top of page

Før kamp: Atalanta-Milan


Etter det pinlige tapet i cupfinalen drar Milan til Bergamo for å kjempe om en plass i Europa.

Hvor: Atleti Azzurri d´Italia

Når: Søndag 13. mai kl. 18.00 norsk tid

TV: Viasport 2

Ny solid sesong

Etter opprykket i 2011 etablerte Atalanta seg som en klubb midt på tabellen, gjerne et godt stykke unna den verste nedrykksstriden. Det gjorde de i fem strake sesonger, men da de for to år siden ansatte Gian Piero Gasperini som manager endret det seg.

I sin første sesong ledet italieneren klubben fra Bergamo til en knallsterk fjerdeplass, to plasseringer og 9 poeng foran Milan, og laget kvalifiserte seg direkte til Europa League. Som seg hør og bør forsvant noen av laget beste spillere til større klubber etter sesongen. Både Kessié og Conti tok turen til Milan, mens Gagliardini signerte for Inter. Til tross for det har Gasperini klart å sette sammen et nytt, slagkraftig mannskap som er med å kjemper hele veien inn også denne sesongen. I Europa League ble det et knepent tap mot Dortmund (4-3), mens de i Coppa Italia måtte gi tapt for mestrene fra Juventus i semifinalen (1-0). I ligaen er de fortsatt med å kjemper og to runder før slutt er Atalanta kun 1 poeng bak Milan, men siden Juventus vant Coppa Italia gir 7.plassen også Europa League. Søndagens kamp i Bergamo er derfor usedvanlig viktig for begge lag, da Fiorentina er på skuddhold.

Vertene går inn i denne kampen i en relativt fin form og er uten tap på sine seks siste kamper. Det forrige tapet kom hjemme mot Sampdoria for en drøy måned siden.

Milan er den siste topp 6-kampen de har igjen og på de foregående 11 kampene står laget med 2-4-5. Seirene har kommet borte mot Milan og Roma, mens de har spilt uavgjort mot både  Inter,  Juventus og Lazio hjemme, samt spilt uavgjort mot sistnevnte på Olimpico. Hjemme har de 9-5-4 før årets siste kamp i Bergamo, og de ønsker nok sterkt å komme opp i tosifret antall hjemmeseire slik som i fjor (12). I tillegg er det få ting for La Dea som smaker bedre enn en seier mot sine naboer. Atalanta har også et godt tak på Milan og står med fem strake uten tap i seriesammenheng (2-3-0).

Gian Piero Gasperini har et sterkt mannskap å velge i, men må klare seg uten stortalentet Melegoni. I tillegg er det usikkerhet rundt Petagna, Spinazzola og Rizzo, men alle tre kan bli klare til oppgjøret.

Kampen om Europa

Milan gikk på en skikkelig smell i cupfinalen på torsdag da Juventus vant hele 4-0 etter flere svake inngripener av sisteskansen Gianluigi Donnarumma. Håpet om å kvalifisere seg for Europa gjennom Coppa Italia ble effektivt hvisket bort av den gamle dame, og nå er det seriespillet som gjelder. Milan er i skrivende stund nummer 6 og har den nest siste Europa League-plassen. Søndagens verter er et poeng bak og en seier i Bergamo betyr at ikke lenger Atalanta kan ta igjen Milan, og det er da kun Fiorentina som kan stelle i stand trøbbel i siste serierunde dersom de gjør jobben hjemme mot nedrykkstruede Cagliari. Gjør de det, samtidig som Milan taper mot Atalanta, vil de komme til San Siro i siste serierunde og det verst tenkelige scenarioet som vil holde Milan hjemme hver torsdag kveld til høsten vil være høyst sannsynlig.

Det er en uke frem i tid og mye kan skje på veien, men faktum er at Milan er i relativt god form. Ser man bort de to nederlagene mot Juventus (serie og cup) og Arsenal (Europa League), er det kun Benevento som har slått Milan siden Atalanta var på besøk i Milano lille julaften i fjor. De to førstnevnte har vist at de er vesentlig bedre enn hva Milan er og å tape mot dem er nesten som seg hør og bør, mens det er litt typisk at når lille Benevento først skal ta en borteseier i Serie A, i sin første sesong på toppnivå noensinne, skal den komme mot Milan på San Siro. Slik er det bare.

På fremmed gress har Milan vaklet hele sesongen og står med 8-4-6, men det er ikke spesielt mye svakere enn hva som er levert på San Siro (9-5-4). Bortekampene har også bydd på langt flere scoringer enn hva som er tilfellet på eget gress, og når det gjenstår en kamp hjemme og borte er fasiten 20 scoringer og pluss 5 i målforskjell på San Siro. Til sammenligning er det scoret 30 mål borte med samme antall plussmål. At lag kommer til San Siro for å legge seg bakpå trenger ikke å være en myte. Formen på bortebane er ganske god og det er kun blitt ett tap på de ni siste kampene (Juventus), men etter tapet mot sistnevnte i cupfinalen kan ha hatt noe å si for troen og moralen i spillergruppen.

Det er ingenting nytt å melde om fravær for Gennaro Gattuso og Andrea Conti er fortsatt ute. Lucas Biglia var tilbake på benken i cupfinalen og kan få spilletid her.

Tidligere Milan-spillere:

Andrea Petagna, Bryan Cristante, Luca Vido og Matteo Pessina har alle spilt for Milan tidligere. De to sistnevnte hadde aldri spilt for A-laget før de i sommer ble solgt til Atalanta.

Tidligere Atalanta-spillere:

Gabriel Paletta, Riccardo Montolivo, Andrea Conti og Frank Kessié har alle en fortid hos Bergamo-klubben. De to sistnevnte kom til Milan før inneværende sesong.

Spillere som har representert begge klubbene:

Filippo Inzaghi, Roberto Donadoni, Demetrio Albertini, Maurizio Ganz, Christian Vieri, Gianluigi Lentini og Massimo Donati. 

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

23.12.17 Milan-Atalanta 0-2

13.05.17 Atalanta-Milan 1-1

17.12.16 Milan-Atalanta 0-0

03.04.16 Atalanta-Milan 2-1

07.11.15 Milan-Atalanta 0-0

Forventede lagoppstillinger:

Atalanta (3-4-1-2):

Berisha;Toloi, Caldera, Massiello; Castagne, De Roon, Freuler, Gosens; Cristante; Barrow, Gomez

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Calabria, Bonucci, Romagnoli, Rodriguez; Kessié, Locatelli, Bonaventura, Suso, Cutrone, Calhanoglu

Odds fra Betsson:

H: 1.90 U: 3.50 B: 4.15

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page