansvaret for A-laget til Milan i 2014, men ble avskjediget etter en sesong. Han har ledet Bologna siden i sommer.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

29.04.18 Bologna-Milan 1-2

10.12.17 Milan-Bologna 2-1

21.05.17 Milan-Bologna 3-0

08.02.17 Bologna-Milan 0-1

07.05.16 Bologna-Milan 0-1

Forventede lagoppstillinger:

Bologna (3-5-2):

Skorupski; Calebresi, Danilo, Helander; Mattiello, Orsolini, Nagy, Poli, Duks; Santander, Palacio

Milan (4-4-2):

G.Donnarumma; Calabria, Abate, Zapata, Rodriguez; Castillejo, Kessié, Bakayoko, Calhanoglu; Higuain  Cutrone

Odds fra Betsson:

H: 4.30 U: 3.30 B: 1.90

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page