top of page

Før kamp: Benevento-Milan


Gennaro Gattuso kunne knapt bedt om en enklere kamp i debuten. 

Hvor: Stadio Ciro Vigorito

Når: søndag 3. desember kl. 12.30 norsk tid

TV: Viasport 2

Møtet mellom Benevento og Milan er historisk i Serie A sammenheng, all den tid vertene spiller sin første sesong på det øverste nivået og lagene har ingen intern historikk å vise til.

Rekordsvakt

For første gang i historien spiller lille Benevento i Serie A, men dessverre for Roberto De Zerbi, som tok over styringen i slutten av oktober, har de allerede satt negative rekorder. I runde 14 slo dem Manchester United sin 80 år gamle rekord for hva antall tap på rad i serieåpninger i en av Europas fem største ligaer angår, og i forrige runde tapte de på ny.

De ligger naturlig nok helt sist i Serie A og har allerede 9 poeng opp til neste lag, mens det er ytterligere 1 poeng opp til sikker plass. Noe i nærheten av et mirakel må skje dersom de blir å finne i landets øverste divisjon også neste år.

Benevento er laget som scorer færrest mål og slipper inn mest, men i de tre siste kampene har de scoret to ganger og kun tapt med 1 mål, så det er helt klart bedring å spore for miniputten.

På tross av at de ikke hentet de helt store navnene etter opprykket i vår ble det brukt over € 20 millioner på overganger, men så langt har det ikke lønt seg. Hverken Gravilion (Inter), Cataldi (lån fra Lazio), Belec (Carpi) eller Costa (Empoli) har klart å bidra til poeng.

Til formiddagskampen mot favorittene fra Milano må De Zerbi klare seg uten Iemmello, Ciciretti og Lazaar som alle er ute med skade.

Ny mann bak roret

Etter forrige seriekamp mot Torino (0-0) fikk Vincenzo Montella fyken, og tradisjonen tro ble han erstattet av juniortreneren. Denne gang het han Gennaro Gattuso, og klubblegenden får dermed oppgaven med å snu en dårlig sesong.

Milan har underprestert på alle mulige måter så langt og er nummer 7 i Serie A med 14 poeng opp til Champions League, som var det uttalte målet etter store investeringer i sommer. Under Montella har Milan tapt 6/6 kamper mot de lagene over på tabellen (2 hjemme, 4 borte) og som for søndagens verter må det et mirakel til for at sesongen skal bli noe som er verdt å huske.

For den nyansatte manageren ser det veldig lyst ut med tanke på fravær. Både Abate og Calabria har vært tilbake i trening, mens Biglia er kvitt sykdommen som holdt ham hjemme forrige helg. Både Borini og Calhanoglu har slitt med skader den siste uken, og det er kun førstnevnte som er med i troppen som drar til Benevento.

Gattuso har uttalt at en trebackslinje er urokkelig. Dette har han også praktisert med Primavera så det er ikke helt nytt for ham. Det er ventet at han går for en 3-4-3 med angripere som kan trekke innover og vingbacker som skal være spillpunkter ytterst.

Gennaro Gattuso:

«Det kommer til å bli en krig. De har ikke tatt poeng enda, men mye har forandret seg siden De Zerbi tok over. De er farlige og har en sterk mentalitet. De hadde fortjent mer både mot Atalanta og Juventus.»

«Vi må lukke øynene og se for oss at dette er en Champions League-finale, for det er nøyaktig så viktig dette er for oss.»

«Helt siden jeg la opp har mitt mål vært å få denne jobben, men jeg hadde ikke forventet å få den så raskt. Når jeg dro fra klubben følte jeg at min tid hadde kommet og jeg søkte erfaringer på andre steder. Det var litt skuffende, men jeg trengte å oppleve noe annet.»

«Vi må øke intensiteten og bedre mentaliteten vår. Det er ikke mye tid å jobbe på, men vi får mer ro dersom resultatene kommer med en gang. Det øker også entusiasmen rundt det hele.»  

Tidligere spillere:

Ingen spillere, hverken dagens eller tidligere, har en historie i begge klubbene.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

Lagene møtes på øverste nivå for første gang i historien.

Forventede lagoppstillinger:

Benevento (4-3-3) :

Brignoli; Letiziam Antei, Costa, Di Chiara; Viola , Cataldi, Chisbah; Lombardi, Amenteros, D´Alessandro

Milan (3-4-3):

G.Donnarumma; Musacchio, Bonucci, Romagnoli; Abate, Kessié, Montolivo, Rodriguez; Suso, Kalinic, Bonaventura

Odds fra norsk tipping:

H: 7.50 U: 4.50 B: 1.28

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page