top of page

Donnarumma til Frankrike?


Italias landslagstrener Antonio Conte vurderer å ta med det 17 år gamle fenomenet Gianluigi Donnarumma til sommerens EM-sluttspill i Frankrike. 

Gianluigi Buffon er Italias soleklare førstevalg mellom stengene og gjør seg klar for sitt fjerde og siste EM-sluttspill som landets førstevalg (Skadet like før EM 2000). På benkens ytterste sete sitter PSG´s andrekeeper Salvatore Sirigu, men her begynner det å bli interessant.

Genoa-keeper Mattia Perin har vært med i de fleste troppene og det var ventet at han ville være med til Frankrike som tredjevalg, men han har nå pådratt seg en kneskade og blir neppe med til EM.

Gianluigi Donnarumma, landets største keepertalent og Milans førstevalg mellom stengene, skal være «mannen» som er nærmest en plass i troppen og Italias keepertrener Gianluca Spinelli har overvært Milans siste kamper.

På torsdag var også Antonio Conte tilstede på San Siro og han ble neppe skuffet over hva 17-åringen viste, spesielt på overtid da han reddet et poeng for Milan med en strålende redning.

Gianluigi Donnarumma tok over rollen som førstevalg da Diego Lopez ble skadet i fjor høst og har startet de siste 26 seriekampene for Milan. Så langt har det blitt 21 baklengs og 10 «clean sheets» for den unge målvakten.

Om Gianluigi Donnarumma debuterer for Italia før 17.06.2017 slår han Giuseppe Bergomi sin rekord fra 1982. Bergomi var 18 år og 113 dager da han debuterte for Italia.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page