top of page

Amelia: Spillergruppen ønsket ikke å sparke SeedorfNår Clarence Seedorf fikk sparken på slutten av 2014-sesongen ble det begrunnet med misnøye i spillergruppen. Tidligere Milan-keeper Marco Amelia tilbakeviser nå de påstandene.

Amelia, som nylig har signert for Chelsea, har uttalt seg om sparkingen av Clarence Seedorf etter 2013/14-sesongen, og den tidligere Milan-keeperen går langt i å antyde at Seedorf ble sparket som en følge av uenigheter med styret. Den offisielle grunnen til sparkingen av Seedorf var at spillergruppen hadde utvist stor misnøye med nederlenderens lederstil, og at spesielt den italienske delen av spillergruppen skal ha hatt problemer med å samarbeide med den tidligere storspilleren. Amelia er også kjent med ryktene som skal ha det til at deler av spillergruppen skal ha krevd at Berlusconi sparket manageren, men 33-åringen tilbakeviser ryktene. Han uttaler videre at han og Kaká skal ha tatt det opp med spillergruppen, og at responsen fra spillerne skal ha vært at det ikke var noe sannhet i ryktene.

Etter en relativt beskjeden start på Sinisa Mihajlovics trenerkarriere har ryktene om en ny trenersparking begynt å versere, og i den anledning har Seedorfs prestasjoner som trener igjen blitt dratt frem i italienske medier. I Serie A leverte han solide 1.84 poeng i snitt, hvilket gjorde Milan til seriens tredje beste lag i hans periode som trener. Til sammenligning tok Milan 1.37 poeng i snitt under Inzaghi, mens de til nå har 1.44 poeng i snitt under Mihajlovic Det har i ettertid vært en del misnøye med sparkingen av Seedorf, og basert på poengsnittet burde nederlenderen muligens fått mer tid. I intervjuet kaller Marco Amelia avgjørelsen om å kvitte seg med Seedorf en stor tabbe, og han poengterer at Milan oppnådde en ny disiplin under den tidligere CL-vinnerens ledelse.

Det har tidligere blitt påstått at Seedorf ble sparket fordi han stilte krav om nye spillersigneringer og mer makt vedrørende sportslige avgjørelser. Dette, kombinert med et ønske om å ansette Inzaghi, ble av flere poengtert som en mulig årsak til at ledelsen ønsket å kvitte seg med Seedorf, og basert på Amelias uttalelser virker det å være en mer sannsynlig forklaring enn misnøye fra spillergruppen.

3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page