top of page

å kjøre berg og dalbane med milan


Som jo alle vet, så klarte Milan, på dramatisk vis, å kjempe seg til den intenst ettertraktede CL-plassen. Men de siste ukene bød på en emosjonell berg og dalbane av episke proporsjoner.


For min del startet det med tapet mot Sassuolo, der undertegnede, det gjenstående kampprogrammet tatt i betraktning, omtrent gav opp håpet om CL-plass. Den skjebnen trodde jeg ble forseglet for godt etter det taktiske selvmordet Pioli presterte borte mot Lazio. Men Milan slo tilbake med seier mot Benevento, og deretter en alt for lenge etterlengtet seier borte mot Juve. Etter brakseieren borte mot Torino, skulle vi bare surfe inn CL hjemme mot et Cagliari som hadde så lite å spille for at de omtrent spilte kampen med en halv promille. Men slik ble det ikke. Cagliari løp mer, taklet hardere, og hadde sjefen Godin til å stenge de bakre rekker. Milanfans verden over gikk inn i mainatten sikre på at vi kunne se langt etter CL og oppgradert satsing fra og med neste sesong. Siste kamp var nemlig mot Atalanta, som vi har vært bortimot sjanseløse mot de siste sesongene.


Men Pioli hadde lært leksen etter tapet mot Lazio, og Milan viste seg fra sin mest disiplinerte og kyniske side. Kessié var nok en gang konge på midtbanen, og satte iskaldt to straffer og kvalifiseringen til CL var endelig et faktum. Vi var i ekstase!


Men den emosjonelle berg og dalbanen stanset ikke der. Ikke før var CL sikret så forsvant Donnarumma ut døren for aldri mer å se seg tilbake. Og vi som trodde at med CL spill ville en ny kontrakt bare være en formalitet. En stor nedtur for oss alle, både symbolsk og sportslig.


Så hvor går nå veien videre? Milan går en spennende sommer i møte, der vi nok en gang må være treffsikre med signeringer for å kunne konkurrere på to fronter også neste sesong. I motsetning til alle andre topplag bortsett fra Atalanta kan vi for engangs skyld håpe at kontinuitet vil lønne seg, og håpe at den sportslige ledelsen vil vise seg kompetente nok til å ta Milan til det neste nivået, der vi jo historisk sett har hørt hjemme.


Forza Milan!

232 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page