top of page

Abate: «Bruker seieren til å ta nye steg»


Ignazio Abate gjestet klubbens offisielle TV-kanal onsdag kveld og snakket om både fortiden og fremtiden. 

Spillerne er tilbake på feltet etter juleferie og allerede til helgen braker det løs når Cagliari gjester San Siro. Vikarierende kaptein Ignazio Abate tok en pause fra forberedelsene da han onsdag kveld var gjest hos Milan-Channel.

Abate benyttet muligheten til å takke noen av hans tidligere managere.

«Jeg vil alltid være takknemlig for Leonardo, som var den første manageren som plasserte meg på høyre-backen og han viste meg stor tiltro. Jeg vil også benytte anledningen til å takke Sinisa Mihajlovic, for seieren i Supercoppa Italia tilhører ham også. Jeg ønsker ham alt godt fordi han er en strålende person som gav alt han hadde for dette laget. Han hadde en positiv innflytelse, spesielt på et personlig nivå.»

Høyrebacken bærer kapteinsbindet i Riccardo Montolivo sitt skadefravær, et fravær som kan vare ut sesongen.

«Når vi stod og ventet på å få medaljene våre var min første tanke å gi kapteinsbindet til Riccardo. Vi har gjennomgått mye sammen, men nå var tiden moden for å feire side om side. Når ting ikke går som man ønsker er det helt normalt at de mer rutinerte spillerne får mest pepper.»

Hele Milan-familien fikk en positiv opplevelse gjennom seieren i Supercupen.

«Før kampen minnet jeg mine lagkamerater på cupfinalen i vår. Denne gangen fortjente vi å vinne, spesielt med tanke på at vi kom tilbake etter å ha havnet under tidlig i kampen.»

Forrige pokalen Milan vant var samme cup for fem år siden.

«Disse kampene var helt forskjellige. Den gang var vi et mesterlag med en rekke store spillere. I år vant vi mot alle odds og det smaker faktisk bedre.»

Flere spillere har skrytt av de sterke båndene i spillergruppen.

«Jack er helt klart en av våre ledere, men det viktigste er at gruppen har blitt sterkere gjennom sesongen. Laget er en fin blanding av unge talenter og mange italienere. Deres ydmykhet har overrasket meg, men det er viktig at vi ikke legger for mye press på deres skuldre. Manageren gjør en viktig jobb med å unngå nettopp dette.»

«Suso er en annen spiller som har overrasket oss mye. Han har vist enorm styrke etter å ha kommet tilbake fra utlånet hos Genoa og han er en viktig spiller for oss. Han må fortsette å jobbe, akkurat som oss andre. Det er hyggelig med komplimenter, men vi må fortsette å vise oss frem fra vår beste side.»

Søndag kveld er Serie A tilbake for første gang siden midten av desember.

«Vi må bruke feiringen i Doha til å fortsette å gjøre jobben i fremtiden. Vårt fokus er nå på serien, for det er alltid vanskelig å komme tilbake etter en pause uansett hvem du møter. 

Milan har en litt annen tilnærming til kampene denne sesongen.

«Vi har gjort en god sesong så langt og spiller med mer frihet enn tidligere, noe som gjør det enklere å spille offensiv fotball. Vi forsøker alltid å dominere kampene og beholde ballen. Jeg syns vi tar nye steg hver uke.»

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

留言


bottom of page