top of page

Berlusconi vil fortsatt være hovedaksjonærSilvio Berlusconi vil ikke lenger være enerådig eier av Milan, men han vil fortsette som hovedaksjonær. Bee Taechaubol og Berlusconi skal i følge rapportene ha blitt muntlig enige lørdag.

Saken er hentet fra rossoneriblog.com.

Taechaubol og Berlusconi møttes i går, Lørdag, og det var ventet at den thailandske forretningsmannen ville kjøpe mellom 51 og 60 % av aksjene i Milan, men det viser seg at den nåværende president Berlusconi vil beholde 51 % eller mer. Dette gjør Taechaubol og hans følge til minioritetsholdere.

I en uttalelse fra Berlusconis Fininvest, det nåværende eierselskapet av Milan, bekrefter de ryktene: «Møtet med Taechaubol var positivt. Bee og Silvio diskuterte sentrale tema rundt fremtiden til klubben, for eksempel verdsetting og markedsføring av merkevaren Milan i det asiatiske markedet, hvor det er store muligheter for å tjene nok til at Milan igjen skal bli en hovedaktør i italiensk og europeisk fotball. Det forslåtte samarbeidet med Taechaubol, som fortsatt må bli definert i flerfoldige områder, involverer at de nye eierne vil overta en minioritetsandel av klubbens aksjer og klubben vil fortsatt vil fortsatt være under Berlusconis og Finivests kontroll.»

Taechaubol uttaler selv at “Nå forhandler vi med Fininvest for å kjøpe en del av Milan. Så snart avtalen er i boks vil vi brette opp ermene og starte å arbeide. Det å være en del av Milan er en ære, en drøm. Milan er ikke der de børe være. De bør kjempe i toppen av serie A og være en markant aktør i Mesterligaen. Våre finansielle partnere støtter oss opp fullt og helt.»

«Vi vil også takke Doyen Sports for deres støtte.» Gallini, som vil fortsette i sin rolle i det nye Milan, hadde et møte med Doyens Nelio Lucas lørdag ettermiddag. Det var også rapportert at Taechaubol og Maldini var på den samme restauranten, men dette var bare en tilfeldighet og Bee møtte han ikke.

Etter møtet snakket Berlusconi og Taechaubol med pressen. «Under dette møtet ble vi enige om å møtes igjen snart for å bli enige om detaljene i overtakelsen og om fremtiden til Milan» sa Berlusconi. «Jeg vil garantere Milans fans at klubbens fremtid vil bli like stor som klubbens fortid. Mr. Bee er en seriøs og pålitelig person som respekterte alle punktene i kontrakten. Vi har blitt venner og vi håper å oppnå resultater gjennom vår fortsatte gjennomgang av rapporten», fortsatte Berlusconi.

Taechaubol, som i følge Sky Italia vurderte å kjøpe Napoli før han gikk til Milan, fortalte: «Jeg vil bruke anledningen til å takke Presidenten (Berlusconi), dette er en stor ære. Vi må arbeide sammen rundt noen små detaljer. Det vil ta litt tid, men jeg håper vi vil hjelpe klubben videre sammen.»

Senere la han til: «Jeg håper å komme til en konklusjon snarest. Alt så langt ha gått veldig bra og jeg er beæret over at Presidenten har inkludert meg og latt meg ta del i transaksjonene og, så klart, bli en del av Milan. Det er noen punkter vi må utarbeide og noen flere detaljer vi må bli enige om.»

«Det faktum at Berlusconi vil fortsette som hovedeier vil jeg ikke kommentere. Det er en haug av juridiske- og finansielle forberedelser som må til for en transaksjon av denne størrelsen, men jeg har fått stor støtte både fra familien og fra fansen. Jeg takker alle sammen.»

«Paolo Maldini? Jeg har ikke snakket om han med noen. Tidligere har det svirret nyheter rundt temaet, men jeg har ikke bestemt meg for noenting rundt de fotballfaglige aspektene vedrørende det sportslige; om trener- og ledersiden vil bli den samme. Milan har kommet langt. Det er den største klubben og det største laget. Vi må vente og se.»

«Alle må bestemme sammen for fremtiden til klubben. Hvorfor AC Milan? Fordi det er det største laget.»

Bee ble intervjuet av Sky Italia: «Vi har kommet til enighet, men det er detaljer som må bli ferdigstilte. Vi jobber med å fikse alt og sluttføre avtalen. Vi har vært i kontakt i flere måneder og vi jobber kontinuerlig med å få til en avtale. Forhåpentligvis allerede innen få uker. 49- eller 51 %? Ingen kommentar.

«Hvorfor Milan? Fordi det er det beste laget, det mest prestisjetunge rundt om i verden. Målet? Å vinne. Vinne hva? Serie A og så Champions League. Barbara Berlusconi og Adriano Galliani? De er nøkkelpersoner. Berlusconi-familien har alltid vært, og vil fortsette å være, viktige.»

«Berlusconi? Han er en fortåelsesfull person. Jeg forstår hvor viktig dette er for han. Min favorittspiller i Milan-historien? Marco van Basten. Maldini? Ja, han også. Pris? 100 millioner euro? Jeg kan ikke kommentere.»

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page