top of page

Amelia: «Donnarumma på alles lepper»


Marco Amelia hyller ungguttens holdninger og kan fortelle at Donnarumma blir snakket mye om i England.

Den 16 år gamle burvokteren har blitt et fast innslag hos Rossoneri denne sesongen og har gang på gang blitt sammenlignet med den aktive legenden Gianluigi Buffon.

Amelia, som i høst børstet støv av hanskene for for å fylle en plass på benken hos Chelsea da Courtois ble skadet, var en del av Milan-troppen fra 2010 til 2014 og snakket villig om hans unge landsmann til Milan Channel.

«I min siste sesong i Milan var Gigi bare et barn,» fortalte Amelia til kanalen.

«Han er fortsatt ung, men allerede den gang var fysikken meget imponerende og han hadde de riktige holdningene. Han har valgt sin egen vei og i år har han vist seg tilliten verdig.»

Marco Amelia skrøt veldig av ungguttens voksne væremåte.

«Det finnes mange unge spillere med fysikken i orden, men holdningene og personaliteten skiller han fra mange andre. Når du snakker med Gigi virker det som han er 25-30 år, men faktum er at gutten enda ikke har fylt 16 år.»

«Hvordan han kan forbedre seg? Frem til nå er det vel bare frisparket til Domenico Berardi han har dummet seg litt ut på. Det er riktignok slike ting som skjer. Nå flyter han på en bølge av entusiasme og det gjør det mye enklere.»

33-årigen advarer mot neste sesong for Milans sisteskanse.

«Neste år må han bekrefte sin posisjon, og det er ofte utfordrende. Jeg tror ikke det går til hodet på gutten, men mitt råd er å bevare den gode innstillingen og holdningene han viser i år.»

Mannen med 9 landskamper for Italia bekreftet det som mange Milanistas frykter, nemlig at de fleste kjenner til Gigi`s store potensiale.

«Han blir snakket mye om i utlandet. Her i London snakker omtrent alle speidere og trenere om hans unge alder og solide prestasjoner.»

«Donnarumma blir tett fulgt av mange klubber, men jeg er helt sikker på at Milan vil gjøre det de kan for å beholde han fordi klubben trenger spillere som blir i Milan-trøyen i mange år.»

1 visninger0 kommentarer

Comentarios


bottom of page