top of page

Før kamp: Atalanta-Milan


Milan jakter den første seieren i Bergamo på fire år.

Hvor: Stadi Atleti Azzurri d´Italia, Bergamo

Når: Lørdag 16. februar kl. 20.30 norsk tid

TV: Strive

Formsterke verter

Sesongen startet ikke så bra for Atalanta og mange regnet med at de nå ville få en dupp etter flere sesonger med uhyre sterke prestasjoner, men fra midten av oktober har Bergamo-klubben kun tapt to kamper (Napoli & Genoa) og levert flere enorme prestasjoner. Her kan seier mot Lazio, poeng i ligaen og avansement i cupen mot Juventus, poeng mot Roma og nedsablinger av både Sassuolo (2-6) og Frosinone (0-5) nevnes. Atalanta ser nok en gang ut til å bli et lag å regne med, og før den 24. serierunden er de kun poenget bak Milan.

Atalanta har et godt tak på Milan på hjemmebane, men denne sesongen er det først og fremst på fremmed gress at La Dea har vist sin styrke. I Bergamo har det blitt 5-3-3, men de er i det minste ubeseiret på sine siste fire.

I januar fikk Donadoni inn midtstopperen Roger Ibanez, mens Rigoni forsvant tilbake til Zenit. Ellers ble overgangsvinduet til å sende overflødige spillere ut på lån.

Gian Piero Gasperini har fortsatt en bred og sterk tropp å velge i, og til denne kampen er det kun Varnier og Djimsiti som er ute av spill.

Jakten på Inter

Som Atalanta er Milan i god form og kommer rett fra en overbevisende triumf hjemme mot Cagliari (3-0). Forut har det blitt poeng både mot Roma (1-1) og Napoli (0-), avansement i cupen samt en trepoenger borte mot Genoa. Den sterke formen gjør at Milan innehar den viktige fjerdeplassen, men luken ned til Atalanta er kun på et poeng. Bak lørdagens verter lurer både Roma og Lazio, mens Inter ligger på tredjeplass kun fire poeng foran.

Milan har tradisjonelt sett slitt i Bergamo, men Gattuso sine gutter har brukbare 3-6-2 på bortebane og er ubeseiret på de seks siste. Det har dog blitt fire poengdelinger, men ett poeng borte mot Atalanta ville ikke vært noen krise.

Skadesituasjonen er status quo og listen inneholder fortsatt Caldara, Zapata, Strinic og Bonaventura.

Tidligere Milan-spillere:

Mario Pasalic og Matteo Pessina har begge en fortid i Milan. Førstnevnte var en del av Montella sin tropp for to år siden, mens Pessina forlot klubben i fjor uten spilletid for A-laget.

Tidligere Atalanta-spillere:

Mattia Caldara, Riccardo Montolivo, Andrea Conti og Frank Kessié har alle en fortid hos Bergamo-klubben.

Spillere som har representert begge klubbene:

Filippo Inzaghi, Roberto Donadoni, Demetrio Albertini, Maurizio Ganz, Christian Vieri, Gianluigi Lentini, Massimo Donati, Andrea Petagna, Bryan Cristante, Luca Vido, Gabriel Paletta og Alberto Paloschi har tidligere ikledd seg begge lagenes drakt.  

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

23.09.18 Milan-Atalanta 2-2

13.05.18 Atalanta-Milan 1-1

23.12.17 Milan-Atalanta 0-2

13.05.17 Atalanta-Milan 1-1

17.12.16 Milan-Atalanta 0-0

03.04.16 Atalanta-Milan 2-1

Forventede lagoppstillinger:

Atalanta (3-4-1-2):

Berisha; Toloi, Palomino, Mancini; Hateboer, De Roon, Freuler Castagne; Gomez; Zapata, Ilicic

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Calabria, Musacchio, Romagnoli, Rodriguez; Kessié, Biglia, Paqueta; Suso, Piatek, Calhanoglu

Odds fra Betsson:

H: 2.04 U: 3.40 B: 3.70

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page