top of page

Berlusconi: «Tre magiske tiår»


Silvio Berlusconi feirer i disse dager sine 30 år som klubbens øverste leder og planlegger å styre skuta i mange nye år.

Den omdiskuterte italieneren har til lørdag (20 februar) sittet som President i klubben i 30 år og gav i den forbindelse et lengre intervju til Gazzetta dello Sport.

«Vi startet med en 10-årsplan og dere kan selv se hvordan det har gått, vi har utrettet store ting. Det har vært 30 magiske år og vi har vunnet mer enn noen annen klubb og vi har over 363 millioner fans verden over.»

«All vår kjærlighet til klubben har betalt seg og fylt våre hjerter med glede.»

Presidenten avslørte hva slags summer som har blitt spyttet inn i klubben gjennom hans presidentverv.

«Våre investeringer gjennom disse 30 årene har vært på over €1.3 milliarder.»

Berlusconi har planene klare for helgens store feiring.

«Til lørdag vil vi feire denne merkedagen og jeg planlegger å spise lunsj sammen med A-laget på Milanello. Jeg vil benytte muligheten til å be Sinisa Mihajlovic om å vinne hver eneste kamp herfra og ut sesongen.»

Den tidligere statsministeren snakket om det potensielle salget av en aksjeandel av klubben.

«Jeg ønsker kun det beste for klubben min.»

«I moderne fotball er det kommet inn mange nye aktører med store ressurser, noe som gjør det vanskelig å forbli konkurransedyktige på det øverste nivået.»

«På grunn av det føler vi at klubben trenger frisk kapital og ny energi inn på eiersiden. Det er årsaken til at vi har startet forhandlinger med aktører som vi forventer å komme til enighet med.»

Presidenten fikk spørsmål om han vil sitte ved roret ut livet og svarte med godt humør.

«Vi får se hvordan de neste 30 årene går, så får vi ta det derfra.»

Det sitter flere blad Berlusconi i styrerommet som blant annet har behandlet utredelsen av en ny stadion.

«Marina (hans eldste datter, styreformann i Fininvest) har ikke bedt meg om å selge klubben. Hun har alltid bedt meg om å følge hjertet og det banker fremdeles hardt for Milan.»

«San Siro har en strålende historikk. Båndene og følelsene til banen, tribunene og «Curva sud» er sterke for enhver Milanista.»

Presidenten la ikke skjul på at en av de argeste konkurrentene har skaffet seg et fortrinn på de andre klubbene i landet.

«Det er et faktum at det i fremtiden vil være viktig å eie sin egen stadion, slik som det ofte er i andre deler av Europa. I Italia er det kun Juventus som har klart å gjennomføre dette per dags dato.»

«Ideene til Barbara rundt en egen stadion var helt riktige, dessverre gjorde flere faktorer det umulig å planlegge på det tidspunktet det ble utredet.»

«Inntil videre vil vi fortsette å spille på San Siro, fotballens egne «La Scala» (et av verdens mest berømte operahus som ligger i Milano).»

Det har vært spekulert i uenigheter mellom Adriano Galliani og Barbara Berlusconi (datter), men Presidenten hevder at det er som det skal være.

«Både Barbara og Adriano Galliani gjør kun det som er til det beste for klubben vår.»

«I motsetning til hva alderen hennes skulle tilsi tenker hun mer som en manager, mens Adriano på sin side er mer som en tilhenger av klubben.»

«Begge har rett og begge tar feil. Det er åpenbart at Europa League er innenfor rekkevidde, men det sier seg selv at vi ikke er fornøyd med å være utenfor Champions League.»

«I løpet av mitt liv som entreprenør, statsmann og sportsmann har jeg alltid fulgt en regel, sett alltid dine mål høyere enn hva som er fornuftig og enkelt å oppnå. Jeg har alltid nådd mine hårete mål.»

Milan har slitt de siste 2.5 årene, men Presidenten er klar på at en ny suksessfull epoke er på trappene.

«Det sier seg selv at man ikke kan vinne hver gang.»

«Når jeg kom til Milan var klubben inne i sin verste periode i historien. På de fem årene før jeg kom hadde de spilt to sesonger i Serie B og blitt nummer 14, 5 og 6 i Serie A.»

«I dag er det faktum at vi er nummer 6 sensasjonelt. Det virker rart for fansen siden vi har 20 topp 3-plasseringer de siste 30 årene.»

«På verdensbasis er Milan synonymt med stor suksess og jeg vil gjenta at vi har over 363 millioner fans.»

«Champions League er ikke så fjernt som mange tror. Jeg har vært opptatt på mange fronter med vanskelige og til dels smertefulle forpliktelser, men nå har jeg returnert til banen.»

«Vi jobber ikke bare for det som skjer i dag, men vi bygger et nytt lag for fremtiden. Vi er inne i en ny epoke med mange lovende unggutter og flere verdensklasse-spillere. Jeg er helt sikker på at vi vil komme tilbake dit vi hører hjemme.»

Ambisjonene rundt den gjeveste Europacupen er hvertfall i beste velgående hos den aldrende italieneren.

«Vi har spilt 8 Champions League-finaler siden jeg kom til klubben og i løpet av de neste 5 årene må vi ha nådd 10 finaler.»

«Coppa Italia er ikke nok til å redde sesongen, men det vil være viktig å heve det trofeet.  Det er alltid godt å vinne og det vil automatisk gi innpass til Europa League.»

Avslutningsvis kommenterte Berlusconi noen av spillerne.

«Boateng har kommet tilbake med et ekstremt ønske om å spille fotball igjen og han har gjort det godt så langt.»

«Balotelli er på vei tilbake etter ganske alvorlige problemer. Hvis han kan unngå de tingene som har skapt problemer tidligere kan ha bli en sterk bidragsyter. Jeg tror det var verdt risikoen.»

«Donnarumma er en av mange unge spillere fra akademiet vårt og jeg håper han blir her sammen med oss i 20 år.»

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page