top of page

En usikker fremtid i møte


Flere profiler kjemper for forlenget tillit i Milan.

En mercato er avsluttet og sesongen er godt i gang. Flere spillere har gått ut og inn av portene på Milanello i sommer, og troppen ser langt mer balansert ut enn tidligere. Gennaro Gattuso har gode valgmuligheter i flere posisjoner, men det er nok noen spillere som legge inn et høygir gjennom sesongen. Ved utgangen av 2018/19 er det nemlig flere spillere som vil være uten kontrakt, og det er langt i fra gitt at noen vil få forlengede avtaler utover inneværende sesong.

Ignazio Abate er spilleren med lengst fartstid i troppen. 31-åringen er oppfostret i klubbens akademi, men måtte flytte på seg for å få spilletid på det høyeste nivået. Til sommeren er det 10 år siden han vendte tilbake til Milan og backen stor bokført med nesten 300 tellende kamper for Rossoneri. I følge ryktebørsen var Abate nær ved å forlate Milan i sommer, men på grunn av situasjonen rundt Andrea Conti ønsket klubben å beholde veteranen en sesong til. Han er i utgangspunktet et tredjevalg bak Davide Calabria og nevnte Conti, og det vil være svært overraskende dersom Milan forlenger kontrakten til den lojale lysluggen.

Riccardo Montolivo er en av troppens mest erfarne spillere, og har spilt for Milan siden 2012 da han ankom fra Fiorentina. Han overtok kapteinsbindet da Massimo Ambrosini dro motsatt vei et år senere, men ble fratatt bindet da Leonardo Bonucci ble hentet inn i fjor. Da midtstopperen forsvant tilbake i Juventus i sommer gikk bindet til Alessio Romagnoli, og Monty har neppe en fremtid i klubben. 33-åringen har spilt nesten 500 Serie A-kamper for Atalanta, Fiorentina og Milan, men har en bråte med spillere foran seg i køen.

Cristian Zapata ankom fra Villareal samtidig med Montolivo, og har vært en trofast bidragsyter i flere sesonger uten at colombianeren har vært et førstevalg i midtforsvaret. Det blir neppe mange flere kamper for Rossoneri enn de 128 han allerede har, men 31-åringen vil for alltid bli husket som en kompromissløs midtstopper og den herlige overtidsscoringen i Derby della Madonnina for et par sesonger siden. En kontraktsforlengelse vil dog ikke overraske dersom han er villig til å inneha rollen som 3-4. valg.

Det var knyttet store forventninger til Andrea Bertolacci da Milan klasket € 20 millioner på bordet og hentet midtbanespilleren fra Roma, men hyppige skader ødela hans to første sesonger i Milan. I fjor ble han lånt ut til Genoa hvor han unngikk skader og fikk rikelig med spilletid. Gennaro Gattuso ble så overbevist gjennom sommeren pre-season at han heller sendte lovende Manuel Locatelli på dør, og det kan godt tenkes at Bertolacci signerer en ny avtale med klubben dersom han holder seg skadefri.

Jose Mauri slo gjennom i Parma, men da den tradisjonsrike klubben gikk konkurs i 2015 snappet Milan opp den unge argentineren.  Det ble begrenset med spilletid gjennom de to første sesongne og fjorårssesongen ble tilbrakt hos Empoli. 22-åringen har utvilsomt et talent, men det virker ikke som om Gennaro Gattuso har noe særlig troen på midtbanespilleren.

I tillegg er Gonzalo Higuain og Tiemoue Bakayoko på låneavtaler ut sesongen. Begge kan signeres neste sommer, men så langt er det kun førstnenevnte som har vist seg frem fra en positiv side.

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page