top of page

«Føler støtten fra presidenten»


Manager Sinisa Mihajovic hadde med seg veterankeeper Christian Abbiati og stopperen Philippe Mexes til pressekonferansen før cup-kampen mot Crotone. Les hva som ble sagt her!

Sinisa Mihajlovic:

«Den italienske cupen er et av våre mål denne sesongen. Vi vil prøve å ta hjem tittelen, men det kommer til å bli en tøff kamp i morgen. I disse kampene må man gi alle spillerne et lite løft. Spillerne må forstå hvor viktig denne kampen er. Crotone er et godt lag. Vi må ikke ta lett på oppgaven, og det må våre spillere forstå. Milan er forpliktet til å komme langt i denne turneringen. Hvis vi spiller slik vi kan er vi i stand til å slå hvem som helst. Vi måtte vise stabilitet i våre kamper, og etter nederlaget mot Napoli gjorde vi nettopp det.»

Treneren ville ikke si for mye om tirsdagens laguttak.

«Vi kommer definitivt til å stille med et slagkraftig mannskap, men vi må se an formen på de som startet mot Sampdoria. Jeg ønsker å vinne cupen og i tillegg kvalifisere oss til Champions League, men jeg ønsker ikke å velge det ene fremfor det andre. Vi må alle gjøre jobben vår, og alle spillerne mine ønsker å prestere ute på banen. Det er viktig at vi tar fatt på oppgaven med den riktige innstillingen.»

At M´baye Niang er en av de elleve utvalgte virker dog ganske sikkert.

«Niang kan bekle alle rollene i angrepet vårt, både som ving, midtspiss eller som en «second striker». De som spiller bredt må ofre mer, men det kan fungere. Vi må se hvem vi har tilgjengelige, men Niang gir laget kvalitet uansett hvilken posisjon han spiller i. «

Mihajlovic avslørte at spillerne var litt skuffet over at presidenten allikevel ikke var til stede under lørdagens kamp.

«Jeg pratet med presidenten i går, og han ønsket å gratulere oss. Vi føler en enorm støtte fra Berlusconi selv om han ikke fysisk er tilstede. Jeg følte med spillerne fordi de ønsket virkelig å gjøre det godt foran øynene til presidenten, men det kommer selvfølgelig mange andre kamper hvor de får muligheten til det. Berlusconi er selve definisjonen på Milan og ingen elsker klubbfargene mer enn han. Når jeg møter presidenten prater vi mye om fotball, og noen ganger har vi det samme synet på det. Andre ganger er vi uenige. Han forstår at det er mitt ansvar.»

Manageren snakket om viktigheten av ha den riktige innstillingen hver eneste kamp.

«Det hjelper alltid å vinne, for det fra seiere man kan skape en vinner-mentalitet i en gruppe. Når du vinner et trofe kan man se tilbake på det med stolthet og gode minner. Vi har vist den gode holdningen vår i flere kamper, men ikke alltid i 90 minutter. Vi manglet det for eksempel i andre omgang mot Udinese og Genoa. Det har vært flere kamper som vi har vunnet uten at jeg har vært fornøyd med det gutta har vist ute på banen.»

«Vi må alltid følge med på prestasjonene våre, fordi vi er nødt til å passe på at vi viser den riktige innstillingen. Hver kamp lever selvfølgelig sitt eget liv, men målet er å levere gode prestasjoner hver eneste kamp. Etter kampen mot Napoli har vi tatt flere skritt i riktig retning. Når vi har spilt ferdig første halvdel av sesongen må vi gjøre opp regnskapet å se hvor vi står.»

Om ikke mange ukene innrømmer serberen at han kan støte på et lite luksusproblem når han skal ta ut laget.

«Om noen få uker vil Balotelli være tilbake. I tillegg gjør Adriano det godt når han får sjansen, så vi har flere forskjellige muligheter i angrep. Alle angrepsspillerne våre må være klare for oppgaven uavhengig om de er på benken eller starter kamper.»

Crotone´s manager Ivan Juric har flere sesonger bak seg for Genoa i Serie A, men kanskje ikke spilleren som Mihajlovic husker best.

«Jeg kan ikke huske om jeg møtte Juric som spiller, men jeg vet at han hadde karakter når han var aktiv, og det har blitt videreført til laget hans. Han er en god trener og har hatt en strålende lærer i Gasperini.»

Christian Abbiati:

«Cupen er en turnering for hele Italia, og det er veldig hyggelig å vinne den. Vi må gjøre vårt beste i kampen. Donnarumma? Han kan være Milans fremtid. Han er bare 16 år og har allerede en rekke kvaliteter, og han vil kun bli bedre i tiden som kommer. For min egen del tenker jeg ikke lengre enn til sesongslutt. Jeg har det fint for øyeblikket. Vi trener bedre under Mihajlovic. Vi trener med mer tempo, og treneren ser aldri på spillerens navn eller meritter når han tar ut laget. På lørdag satt jeg virkelig pris på hvordan Niang og Adriano feiret scoringer med hele benken.»

Philippe Mexes:

«Niang er veldig talentfull, men han kan jobbe mer med lagspillet sitt. Jeg er glad for hvordan han presterer og håper han kan fortsette med det i fremtiden. Vi har lagt to vanskelige sesonger bak oss og det er ikke enkelt å finne tilbake til det riktige sporet. Nå er vi langt mer avslappet og rolige enn vi har vært, fordi vi vet at vi gjør ting slik vi burde og tar steg i riktig retning.»

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page