top of page

Før kamp: Atalanta-Milan


Søndag ettermiddag gjester Milan nabobyen Bergamo for å møte nedrykkstruede Atalanta. Alt om kampen kan du lese her!

Hvor: Atleti Azzurri d´Italia

Når: Søndag 03.04.16 kl. 15.00 norsk tid

TV: Viaplay

Etterlengtet opptur

Atalanta fikk en opptur før landslagspausen og vant 2-0 hjemme mot Bologna. Før det var det et sorgens kapittel for laget fra Bergamo. Før det gikk de 14 strake kamper uten seier hvorav 8 endte uten poeng. Dette har gjort at Atalanta ligger på en 14.plass med 8 kamper igjen av sesongen, 5 poeng ned til Palermo på direkte nedrykk. Det som er vel så bekymringsverdig er at samtlige seks lag som ligger bak på tabellen kan vise til en bedre form i 2016. I tillegg inneholder terminlisten fortsatt tøffe oppgjør mot Napoli og Roma i tillegg til søndagens hjemmekamp mot Milan.

Bortkastet mulighet

Heller ikke Milan er inne i en spesielt god periode. Etter å ha startet det nye året på strålende vis med flere imponerende forestillinger har det gått tråere i de siste kampene og Mihajlovic har kun ledet laget til en trepoenger på de siste fem seriekampene. De to siste kampene har endt med poengdeling og problemene foran motstanderens mål har nok en gang blitt et tema på Milanello. Det som for to måneder siden så ut som en kamp om den siste Champions League-plassen har endt med et jag for å holde Sassuolo bak seg. Status per i dag er at det skiller 21 poeng opp til Juventus, 18 poeng til Napoli, det er 11 poeng opp til formsterke Roma på den siste Champions League-plassen og 6 poeng opp til Fiorentina og erkerival Inter. Mye skal gå galt for topplagene om serbiske Sinisa Mihajlovic klarer å lede Milan til noe mer enn en 4.plass og direkte plass inn i Europa League.

Sinisa Mihajlovic:

«Vi har forberedt oss så godt som vi har hatt muligheten til under landslagspausen. Vi drar til Bergamo for å vinne, men vi er klar over at det blir en tøff kamp. Vi har selvtillit og vi er klar over at vi må få frem gode prestasjoner i de åtte siste seriekampene i tillegg til finalen i Coppa Italia. Vår sesong er ikke over og det er vår plikt å forsøke å ta igjen de lagene over oss på tabellen. Vi må alle vise at vi er verdige denne stolte klubben, ingen får lov til å gi opp. Jeg husker godt det forrige oppgjøret før Atalanta. Vi spilte uavgjort i en kamp hvor vi fortjente å tape. Det er ingen enkle kamper i Serie A. Vi møter et lag som kjemper for tilværelsen og det er det verste tidspunktet å møte dem på. Motivasjon er en nøkkelfaktor og vi skylder klubben, fansen og oss selv å yte vårt beste. Det er også viktig å prestere godt i de resterende seriekampene for å være best mulig forberedt til finalen i mai.»

Tidligere Atalanta-spillere:

Riccardo Montolivo kom gjennom akademiet og forlot klubben til fordel for Fiorentina i 2005 mens Giacomo Bonaventura spilte for Atalanta mellom 2007-09 og 2010-14.

Tidligere Milan-spillere:

Gabriel Paletta er utlånt fra Milan til Atalanta denne sesongen.

Spillere som har representert begge klubbene:

Filippo Inzaghi, Roberto Donadoni, Demetrio Albertini, Maurizio Ganz, Christian Vieri, Gianluigi Lentini og Massimo Donati. 

Se opp for:

Marten De Roon. Den nederlandske midtbanekrigeren er uvurderlig i dette Atalanta-laget. Etter 5 år i den nederlandske Æresdivisjonen tok han turen til Bergamo-klubben i sommer og fikk en fast plass på laget fra første stund. De Roon er et typisk nederlandsk midtbaneanker som dekker store rom og er ivrig i taklingene, noe åtte gule kort i debutsesongen er et godt bevis på. Nederlenderen vil forsøke å rive i stykker Milans sentrale midtbaneduo og det er viktig at Montolivo og Bertolacci, om det er søndagens valgte spillere, flytter ballen raskt nok slik at ikke De Roon får bryte opp spillet og Atalanta kontrer Milan i senk.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

07.11.15 Milan-Atalanta 0-0

30.05.15 Atalanta-Milan 1-3

18.01.15 Milan Atalanta 0-1

11.05.14 Atalanta-Milan 2-1

06.01.14 Milan-Atalanta 3-0

Forventede lagoppstillinger:

Atalanta (4-3-3):

Sportiello; Masiello, Paletta, Toloi, Drame; Kurtic, De Roon, cigarini; Diamanti, Pinilla, Gomez

Utilgjengelige spillere; Carmona er skadet.

Milan (4-4-2):

Donnarumma; Abate, Zapata, Romagnoli, Antonelli; Honda, Montolivo, Bertolacci, Bonaventura; Adriano, Bacca

Utilgjengelige spillere: Alex, Kucka og Niang er alle skadet.

Odds fra norsk tipping:

H: 2.85, U: 3.05, B: 2.20

1 visninger0 kommentarer

Comentários


bottom of page