top of page

De Sciglio støtter sportsprosjekt


Mattia De Sciglio var lørdag morgen på Vismara, basen til Milans ungdomsavdeling, for lanseringen av klubbens siste sportsbaserte prosjekt «Sport esclusivamente per tutti» (sport ekslusivt for alle). Les mer prosjektet her. 

Forsvarsspilleren kom sammen med sjefen for ungdomsutvikling i klubben, Filippo Galli, til en åpen dag organisert med «Don Gnocchi Foundation» (en veldedig organisasjon) som gav de unge barna som var tilstede en sjanse til å delta i forskjellige idretter som blant annet basketball, dansing, fekting og fotball. Det ble også organisert kamper i fotball og basket mellom det italienske OL-laget i paralympics og en blanding av friske og funksjonshemmede barn fra Milano.

«Sport esclusivamente per tutti» ble opprettet av «Don Gnocchi Foundation» sammen med Paralympics-laget, og med støtte fra Milan Foundation ble det gjort mulig å gjennomføre prosjektet. Det ble også støttet av byen Milano og flere lokale skolenettverk.

Det er planlagt å gjennomføre to treninger i uken for barn i byen mellom 6-17 år og målet er å hjelpe barn som ikke er fysisk funksjonelle til å få selvtillit og mestringsfølelse i idrett. Til sommeren er det i tillegg planlagt en ukes idrettsleir for unge dysfunksjonelle barn.

Generalsekretær i Milan Foundation, Rocco Giorgianni, hadde følgende å si om tiltaket:

«Vi er glade for å jobbe side om side med Don Gnocchi Foundation og Paralympics-avdelingen. Vi ønsker å vise at idrett aldri skal være et hinder for unge barn, men heller en mulighet til å uttrykke seg og å utvikle et talent for hvert enkelt barn.»

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page