top of page

Dette er Jørgen Strand LarsenMilans nye nordmann er et ubeskrevet blad for de fleste, og for å gi våre lesere et innblikk i hvem det er Milan har signert har vi pratet med flere som kjenner Jørgen Strand Larsen godt.

Den 17 år gamle haldenseren har spilt knappe to år i Sarpsborg 08, hvor han har scoret på bestilling for andrelaget og fått prøve seg på tampen av noen kamper for A-laget. Thomas Berntsen, sportsdirektør i Sarpsborg 08, beskriver Strand Larsen som en stille og rolig gutt, som er svært høflig og nesten litt forsiktig. Han er dog av typen som alltid har et smil på lur og har funnet sin plass i Sarp-garderoben på en svært god måte. Berntsen beskriver han videre som ydmyk og hardtarbeidende, og i løpet av sine år i blått og hvitt har Strand Larsen blitt en mann folk i klubben setter stor pris på.

Fotballekspert Joacim Jonsson drar frem Strand Larsens ydmykhet og mentalitet som hans kanskje fremste styrker, og viser til hvordan Milans nye unggutt har jobbet målrettet for å bli den spilleren han er i dag. Jonsson kan fortelle at Strand Larsen har stått opp før skolen for å løpe og trene styrke, jobbet svært hardt med fotballen og tatt tak i de områdene han trenger å forbedre. Det har ført til at han i dag har fått status som et av Norges største talenter, til tross for at han for bare tre år siden satt på benken for Østfolds kretslag i 14-årsklassen.

På banen er det fort å bite seg merke i Jørgen Strand Larsens fysikk. 17-åringen rager hele 195 centimeter over bakken, og ser ut til å være en solid duellspiller, men skal vi tro Berntsen er det ikke først og fremst der spissen har sin styrke. Han beskrives som en fremragende målscorer, som er ekstrem på å posisjonere seg i boksen. Dette kommer av en svært god spilleforståelse, og Thomas Berntsen mener Strand Larsen kan sammenlignes med Tore André Flo. Til tross for at de begge er godt over 1.90 høye så er de ikke spesielt sterke i luftrommet, men spiller heller på sin forståelse for spillet og tekniske ferdigheter med ball i ballen.

Joacim Jonsson påpeker også Strand Larsens ferdigheter som målscorer, og kaller 17-åringen en av Norges beste avsluttere. Ifølge Jonsson, som har fulgt Strand Larsen tett i lengre tid, har spissen tatt store steg de siste årene. Han har blitt langt dyktigere feilvendt, og bruker nå fysikken sin på en god måte. Også Jonsson drar frem evnen til å posisjonere seg i boks og beskriver Strand Larsen som en smart spiller, som vet å utnytte sine styrker.

Ønsket av mange

Sarpsborgs sportsdirektør, Thomas Berntsen, vet ikke hvor lenge Milan har fulgt Strand Larsen før han nå ble signert, men meddeler at forhandlingene har pågått i om lag en måneds tid. Det har dog vært stor interesse for spissen siden han herjet under en U-landslagsturnering på La Manga i januar, og Sarpsborg har ifølge Berntsen fått flere bud på 17-åringen fra klubber i de største ligaene i Europa. De har dog ikke kommet til enighet med noen før man nå ble enige med Milan om en låneavtale med opsjon på kjøp.

Dette er en avtale både spiller og klubb er fornøyd med, og den sportslige ambisjonen for begge parter er at Strand Larsen skal prestere såpass godt at Milan velger å benytte seg av klausulen. Berntsen beskriver avtalen som en morsom mulighet for både klubben og for Strand Larsen selv, og ser svært lyst på mulighetene for Sarpsborgs spissjuvel. Berntsen beskrev situasjonen på følgende måte: ”Det verste som kan skje er at han kommer tilbake om 1 år med ei smellvakker italiensk dame etter å ha spilt for et av de største lagene i verden.” Under Gattuso skal Strand Larsen ha gode utviklingsmuligheter i Milan, og forhåpentligvis kan han følge i fotsporene til mannen han skal erstatte. Patrick Cutrone ble tidligere i sommer hentet permanent opp på A-laget og har imponert voldsomt så langt. Dermed ligger veien åpen for Strand Larsen på primavera, og om ett år eller to håper vi at han kan ta steget opp på A-laget. Vi skal følge med nordmannen gjennom sesongen og ønsker ham lykke til i sin første sesong i Milan.

6 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page