top of page

De Sciglio: Nå går vi for Champions League


Grunnlaget for de neste 15 årene er lagt ifølge Mattia De Sciglio, som roser ungdommen i dagens Milan.

Mye takket være Vincenzo Montellas tro på de yngre spillerne i klubben avslutter Milan året kun to poeng bak Napoli som ligger på den siste CL -plassen (Milan har en kamp tilgode), og som vinnere av Supercoppa – klubbens første trofé siden 2011. En av de «gamle» blant de unge i troppen, 24 år gamle Mattia De Sciglio, har vært i Milan sammenhengende siden han var 9 år gammel og ble selv hyllet som «fremtiden» for noen år tilbake. Ung og italiensk, slik Berlusconi ønsker det. Selv om karrièren hans i rødt og sort ikke alltid har gått på skinner har han likevel blitt i klubben og aldri skiftet beite, akkurat som Maldini og Baresi i sin tid. Nå har han fått noen år på seg og i tillegg til at han gjør sine egne saker bra er han vitne til at ungdomsatsingen han selv var en del av virkelig er i ferd med å blomstre i den røde delen av Milano.

– Supercoppa-tittelen var spesiell.  Det var det første trofeet i karrièren for mange av oss. Det var en seier vi kjemper hardt for og derfor smakte den ekstra godt, sier han om seieren over Juventus i Doha, lille julaften.

– Jeg vil gjerne bli kaptein. Jeg har allerede båret kapteinsbindet for ungdomslagene og det er noe vakkert og ansvarsfullt med det, sier han til Gazzetta dello Sport.

– Jeg er fortsatt ung, men når jeg ser Donnarumma og Locatelli som er seks-syv år yngre enn meg – wow! Donnarumma har vært fantastisk og opprettholder balansen slik at han ikke mister fokus.

– Til  å være 18 år gammel gjør Locatelli det veldig bra. Det er leit med Calabria som er ute i tre måneder, men jeg vil berømme ham også.

– Nå er vi en fin gruppe med unge italiener, men ikke bare italienere. Det er noe vakkert og veldig spesielt, selv når man ser til andre lag. Med spillere på denne alderen har klubben grunnlaget for de neste 15 årene, kanskje til og med lengre. Nå går vi for Champions League, avslutter den italienske landslagspilleren.

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page