top of page

Før kamp: Austria Wien – Milan


Etter 3.5 år er endelig Milan tilbake i Europa og den første kampen spilles på banen trofeet ble løftet for 27 år siden. 

Milan sin forrige kamp i Europa var, sett bort i fra kvalifiseringskampene i sommer, borte mot Atletico Madrid i mars 2014. Den gang fikk Rossoneri bank med 4-1 (5-1 sammenlagt), men torsdag kveld er Montella og hans disipler store favoritter borte mot Austria Wien.

Hvor: Ernst-Happel-Stadion, Wien

Når: Torsdag 14. september kl. 19.00

TV: Eurosport Player

Den vårdagen i 1990 var det riktig nok Champions League det handlet om, og Milan vant mot Benfica etter at Frank Rijkaard scoret kampens eneste mål alene med keeper med 20 minutter igjen å spille. Like glamorøst blir det neppe torsdag kveld, men likevel forventes det fullt hus og over 50.000 tilskuere når mektige Milan nok en gang besøker Wien.

Gyldne tider

Austria Wien er av de virkelig store kanonene i østerriksk fotball og er det laget med flest nasjonale seriemesterskap, men har ikke vunnet serien siden 12/13 og er blitt forbigått av blant annet  hardtsatsende RB Salzburg som står med 4 strake seriegull. I samme periode har Austria Wien kun kommet seg til Europa en gang, men røk rett ut i fjorårets gruppespill der de møtte Matallist, Malmø og AZ Alkmaar.

Austria Wien har kommet til finalen en gang (1978) da turneringen het Cupvinnercupen. Den gang fikk de bank av belgiske Anderlecht. Bortsett fra det har de, til tross for å være en gjenganger i begge europacupene, hatt langt i mellom de store bragdene. Det er verdt å nevne at de har spilt flere både kvart- og semifinaler i Champions League og Europa League (UEFA-cupen), men de har ikke kommet seg forbi et gruppespill siden 04/05. Den gang ble de slått ut i kvartfinalen i UEFA-cupen av italienske Parma.

Østerrikerne kom inn i samme kvalifiseringsrunde som Milan i forkant av gruppespillet, men måtte slite mot relativt ukjente motstandere som AEL Limassol (2-1) og NK Osijek (2-2, videre på bortemål). At de er underdogs hjemme mot Milan er det liten tvil om, men i henhold til UEFA sitt puljesystem er Austria Wien favoritter til å slå følge med italienerne til utslagsrundene.

I seriesammenheng har Austria Wien hatt en åpning helt på det jevne med 11 poeng, men formen er meget god. De startet med å tape de to første seriekampene mot Altach og Sturm, deretter har de vunnet tre ganger og spilt to uavgjorte kamper. Hjemme på Generali Arena har det blitt en seier, en uavgjort og et tap. Det er synonymt med lagets prestasjoner på eget gress de siste fire sesongene, hvor de har gjort alt annet enn å imponere. Hele 22 av 79 kamper foran egne supportere har siden høsten 2014 endt med tap i den østerrikske Bundesligaen, og Austria Wien har hatt for vane å være sterkere borte enn hjemme.

Rett fra sesongens første nederlag 

Milan har heldigvis ingen lang og tradisjonsrik historie i den nest gjeveste Europacupen og kamper mot lag utenfor Italia har på San Siro vært synonymt med Champions League. I løpet av de siste 20 årene har Milan kun vært med i Europa League/UEFA-cupen tre ganger, i 95/96, 00/01 og 08/09. For 21 år siden ble de stanset av franske Bordeaux i kvartfinalen, deretter kom de helt til semifinalen før Dortmund knuste finaledrømmen, mens de forrige gang røk i første utslagsrunde mot tyske Wolfsburg. I år har Milan store ambisjoner for turneringen, spesielt med tanke på at en seier vil gi innpass i neste års Champions League dersom laget skulle feile med å bli topp fire i Serie A.

Sesongstarten har vært helt grei for Vincenzo Montella og hans mannskap. Med mange nyervervelser ble det seier i samtlige kvalifiseringskamper, i tillegg endte de to første seriekampene endte begge med 3 poeng. I helgen ble det bråstopp borte mot Lazio (4-1), og det vil være naivt å tro at Milan plutselig skal være tilbake på det nivået de var for en del år siden.

I troppen som drar til Østerrike er det noen forfall. Andrea Conti blir hvilt på grunn av ankelskaden han pådro seg på landslagssamling, men bør være klar til helgen. I tillegg blir både Fabio Borini og Riccardo Rodriguez hjemme i Milano for å få litt hvile, mens Gabriel Paletta er utelatt fra troppen.


Se opp for:

Raphael Holzhauser. Østerrikeren tok i ung alder veien til nabolandet Tyskland og storklubben Stuttgart. Der fikk han sin debut like etter at han fylte 19 år, men klarte aldri å spille seg til en fast plass. I sesongen 13/14 var han lånt ut til ligakollega Augsburg, hvor han fikk noe mer spilletid. Da han returnerte til Stuttgart ventet 6 nye måneder i kulden før Austria Wien la € 250.000 på bordet og hentet ham til moderlandet. I 2.5 år har Holzhauser vært en av lagets viktigste offensive spillere og er en god dødballspiller, både i feltet og med ballen. Midtbanegeneralen er stor og sterk (193 cm) og er ofte direkte involvert i scoringer. På sine 116 offisielle kamper for klubben har det blitt 21 mål og 23 målgivende pasninger og er lagets toppscorer så langt denne høsten.

Forventede lagoppstillinger:

Austra Wien (4-3-3) :

Hadzikic; Klein, Westermann, Kadiri, Martschinko; Holzhuser, Lee, Prokop; Tajouri, Friesenbichler, Pires

Milan (3-5-2):

G.Donnarumma; Zapata, Bonucci, Romagnoli; Abate, Kessié, Biglia, Çalhanoglu, Antonelli; Silva, Kalinic

Odds fra norsk tipping:

H: 5.80 U: 4.05 B: 1.40

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page