Andrea Bertolacci


Bertolacci

Fakta:

Posisjon: Midtbane Født: 11.01.1991 Nasjon: Italia Høyde: 179 cm Vekt: 75 kg Draktnr.: 91 I klubben siden: 29.06.15 Kontrakt utløper: 30.06.19

Karriere: Andrea Bertolacci kom til verden på nyåret i 1991, og startet sin fotballkarriere i klubben som deler navn med hans fødeby, Roma. I Roma gikk han gradene gjennom klubbens ungdomsakademi og var lenge ansett som et av klubbens mest spennende prospekter. Det resulterte i hyppige opptredener for Italia på U-landslagsnivå, og totalt står Bertolacci med 22 kamper for Italia på ulike U-landslag. Det store gjennombruddet i hovedstadsklubben kom aldri, men etter to vellykkede sesonger på utlån hos Lecce så det ut til at han skulle få sjansen. Slik gikk det dog ikke, og samme sommer som han returnerte til Roma ble italieneren solgt til Genoa.

Roma solgte riktignok bare 50% av rettighetene, i bytte mot sameierettighetene til Panagiotis Tachtsidis. I Genoa fortsatte de gode prestasjonene fra utlånet, men det var først i 14/15-sesongen det virkelig ble fart på sakene for Bertolacci. Med seks mål og hele åtte målgivende ble 91-modellen en av seriens heteste navn og når sommeren kom valgte Roma å kjøpe tilbake eierrettighetene for Bertolacci, i en avtale verdt 8,5 millioner euro. En liten måned senere signerte romeren for Milan, da i en avtale verdt 20 millioner euro.

Oppholdet i Milan ble ikke som forventet og en sammensetning av skader, endringer og et underpresterende lag gjorde forholdene vanskelige for Bertolacci. I løpet av to sesonger mistet han halvparten av kampene grunnet ulike skader. Italieneren fikk aldri kontinuitet og jevnlig spilletid på grunn av alle avbrekkene, og sommeren 2017 ble partene enige om at noe måtte gjøres. Bertolacci dro på lån til gamleklubben Genoa hvor han fikk en hel sesong uten skadeavbrekk, og foran 18/19 stilte han på Milanello for å bevise at han var verdt de store summene Milan hadde lagt på bordet tre år tidligere.

Andrea Bertolacci har representert Italia på alle aldersbestemte landslag og fikk sin seniordebut av Antonio Conte i 2014, men på grunn av de hyppige skadene står han kun med 5 kamper for Azzurri.

Tidligere klubber: -2015: Roma 2010-2012: Lecce (Lån) 2012-2015: Genoa (Sameie) 2015-d.d: Milan 17/18 Genoa (lån)

Meritter:

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle